پیشنهاد ده گانه
به گزارش یزدی نیوز«احمد دوست حسینی» مدیر باسابقه یزدی و قائم مقام پیشین نعمت زاده، در سرمقاله ی دنیای اقتصاد با عنوان «سنگ بنای اصلاحات» نوشت:
شفافسازیهای ضروری و برقراری نظامهای خودکنترلی در روابط اقتصادی، میتواند سنگبنای اصلاحات ساختاری شود و با نهادینه کردن آنها، دستاوردهای بلندمدت اقتصادی را نوید دهد و به سرمایه اجتماعی دولت بیفزاید. به مواردی از این اقدامها که بعضا در مناسبتهای مختلف توسط صاحبنظران مطرح شده، فهرستوار اشاره میشود:
۱- پیگیری جدی فرمان رئیسجمهور محترم درباره رسیدگی و برخورد با دریافتیهای نجومی و ناعادلانه تعدادی از صاحب منصبان و ارائه گزارش آن به مردم.
۲- انسجام بخشیدن به کابینه با معیار هماهنگی نظری و عملی با اصلاحات گریزناپذیر اقتصادی.
۳- پیگیری اجرای اصل ۱۴۱ قانون اساسی و خارج کردن معاونان، مدیران و کارمندان وزارتخانهها و دستگاههای ستادی از هیاتمدیره شرکتهای خصوصی.
۴- خارج کردن معاونان، مدیران و کارمندان وزارتخانهها و دستگاههای ستادی از هیاتمدیره شرکتهای دولتی برای مرزبندی حوزه سیاستگذاری از امور تصدیگری و پیشگیری از دستیابی شرکتهای دولتی به امتیازات خاص و حذف امتیازات این مدیران.
۵- پایان دادن به ماموریت معاونان و مدیران وزارتخانهها و دستگاههای ستادی کشور که از شرکتهای خصوصی حقوق دریافت میکنند.
۶- شفافسازی و پایان دادن به کسبوکار خصوصی صاحب منصبان در فعالیتهای مرتبط با حوزه مسوولیت آنها.
۷- اطلاعرسانی درباره حقوقهای دریافتی صاحب منصبان کشور مانند بسیاری از کشورهای جهان.
۸- عملیاتی شدن گزارشگری مالی بر اساس استانداردهای بینالمللی (IFRS)، ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی به بانکهای کشور و انتشار صورتهای مالی آنها طبق معیارهای تعریف شده.
۹- اعلام فهرست، نوع و ابعاد فعالیت طرحها و شرکتهایی که وامهای کلان ارزی (مثلا بالاتر از ۱۰ میلیون دلار) از صندوق توسعه ملی دریافت کردهاند، برای جلوگیری از تخصیص تسهیلات کلان بیش از نیاز واقعی آنها و بازگشتناپذیر شدن تسهیلات کلان ارزی.
۱۰- برقراری سازوکار اعطای تسهیلات بانکی به درجه شفافیت و درستی صورتهای مالی و قواعد حرفهای و شرکتی ناظر بر عملکرد بنگاهها.
منبع:روزنامه دنیای اقتصاد
بخش نظردهی بسته شده است..