تمام صنایع بزرگ یزد خوداظهاری میکنند/صدور بیش از ۱۰۰ اخطار در ۱۰ ماهه امسال
سرپرست معاونت نظارت و پایش محیط زیست استان یزد با اشاره به نظارت مداوم بر عملکرد آزمایشگاههای معتمد محیط زیست، از صحت سنجی ۱۳۷۶ مورد خوداظهاری پایش آلایندگی واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی استان از سوی این آزمایشگاهها در ۱۰ ماهه امسال خبر میدهد و میگوید: در همین مدت بالغ بر ۱۰۰ مورد اخطار برای وا...
امسال بارها از سوی مراجع استانی نسبت به آلایندگی هوا به ویژه در شهرهای صنعتی استان یزد مانند اردکان، میبد، اشکذر و یزد و مهریز اطلاعیهی هشدار صادر شد و بعضاً برخی مراکز حساس در این شهرها مانند مدارس به تعطیلی کشانده شد.
بنا بر اعلامهای رسمی تنها در ۱۰ ماهه امسال عدد شاخص بالاتر از حد استاندارد برای شهرستان یزد ۲۸ روز، میبد ۴۹، اردکان ۶۴ و بافق ۱۰۵ روز بوده و با توجه به این که در نیمه دوم امسال بالاترین غلظ آلایندههای هوا در ساعات اولیه اکثر روزها مربوط به اردکان و میبد بوده میتوان در مجموع اظهار کرد که حال هوای استان یزد خوب نیست.
در حالی بخش قابل توجهی از جمعیت ساکن استان یزد در آلودهترین و صنعتی محور استان یعنی دشت عقدا- اردکان- میبد- اشکذر – یزد – مهریز و در کنار جاده ترانزیت شمال – جنوب کشور زندگی میکنند که آلودگی هوا به عنوان چهارمین عامل خطر در مرگهای زودرس معرفی شده و هر ساله ۱۲ درصد از مرگ کل دنیا منتسب به آلودگی هواست.
البته «نیره پورملائی» مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد از افزایش ۳۰ درصدی تعداد خوداظهاری در پایش واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی استان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داده و این پایشها را مربوط به بخشهای مختلف اعم از پسابهای صنعتی، معدنی و بیمارستانی، آلایندگی هوا شامل ذرات محیطی، ذرات دودکش، گازهای دودکش و نیز آلایندگیهای صوتی ذکر کرده است.
به گفته وی، پایشهای انجام شده طی این مدت شامل ۲۸ هزار پارامتر آلاینده پساب، دو هزار و ۹۲۵ پارامتر آلاینده دودکش، ۶۶۰ پارامتر آلاینده صدا و امواج و سه هزار و ۴۰۲ پارامتر آلاینده هوای محیط جمعاً شامل ۳۴ هزار و ۹۸۷ پارامتر بوده که کلیه پارامترها توسط کارشناسان اداره پایش و امور آزمایشگاهها اداره کل مورد بررسی و صحت سنجی قرار گرفته تا در صورت مشاهده هرگونه پارامتر آلایندگی موارد کتبا به واحد صنعتی مربوطه اعلام شود.
«سید مصطفی میرزاده» سرپرست معاونت نظارت و پایش محیط زیست استان در این باره در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار میکند: صنایع بنا بر تبصره چهار ماده ۱۱ قانون هوای پاک، ملزم به پایش و آنالیز آلایندگی هوا در صنعت خود هستند که بر همین اساس کلیه مراکز، واحدهای صنعتی و تولیدی حسب موارد مندرج در دستورالعمل خوداظهاری، لحاظ شدهاند.
وی میگوید: براساس فرآیند دیده شده در این رابطه، در وهله اول الزام خوداظهاری به واحد اعلام میشود که در صورت انجام نگرفتن خوداظهاری به واحد مذکور اخطار داده میشود و سپس موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری میشود.
میرزاده با بیان این که هیچ سیستم تشویقی در این خصوص برای صنایع درنظر گرفته نشده است، اظهار میکند: پایش و نظارت بر خوداظهاری ارائه شده از سوی صنایع توسط آزمایشگاههای معتمد سازمان حفاظت محیط زیست انجام میشود. ضمن این که آزمایشگاههای معتمد به صورت مداوم مورد نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار میگیرند.
وی در مورد نحوه راستیآزمایی و بررسی صحت مندرجات فرمهای خوداظهاری ارسالی توسط صنایع، میگوید: این نتایج در سامانه محیط زیست بارگزاری و توسط کارشناسان اداره کل بررسی و صحتسنجی و با استانداردهای زیست محیطی مطابقت داده می شود و اگر پارامتری براساس استانداردهای زیست محیطی بالاتر از استاندارد باشد، به واحد اعلام و واحد موظف به رفع آلودگی میشود.
این مسئول با بیان این که در حال حاضر تقریباً تمام واحدهای صنعتی بزرگ استان خود را موظف به انجام خوداظهاری در مورد آلایندگیهای هوا میدانند، در پایان خاطرنشان میکند: طی ۱۰ ماهه نخست امسال تعداد یک هزار و ۳۷۶ خوداظهاری مورد بررسی کارشناسی و مطابقت با استانداردهای زیست محیطی قرار گرفته و بالغ بر ۱۰۰ مورد اخطار در این رابطه صادر شده ولی خوشبختانه در این مدت، واحدی پلمب نشده است.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..