گفتگوی خواندنی پیرامون شخصیت حجه الاسلام نورالدینی

گفتگوی خواندنی با مهندس زاده رحمانی فرماندار خاتم پیرامون شخصیت حجه الاسلام نورالدینی

۱-     سابقه وضعیت فرهنگی شهرستان هرات را بفرمایید

شهرستان خاتم سابقه ای بلند در فرهنگ و تمدن دارد و البته چون حدفاصل سه استان کشور میباشد دارای اقلیم فرهنگی متنوعی است که جمع این خرده فرهنگها و ایجاد فرهنگی واحد نیاز به کار جدی و تخصصی دارد که بخش مهمی از آن متوجه عالمان دینی است ، لکن کمبود وجود روحانیون شاخص در این شهرستان محسوس بوده است بخصوص روحانیونی که برخاسته از بطن جامعه بوده اند.

مرحوم حاج آقا نورالدینی هم شخصیتی افتاده، متواضع و مردمی بود و هم از یک خانواده اصیل و ریشه دار با سبقه دینی و فرهنگی بالا بود در شهرستان . این دو ویژگی بارز به همراه تحصیلات حوزوی عالی که ایشان داشت و علاوه بر اینکه بر علوم قدیم تسلط کامل داشت و مثنوی مولوی ، دیوان حافظ و تاریخ دقیق اسلام را به خوبی تسلط داشت، علوم جدید را نیز فراگرفته بود و به همین دلایل یک شخصیت منحصر بفرد چند بعدی بود و خود ایشان به تنهایی یک قطب فرهنگی ارزشمند و یک ظرفیت فرهنگی غنی به حساب می آمد و به همین خاطر از دست دادن ایشان دقیقا مصداق بارز ثلمه است در همه ی حوزه ها بویژه حوزه فرهنگی و دینی و از همه مهمتر این فقدان ضایعه ای بزرگ برای سلسله جلیله روحانیت است و همچنین برای خاندان نورالدینی نیز ایشان بزرگ خاندان بود.

مرحوم نورالدینی رکن ، پناه و ملجاء مردم منطقه بود و از طرفی نیز پشتوانه ای قوی برای مسئولینی بود که خدمتگذار مردم بودند. ایشان علاوه بر اینکه به کاستی ها و کوتاهی ها انتقاد مینمود ولی از خدمات مثبت و به جای مسوولین حمایت و پشتیبانی میکرد و انصافا جای پر خیر و برکت ایشان در آینده در مسائلی که پیش می اید پرناشدنی است.

 

۲-     به نظر شما اقبال مردم به ایشان چه در حیاط و چه در تشییع به چه دلیل است ؟

آن مرحوم به معنای واقعی کلمه مردمی بود و با مردم صادق و رو راست بود. و انصافا حرفی میزد که از دل بر می آمد و لاجرم بر دل می نشست. ایشان در کلام و رفتار به گونه ای بود که مردم فوق العاده احساس نزدیکی به ایشان میکردند و بی پرده و بی واسطه مشکلات خود را با زبانی ساده بیان میکردند و آن عالم صبور نیز با گوش جان می شنید و من درجریانم که ایشان ساعتها و بلکه روزها وقت میگذاشت برای رفع مشکلی از هر روستایی و یا فردی را برطرف کند.

شاخصه مهم دیگر ایشان رفاه زدگی و دوری از تجملات بود. او هیچ وقت زندگی اش را از مردم جدا نکرد و با اینکه اجداد پدری اش و خود او تمکن مالی بالایی داشت و املاک و آبادیهای زیادی داشتند هرگز سطح زندگی طلبگی را ارتقاء مادی نداد. حتی این اواخر با همان ماشین شخصی خود از محل کشاورزی ارتزاق میکرد و همچون علمای بزرگ خود را وقف مردم کرده بود. و در تشییع هم مردم چون احساس کردند چه شخصیتی را از دست دادند به این گونه حضور پیدا کردند. من شخصا شنیدم و دیدم که بارها کمک مالی کرد به افراد و مجموعه ها لکن توصیه کرد به هیچ عنوانی نامی از ایشان نیاید.

در یک کلمه ایشان پیشه و کسوت روحانیت را بر همه ی امور مادی، تجاری و اقتصادی ترجیح داده بود.

 

۳-     توصیه شما به مردم ، مسئولین و خانواده نورالدینی چیست ؟

توصیه من به خانواده معزز و بیت مرحوم نورالدینی این است که چراغ این بیت خیرآسا همواره روشن بماند . و مردم هم نیاز به توصیه ندارند و چه ما بگوییم یا نگوییم خودشان قدر این عالمان واقعی دینی را میدانند و مطمئنم که احترام ویژه ای نیز به بیت شریف ایشان دارند.

و اما از مسئولین و از همه مهمتر خودم سفارش میکنم قدر این گونه پایگاه های علمی را بدانند و خود من سعی میکردم هفته ای یک یا دوبار تماس تلفنی و حتما ماهی یک نوبت حضوری خدمتشان برسم و اگر فرصت اجازه نمیدانند آن مرد عزیز تماس میگرفت و تکیه کلامش این بود که : اگر یادم کنی یا نه ، من از یادت نمی کاهم.

قطعا اگر مسئولین به این گونه پایگاه ها تکیه کنند بیشتر خود بهره میبرند تا این شخصیتهای گرانقدر، البته شهرستان خاتم پایگاه مهمی را از دست داد .

بخش نظردهی بسته شده است..