مصالح فلزی پرکاربرد و معرفی یک مرجع برتر برای خرید آنها
فلز؛ عنصری پرکاربرد در صنایع مختلف
فلز یکی از عناصر پرکاربرد در زندگی بشر است که در صنایع مختلف نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است. فلز در اشکال مختلفی مانند تیرآهن، میلگرد و پروفیل در صنایع استفاده میشود. اما تمام مصالح از یک نوع فلز ساخته نمیشوند. از جمله انواع مختلف و آلیاژهای فلز پرکاربرد در صنایع میتوان به فولاد، استیل، آلومینیوم و آهن آبکاریشده اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با کاربردهای فلز در صنایع و البته انواع آنها، این مطلب را از دست ندهید.
چند نوع فلز و آلیاژ در بازار صنایع وجود دارد
به طور کلی میتوان گفت که فلز به دلیل کاربریهای مختلف نیاز دارد که از به اشکال مختلفی دیده شود. به عنوان مثال، از آلیاژ فولاد برای مواردی که نیاز به استحکام دارند، استفاده میشود. فولاد، آلیاژی است که بسیار مقاوم میباشد و به این راحتیها از بین نمیرود. در مقابل، این آلیاژ وزن زیادی دارد و در هر محیطی نمیتوان از آن استفاده کرد. همچنین میزان رسانایی بالای این آلیاژ، آن را برای استفاده در کابلهای برق نیز مناسب میکند.
در کابلهای برق از دو نوع فلز استفاده میشود. فولاد و آلومینیوم از جمله این فلزها هستند. آلومینیوم یکی دیگر از فلزهای پرکاربرد در صنایع است که به دلیل خاصیت ضد زنگ، مقاومت بالا و وزن کم، بسیار محبوب میباشد. به همین دلیل، قیمت آن بالاتر از فلزهای دیگر است و نمیتوان در تمام موقعیتها از آن استفاده کرد. به همین خاطر است که در کابلهای برق، از فولاد در بخش میانی برای رسانایی بالا و به عنوان روکش، از آلومینیوم استفاده میشود. البته که میتوان بهجای فولاد هم از آلومینیوم استفاده کرد، اما در این صورت هزینهها بسیار بالا میروند.
استیل نوعی آلیاژ نامآشنا برای همه است که در بخشهای مختلفی از آن استفاده میشود. تصور کنید که شما در حال استفاده مداوم از آب در صنعت خود هستید و باید از فلزی استفاده کنید که در عین مقرون به صرفه بودن، خاصیت ضد زنگ نیز داشته باشد. اینجا است که از استیل میتوان استفاده کرد. استیل وزنی نزدیک به آهن دارد، اما در عین حال زنگ نمیزند.
چه نوع مصالحی فلزی در صنایع مختلف استفاده میشود
با توجه به اینکه فلز کاربردهای مختلفی در صنایع دارد، آن را برای کاربردهای مختلف، به اشکال متنوعی در میآورند و در برخی مواقع نیز آن را با آلیاژهای دیگری ترکیب میکنند. از جمله انواع مختلف آهن در بازار نیز میتوان به میلگرد، تیرآهن و انواع پروفیلها اشاره کرد.
میلگرد؛ مورد استفاده در صنایع مختلف
میلگرد یکی از موارد استفاده از فلز در صنابع مختلف از جمله ساختمانسازی است. به طور کلی میتوان گفت که میلگرد از نظر طراحی و متریال به چند دسته مختلف تقسیم میشود. از دید طراحی میتوان میلگرد را به سه دسته A1، A2، A3 و A4 تقسیم کرد. در نظر داشته باشید که هر نوع میلگرد دارای میزان مقاومت تسلیم و مقاومت کششی است.
میلگرد نوع فولاد A-1 آج ندارد و کاملا صاف است. این نوع میلگرد دارای میزان مقاومت تسلیم ۲۴۰۰ و مقاومت کشیی یا تنش گسیختگی ۳۶۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. در ادامه، نوبت به میلگرد فولادی A-2 میرسد که دارای آج است و میزان مقاومت تسلیم و کششی بیشتری دارد. به طوری که میزان مقاومت تسلیم آن ۲۴۰۰ و مقاومت کششی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است.
در آخر نوبت به میلگرد فولادی از نوع A-4 میرسد. این نوع میلگرد فولادی مانند سری دوم از نوع آجدار است که مقاومت تسلیم آن به ۴۰۰۰ و میزان تنش گسیختگی آن به ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع افزایش پیدا کرده است.
تیرآهن؛ از جمله مصالح فلزی پرکاربرد در ساختمانسازی
تیرآهن یکی از مصالح ساختمانی است که تقریبا در تمام بخشهای آن فلز استفاده میشود. تیرآهنها از آلیاژها و با معماریهای مختلفی ساخته میشوند که تاثیر زیادی روی قیمت آنها میگذارند. معماری تیرآهن روی استاندارد آن تاثیر مستقیم دارد.
به عنوان مثال، کشورهای روسیه و چین از یک استاندارد برای تیرآهن استفاده میکنند. این در حالی است که در ایران از تیرآهنهای استاندارد اروپا استفاده میشود. از جمله انواع تیرآهنهای رایج در بازار هم میتوان به تیرآهنهای INP، IPE و IPB اشاره کرد.
تیرآهنهای IPB تیرآهنهایی با بال پهن به شکل حرف انگلیسی H هستند که طول بالهای آنها نسبت به تیرآهنها IPE بیشتر است. این تیرآهنها مورد تایید بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران و کشورهایی اروپایی هستند.
در ادامه، تیرآهن IPE است که این تیرآهن، همان تیرآهن مورد تایید کشورهای اروپایی و ایران است. این تیرآهن بیشتر شبیه به حرف I است و ضخامتهای بالها آن را نیز نمیتوان به این راحتی تغییر داد. در آخر، تیرآهنهای INP هستند که مورد تایید بازا چین و روسیه هستند. تفاوت این تیرآهنها با نوع IPE در این است که میتوان ضخامت بالهای آنها را تغییر داد.
مواردی که در قیمت مصالح فلزی تاثیر میگذارند
اگر عبارت ” آهن کیلو چند” را جست و جو کنید یا سری به بازار آهن تهران بزنید، متوجه میشوید که برای یک تیرآهن یا پروفیل قیمتهای مختلفی وجود دارد. اما چه مواردی میتوانند در قیمت آنها تاثیر بگذارند؟ آیا آهن بهکار رفته در آنها با هم متفاوت است؟
در نظر داشته باشید که برخی اوقات، از آهنهایی که ناخالصی دارند، در ساخت انواع مصالح استفاده میشود. این ناخالصی علاوه بر تاثیر روی استقامت مصالح، روی قیمت آن نیز تاثیر بهسزایی میگذارد. اما این تنها دلیل نوسان قیمت نیست.
اگر عبارت ” قیمت پروفیل امروز درب کارخانه” را سرچ کنید، متوجه میشوید که قیمت امروز و دیروز پروفیل متفاوت است. دلیل این تفاوت نیز نوسان بازار ارز دلار است. چرا که بسیاری از پروفیلهای بازار دارای مواد اولیه وارداتی هستند.
تهران آهن؛ مرجع مطمئن شما برای دریافت قیمت و خرید مصالح آهنی
مصالح فلزی در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله این صنایع نیز میتوان به ساختمانسازی، پلسازی، صنایع تراشکاری و البته صنابع ذوب آهن اشاره کرد. با فلز مصالح مختلفی ساخته میشود که از جمله آنها نیز میتوان به پروفیل، تیرآهن و میلگرد اشاره کرد.
اگر قصد دریافت قیمت مصالح فلزی و خرید آنها را دارید، ما به شما سایت تهران آهن را پیشنهاد میکنیم. این مجموعه دارای کارشناسانی است که همواره آماده پاسخگویی به شما هستند و قیمت بهروز محصولات را ارائه میدهند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط خرید آهن و دریافت قیمت، به سایت این مجموعه مراجعه کنید.
بخش نظردهی بسته شده است..