هفتههای بحرانی را برای مهار کرونا در یزد پیشرو داریم
استاندار یزد با اشاره به کاهش رعایت دستورالعملهای بهداشتی به حدود ۳۰ درصد و در پیش داشتن دو هفته بحرانی و سرنوشت ساز برای کنترل و مهار کرونا، عنوان کرد: اولین، مبناییترین و کمهزینهترین راهکار کاهش ارتفاع قله این موج و عبور از آن با کمترین تبعات، افزایش ایمنی جامعه در برابر کرونا با تزریق دوز سوم...
«مهران فاطمی» در نشست ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا به آخرین وضعیت کرونا در استان یزد و نگرانیهای فزاینده در خصوص شرایط کرونایی حاکم بر استان اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل مهم موثر بر تغییر رنگ کرونایی شهرستان اردکان به قرمز، اشتغال تعداد بسیار زیادی از ۷۱ هزار کارگر غیر بومی استان در این شهرستان و رفت و آمدهای آنها با زادگاهشان است.
وی تمایل مردم استانهای جنوبی و جنوب شرقی به دریافت خدمات بهداشتی و درمانی از استان یزد به واسطه ارائه خدمات مناسب و ارزان قیمت سلامت در این استان، لزوم بستری برای دریافت هزینههای بیمه از سوی بیمه و آمار بالاتر از میانگین کشوری بعضی از بیماریهای زمینهای در استان یزد را از جمله مولفههای موثر بر افزایش آمار بستری های کرونا در یزد عنوان کرد.
استاندار در ادامه با اشاره به سرایت پذیری و قدرت انتقال بسیار بالای سویه اومیکرون، اظهار کرد: این موضوع زنگ خطر جدی برای گروه های سنی زیر ۱۲ سال و سایر افرادی است که نسبت به تزریق دوز سوم واکسن، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بی تفاوت شدهاند.
فاطمی با اشاره به کاهش رعایت دستورالعملهای بهداشتی به حدود ۳۰ درصد و در پیش داشتن دو هفته بحرانی و سرنوشت ساز برای کنترل و مهار کرونا، عنوان کرد: اولین، مبناییترین و کمهزینهترین راهکار کاهش ارتفاع قله این موج و عبور از آن با کمترین تبعات، افزایش ایمنی جامعه در برابر کرونا با تزریق دوز سوم واکسن و رعایت اصول بهداشتی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش اطلاع رسانی در خصوص خطرات و تهدیدهای کرونا در کنترل این پاندمی گفت: صداوسیما و مجموعه رسانه های استان باید در این مسئله ورود جدی داشته باشند، از طرفی شهرداریها و مجموعه های دیگر در فضاسازی محیطی شهر، فعالیت مضاعفتری داشته باشند.
استاندار همچنین به لزوم بازنویسی اصول و دستورالعمل های بهداشتی با توجه به تغییر شرایط نسبت به موجهای قبلی پرداخت و گفت: در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا، اختیارات استانها در زمینه مدیریت بیماری کرونا افزایش یافت.
وی ادامه داد: بر این اساس بنابر تشخیص کادر بهداشت و درمان میتوان به صورت موردی محدودیتهای خاصی را برای بعضی شهرها و شهرستانها اعمال کرد.
وی با بیان این که رعایت دستورالعملهای بهداشتی و دریافت دوز سوم واکسن در ادارات باید کنترل شده و بدون اغماض با اهمال کنندگان برخورد شود، افزود: در صورت مشاهده هرگونه کوتاهی از سوی کارمندان، باید به آن ها تذکر داده شده و به آنها ۴۸ ساعت فرصت داده شود. در صورت تدوام این رویه باید این دو روز به عنوان غیبت غیرمجاز و مرخصی برای آن ها ثبت شود.
فاطمی ادامه داد: متولی کار در ادارات، مدیران هستند لذا باید به عملکرد نامناسب مدیران در دستگاه ها تذکر داده شود و در صورت موثر واقع نشدن تذکر، مسیر قانونی آن طی شود.
استاندار یزد اضافه کرد: فروشندگان واحدهای صنفی نیز باید ضمن دریافت هر سه دوز واکسن کرونا و استفاده از ماسک، از ارائه خدمات به افراد بدون ماسک خودداری کنند.
فاطمی بیان کرد: تیم های نظارتی باید با جدیت بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اصناف نظارت کرده و با خاطیان برخورد کنند.
وی در ادامه با بیان این که کادر مجموعههای گردشگری و بومگردیهای استان، باید هر سه دوز واکسن را دریافت کرده باشند، عنوان کرد: این مجموعهها علاوه بر کاهش ظرفیت پذیرش خود، باید ارائه خدمات را منوط به داشتن کارت واکسن و دریافت حداقل دو دوز توسط افراد مراجعه کننده، اعلام کنند.
استاندار از برقراری محدودیت های کرونایی اعلام شده در اواخر هفته گذشته تا پایان هفته جاری و نیز ابلاغ محدودیت های جدیدی برای کنترل و مهار شیب صعودی آمار کرونای استان خبر داد.
فاطمی با بیان این که به خاطر شرایط خاص این بیماری، ستاد ملی مقابله با کرونا هر ۱۰ روز یک بار نسبت به مسائل تصمیمگیری میکند، گفت: برنامههای مربوط به دههی فجر حداکثر با ۳۰ درصد ظرفیت و با رعایت اصول بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی و با استفاده کلیه افراد از ماسک، قابلیت اجرا دارد.
وی ادامه داد: تصمیمات مربوط به راهپیمایی دهه فجر، با توجه به شرایط جدید پیش رو اتخاذ میشود.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش ضمن قدردانی از اهتمام فرمانداران به واکسیناسیون و اقدامات و فعالیتهای آنها جهت افزایش ضریب پوشش واکسیناسیون شهرستانها، بر تهیه لیست افراد واکسن نزده و اقناع آنها از طریق برقراری تماس تلفنی با آن ها تاکید کرد.
فاطمی در ادامه خواستار راهاندازی نهضت دوز سوم و جامانده های دوز اول و دوم واکسن با استفاده از ظرفیت فوق العاده سپاه، بسیج، گروه های مردمی، دهیاران، بخشداران و معتمدین و نیز فعالیت ویژه ائمه جمعه و جماعات استان در راستای حساس سازی جامعه نسبت به کرونا، شد.
وی با بیان این که ۲۴ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال استان دوز سوم واکسن خود را دریافت کردهاند، گفت: بر اساس آمار، تنها ۴۴ درصد افراد واجد شرایط دریافت دوز سوم واکسن در استان، علیه این ویروس واکسینه شدهاند که این موضوع جای نگرانی دارد.
استاندار خاطرنشان کرد: مجموعه بهداشت و درمان استان تمهیدات لازم در زمینه زیرساختهای بیمارستانی و ذخایر دارویی استان بیاندیشند تا در صورت بحرانی شدن شرایط، استان بتواند با کمترین مشکل و تبعات از آن بحران عبور کند.
فاطمی در پایان بر ارائه خدمات به مسافران مشروط به ارائه کارت واکسن، رعایت سقف اعلامی ظرفیت جابه جایی مسافر از طریق ناوگان حمل و نقل ریلی، زمینی و هوایی، کنترل مسافران از مبادی ورودی استان و برخورد با خاطیان رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های کرونایی تاکید کرد.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..