شدت تشعشات شبکههای ارتباطی تلفن همراه کمتر از حداقل استانداردها
کارشناسان حوزه بهداشت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در دومین همایش علمی تخصصی بررسی ایمنی تشعشع در شبکههای ارتباطی بدون سیم در یزد، از مقدار بسیار پایینتر از حد استاندارد شدت این تشعشات در کشورمان خبر دادند.
«محمدرضا زارع» مدیر مخابرات منطقه یزد در این همایش که با حضور فعالان این حوزه در سالن همایشهای باقرالعلوم(ع) دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار شد، ضمن اشاره به این که توسعه حوزه ارتباطات مستمر است، گفت: بار اصلی پوشش و خدمترسانی در حوزه ارتباطات استان یزد بر عهده همراه اول است و تاکنون بیش از ۱.۸ میلیون خط با ضریب نفوذ ۱۴۴.۱ درصد و سهم بازار حدود ۷۴ درصدی در استان واگذار شده است.
وی ادامه داد: درصد پوشش جمعیتی ۲G در استان ۹۹.۶ درصد، ۳G عدد ۹۵ درصد و ۴G عدد ۹۲ درصد و در زمینه پوشش جادههای اصلی و فرعی نیز ۲G عدد ۲۵۸۱ کیلومتر، ۳G عدد ۱۵۵۲ کیلومتر، ۴G عدد ۸۹۰ کیلومتر و در زمینه پوشش جادههای ریلی ۲G عدد ۹۱۰ کیلومتر، ۳Gعدد ۵۱۰ کیلومتر و ۴G عدد ۲۶۸ کیلومتر است.
مدیر مخابرات منطقه یزد در بخش دیگری از سخنانش از با اشاره به سرمایهگذاریهای صورت گرفته استان در بخش تلفن همراه، گفت: ۳۳ طرح مخابراتی جدید با اعتباری معادل ۱۵ میلیارد تومان در دهه فجر امسال آماده بهره برداری خواهد شد.
زارع با اشاره به چالشهای موجود به هنگام اجرای طرحهای تلفن همراه در استان، گفت: این چالشها شامل ممانعتهای مردمی، همکاری نکردن ارگانها جهت در اختیار گذاشتن فضای مناسب ایجاد سایت و بروکراسی اداری است.
این مسئول در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: ممانعتهای مردمی به دلیل رواج برخی نظریات غیرعلمی در جامعه است که برای مردم ذهنیتهایی نادرستی ایجاد میکند و علاج حل این مشکل آگاهسازی جامعه و اطمینان بخشی در این مورد است.
دکتر «فتح الله بوذرجمهری» مسئول سابق فیزیک بهداشت کل سازمان انرژی اتمی در دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این همایش به مطالات خود در زمینه تاثیر تشعشعات شبکههای ارتباطی بدون سیم در شهر یزد بر سلامت مردم، اظهار کرد: متاسفانه علیرغم نگرانیهای بیپایه و اساس علمی که در این باره وجود دارد باید توجه داشت که بعضاً ضرورت و مزیت استفاده از برخی تکنولوژیها در برابر پیامدها و آسیبهای آن ناچیز است و استفاده از تکنولوژی موبایل نیز مانند استفاده از تشعشات اسکن در فرآیند درمان بیماریهایی مانند سرطان است.
وی با بیان این که اندازهگیری میزان تشعشات آنتنهای تلفن همراه در سطح شهر بیانگر این مهم است که مگر در مواد نادر که شدت میدان به ۴ تا ۸ متر بر ولت میرسید اکثر بررسیها میزان شدت تشعشات را کمتر از حداقلهای در نظر گرفته شده و زیر یک متر بر ولت نشان داده است، گفت: متاسفانه در برخی اظهار نظرها آستانه ۲۴ متر بر ولت در نظر گرفته میشود که تعمیم نتایج این بررسیها به شدتهای اندک و به همه جمعیت ناصحیح است.
بوذرجمهری همچنین با بیان این که برخلاف باورهای عمومی شدت تشعشات در محل استقرار آنتن در بیشترین اندازه نیست، تاکید کرد: معمولاً افراد خانهای که در آن آنتن تلفن همراه نصب است به مراتب کمتر از همسایگان خود در معرض تشعشات موبایل هستند.
این متخصص حوزه فیزیک بهداشت همچنین خاطرنشان کرد: مردم توجه داشته باشند که جلوگیری از نصب آنتنهای تلفن همراه موجب افزایش شدت تشعشات دیگر آنتنها و همچنین تلفن های همراه واقع شده در فضاهای کور آنتندهی میشود و تاثیرات سوء سلامتی بیشتری را متوجه افراد خواهد کرد.
«عظیم فکر» مدیر کل نظارت بر امور طیف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز به نصب سامانههای پایش تشعشات رادیویی در مناطق مختلف کشور جهت نظارت بر ایمنی تشعشات سایتهای اپراتورها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه بررسیهای میدانی حکایت از فاصله قابل توجه میزان تشعشات این سایتها و آنتها در کشور دارد ولی در عین حال سامانهای نیز جهت دریافت و بررسی شکایت مدرمی تدارک دیده شده است.
وی نیز عمده مشکلات در این بخش را ممعانتهای مردمی به لحاظ مگرانی در رابطه با سلامت جسمی براساس گزارش های غیرمستند و نارضایتی از ایجاد مناظر ناخوشایند دکلهای آنتن ذکر کرد و افزود: البته نبود ضوابط و تصمیمهای سلیقهای نهادهای مدیریت شهری و اخذ عوارض و اجاره های سنگین و اعطای مجوزهای کوتاه مدت جهت نصب دکل ها نیز از جمله مشکلات دیگر در این بخش است.
فکر عمده دلایل ورود سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را نرخ رشد فزاینده تولید فناوریهای بدون سیم و افزایش چشمگیر بهرهداران در این بخش ذکر کرد و گفت: البته اعمال محدودیتهای تشعشاتی یکسری پیامدها مانند کاهش پوشش دهی سایتها و اجبار در ارسال توان بیشتر از سمت تلفنهای همراه کاربردان را به همراه خواهد داشت که به مراتب تاثیر سوء بیشتری بر سلامت افراد خواهد داشت.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..