شورای ویژه اقتصادی استان یزد تشکیل میشود
استاندار یزد عنوان کرد: در راستای ریل گذاری اقتصادی استان مبتنی بر نظرات بخش خصوصی و برنامه ریزی برای ایجاد تحول اقتصادی، صنعتی و تولیدی استان باید شورای ویژه اقتصادی متشکل از نمایندگان این بخش تشکیل شود.
«مهران فاطمی» در نشست هم اندیشی با صنعتگران و فعالین اقتصادی که به میزبانی انجمن مدیران صنایع و معادن استان یزد برگزار شد، با بیان اینکه استان یزد در کنار همه ثروت های خود، دارای سه ثروت بزرگ و متمایز است، گفت: یکی از این ثروت های بزرگ، ثروت منابع طبیعی است که شاید اصلی ترین محور و مزیت آن معادن باشند.
وی افزود: به منظور بهره برداری مناسب از ظرفیت های این حوزه و تکمیل زنجیره ارزش فولاد، راهبرد «از سنگ تا قطعه» تعریف شده است.
وی دومین ثروت استان یزد را ثروت های تاریخی، فرهنگی و میراثی آن دانست و اظهارداشت: این حوزه راهبردها و محورهای متفاوتی دارد اما محور اساسی آن بحث گردشگری است که استفاده از ظرفیت های آن مورد توجه قرار می گیرد.
استاندار در ادامه از منابع انسانی به عنوان مهمترین ثروت استان یزد یاد کرد و با بیان اینکه صنعتگران، کارآفرینان و اصحاب سرمایه بخشی از این ثروت ارزشمند هستند، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی استان در عین حال که ثروت است، ثروت آفرین بوده و مایه افتخار و بقای تمدن و تاریخ یزد در طول زمان های گذشته بوده و خواهد بود.
فاطمی با اشاره به نقش و جایگاه ویژه حوزه دانش بنیان در فعالیت های توسعه ای استان، از نگاه ویژه به سه محور مذکور و استفاده از پتانسیلها و ظرفیتهای آنها در برنامه ریزیهای چهار سال پیش رو خبرداد.
وی در بخش دیگری از سخنانش یکی از دغدغههای مهم عموم مردم و بخش صنعت را بحث زیرساختها و مسئله آب عنوان کرد و به تشریح وضعیت طرح تامین آب شرب استان از طریق خط اول انتقال و میزان آب ورودی از این خط به استان در مقایسه با تخصیص آن پرداخت.
استاندار به تعرض مکرر به خط اول انتقال آب به ویژه در ماه های اخیر اشاره کرد و گفت: درطول دو ماه اخیر دو جلسه شورای امنیت کشور در خصوص مسئله آب برگزار شد که مصوبات آخرین جلسه آن، در طول تاریخ عمر این خط بی نظیر است.
فاطمی در ادامه به تعریف ۱۰۰۰ میلیارد تومان طرح کوتاه مدت برای تامین آب پایدار استان یزد خبر داد و تصریح کرد: این طرحها پس از جمع بندی، جهت تخصیص اعتبار به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام می شود و نتیجه اجرای طرحهای تعریف شده این است که در صورت قطع آب انتقالی، استان دچار مشکل و معضل نشود.
استاندار خاطرنشان کرد: به منظور انعکاس دغدغهها و نکات مربوط به حوزه آب استان به رئیس جمهور، در حال تهیه و ارسال نامه مشترکی با نماینده ولی فقیه در استان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هستیم؛ همچنین حرف اول و آخر ما در سفر ایشان به استان، مسئله آب است.
وی همچنین با اشاره به تخصیص حدود ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب شیرین به استان یزد در قالب خط دوم انتقال آب، اظهار کرد: اجرای این طرح به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تامین ۵۰ درصد هزینه آن برعهده استان و ۵۰ درصد مابقی آن بر عهده دولت است.
فاطمی در ادامه به طرح انتقال آب دریای عمان و تخصیص ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب به استان یزد در قالب آن اشاره و تصریح کرد: بستر برای اجرای این طرح با مشارکت بخش خصوصی فراهم شده و نقش ما در این مسیر حمایت، تسهیلگری و همراهی کامل با بخش خصوصی خواهد بود.
استاندار با بیان این که در کنار تولید و تامین آب، «مدیریت و اصلاح الگوی مصرف» یکی از موضوعات مهم و حیاتی محسوب میشود، اظهار کرد: در این راستا در حال پیگیری اقداماتی نظیر جداسازی آب شرب از آب فضای سبز، تکمیل رینگ شهر یزد، ترویج کشت های کم آبخواه و زود بازده هستیم، از طرفی اجرای طرح ایجاد مزارع خورشیدی که یک صنعت پاک تلقی میشود میتواند اقتصاد را متحول کند.
فاطمی ادامه داد: بحث آب استان قابل حل است و این اطمینان خاطر را میدهیم که آب شرب و بهداشت استان را تامین و کیفیت آن را افزایش خواهیم داد و در این راستا نباید هیچ دغدغهای برای مردم وجود داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت حفظ محیط زیست اشاره کرد و گفت: محیط زیست مانعی برای توسعه و پیشرفت یزد نیست بلکه اجرای طرحهای صنعتی با رعایت الزامات زیست محیطی بلامانع است با این حال توسعه صنعت آلاینده را نمیپذیریم مگر اینکه این صنایع در پهنه های صنعتی جدید مستقر و از تکنولوژی های پیشرفته جهت کاهش مسائل زیست محیطی استفاده کنند.
استاندار به لزوم تعریف صنایع پاک در استان و حرکت به سمت تحقق اقتصاد دانش بنیان پرداخت و اظهار کرد: در این راستا لازم است جلسات توجیهی جهت اقناع سازی به سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در صنایع پاک برگزار شود چرا که در صورت عدم حرکت در این مسیر نه تنها با مشکل کمبود کارگر روبرو خواهیم بود بلکه همچنان با مسئله آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار مواجهه خواهیم بود.
فاطمی با تاکید بر این که در حال حاضر مهاجرپذیر نیروی کارگری و مهاجرفرست، نیروی نخبگانی به دیگر استان ها و حتی خارج از کشور هستیم، خواستار آسیب شناسی روند حرکت ۳۰ تا ۴۰ ساله صنعت استان جهت ریلگذاری جدید استان متناسب با سرمایه ارزشمند انسانی استان شد.
وی با بیان این که تکریم صنعتگر و کارآفرین و پیگیری مسائل آنها در کوتاه ترین زمان ممکن، به مدیران استان تاکید شده است، اظهار کرد: صنعتگران و کارآفرینان خط قرمز ما هستند و خود را موظف به رفع موانع موجود بر سر مسیر توسعه صنعتی استان و فکر بلند بخش خصوصی جهت توسعه، پیشرفت و تعالی یزد می دانیم.
استاندار خاطرنشان کرد: در راستای ریل گذاری اقتصادی استان مبتنی بر نظرات بخش خصوصی و برنامه ریزی برای ایجاد تحول اقتصادی، صنعتی و تولیدی استان باید شورای ویژه اقتصادی متشکل از نمایندگان این بخش تشکیل شود.
به گزارش یزدی نیوز و به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، فاطمی در بخش پایانی سخنانش بر مشارکت بخش خصوصی در بازنگری سند آمایش استان و تهیه و تدوین آن و نیز برنامهریزی جدی برای افزایش بهرهوری و نوآوری در صنایع تاکید کرد.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..