رشد ۱۷ درصدی قدرت نیروگاهی استان یزد

به گزارش یزدی نیوز،مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای یزد با اشاره به رشد ۱۷ درصدی قدرت نصب شده نیروگاهی استان، ابراز امیدواری کرد با اقدامات پیک‌سایی و تعامل صنایع بزرگ و مردم استان، تابستان امسال علی رغم پیش‌بینی پیک بار ۱۳۱۴ مگاواتی، بدون خاموشی سپری شود.

«محمد حسن صباغزادگان» در جمع خبرنگاران گفت: هدف صنعت برق استان، تامین برق پایدار و مطمئن برای همه مشترکان و عبور از پیک بار سال ۹۵ بدون خاموشی است.
وی با اشاره به ظرفیت بالای تولید برق در استان، تصریح کرد: قدرت نصب شده نیروگاهی استان تا پایان سال‌1393 معادل ۱۹۵۲‌مگاوات بود که با رشد ۱۷‌درصدی حاصل از راه‌اندازی دو واحد گازی نیروگاه تابان به ظرفیت کلی ۳۲۰‌مگاوات در سال گذشته، این رقم تا پایان پارسال به ۲۲۸۸‌مگاوات رسید.
صباغزادگان گفت: البته با توجه به راه‌اندازی یک واحد بخار در ادریبهشت‌ماه امسال ظرفیت کنونی تولید برق استان معادل ۲۴۵۰ مگاوات است.
وی همچنین از صدور ۱۰‌مجوز برای ایجاد نیروگاه‌های مقیاس کوچک توسط بخش خصوصی در استان با ظرفیت مجموع ۱۳۵/۷‌مگاوات نیز خبر داد و گفت: در حال حاضر چهار نیروگاه با ظرفیت کلی ۶۴ مگاوات در حال بهره‌برداری است چهار مورد در شرف بهره‌برداری و دو مورد نیز در حال خرید مولد است.

ظرفیت بالای استان در زمینه انرژی خورشیدی
مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای یزد به ظرفیت بالای استان در زمینه انرژی خورشیدی نیز اشاره کرد و گفت: ۱۳ مورد موافقت‌نامه و مجوز ایجاد نیروگاه خورشیدی با قدرت مجموعاً ۶۶۰ مگاوات در استان صادر شده است.
به گفته‌ صباغزادگان، استان در سال ۱۳۹۳ در مجموع ۸ میلیارد و ۸۷۹ میلیون کیلووات برق تولیدی داشته که این رقم در سال گذشته با ۱۳ درصد رشد به ۱۰ میلیارد کیلووات رسیده و استان را از این حیث در جایگاه نهم کشور قرار داده است.
این مسئول با اشاره به مصرف ۷ میلیارد کیلووات انرژی برق در استان طی سال گذشته، گفت: به‌عبارتی در سال گذشته ۳میلیارد کیلووات برق مازاد در استان تولید شد و برای اولین بار در عمر صنعت برق استان یزد به شبکه سراسری برق کشور انتقال داده شد.
صباغزادگان با تاکید بر اینکه حدود ۸۰ درصد انرژی برق استان در زمینه تولید صرف می‌شود، تصریح کرد: ۶۹ درصد تعرفه برق مصرفی استان مربوط به بخش صنعت، ۱۰‌درصد مربوط به بخش کشاورزی، ۱۳‌درصد مربوط به بخش خانگی، سه درصد تجاری، ۳/۴‌درصد مربوط به بخش عمومی و ۱/۴‌درصد مربوط به بخش روشنایی معابر است.

کاهش پیک برق مصرفی در استان
مدیر عامل برق منطقه‌ای یزد گفت: در حالی که مصرف برق سال گذشته استان با رشد ۲ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۳ معادل ۶۹۷۶ میلیون کیلووات بوده ولی در این سال کاهش ۲ درصدی پیک برق استان را شاهد بودیم به نحوی که پیک بار ۱۱۸۰ مگاواتی سال ۹۳ به ۱۱۵۸ مگوات در سال گذشته رسید.
 وی این کاهش را نتیجه اقدامات پیک‌سائی و تعامل صنایع بزرگ استان با این شرکت دانست و در این مورد اظهار کرد: طرح شناورسازی ساعات‌ پیک بار در تابستان‌94، طرح تعطیلات و تعمیرات تابستانه صنایع بزرگ استان و طرح ذخیره‌ عملیاتی، مهم‌ترین اقداماتی بود که در سال گذشته موجب کاهش پیک برق استان در سال گذشته شد.
صباغزادگان در مورد طرح شناورسازی گفت: ساعات پیک بار در استان به دلیل گرمای تابستان و استفاده از وسایل خنک‌کننده از شب به روز تغییر کرده لذا ساعات پیک بار در استان به ساعات ۱۲ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۳ رسیده است. وی ادامه داد: افزایش ساعات پیک باعث کنترل پیک توسط صنایع شده است به‌طوری که اکثر صنایع بار مصرف خود را در این ساعات تابستان مدیریت کرده‌اند ولی در مهر و آبان‌ماه بارگیری در این صنایع افزایش می‌یابد.
صباغ‌زادگان گفت: حداکثر ۱۲۸‌مگاوات یعنی معادل ۱۱‌درصد پیک بار استان از طریق پیک‌سایی در سال گذشته کاهش یافت که این اقدامات هزینه‌ای حدود ۴۳‌میلیارد ریال را برای برق منطقه‌ای استان به‌منظور تداوم برق پایدار به دنبال داشته است.
این مسئول گفت: خوشبختانه برق منطقه‌ای یزد سال گذشته به لحاظ کاهش پیک بار موفق به کسب رتبه اول در گروه دوم شرکت‌های برق منطقه‌ای شد و از مدیر عامل شرکت توانیر تقدیرنامه دریافت کرد.

منبع: ایسنا

بخش نظردهی بسته شده است..