افزایش ریسک مخاطرات جوی در استان یزد
مدیرکل هواشناسی استان: یزد از استانهایی بود که در بهار امسال تحت تاثیر همه رویدادهای خطرآفرین در بخش کشاورزی قرار گرفت.
به گزارش یزدی نیوز، رضا برهانی گفت: بر اساس اطلاعات ثبت شده از ایستگاههای هواشناسی استان یزد، میانگین بارش سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ استان ۹/۶۶ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلند مدت ۲۸ درصد و نسبت به سال زراعی قبل ۳۷ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که میانگین بارش کشور در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نسبت به بلندمدت نزدیک به ۹۲ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: با توجه به آمار ارائه شده توسط سازمان هواشناسی کشور، کمترین کاهش بارش در بین ۳۱ استان کشور مربوط به استان یزد است، اما این اعداد و ارقام نمیتواند بیانگر شرایط بارشی استان به طور کامل باشد.
مدیرکل هواشناسی استان تصریح کرد: میانگین بارش استان در فصل پاییز ۱۳۹۹، ۴۰ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت بیش از ۹۱ درصد رشد داشته است. در حالی که میانگین بارش کشور تنها هشت درصد نسبت به بلند مدت افزایش یافته است.
وی ادامه داد: این مقدار بارندگی ۴۳ درصد از بارش یک سال آبی کامل را در استان تامین کرده است، اما متاسفانه به سبب ماهیت رگباری بارشها عمده این بارندگیها تنها در یک روز اتفاق افتاده است که نه تنها بارش موثری برای بخش کشاورزی نبوده، بلکه سبب خسارت در برخی نقاط استان به ویژه شهرستان ابرکوه نیز شد.
برهانی با اشاره به شرایط در فصلهای زمستان و بهار کاملا متفاوت بود، اظهار داشت: میانگین بارش زمستان سال ۱۳۹۹ با ۳۱ درصد کاهش به حدود ۱۷ درصد میانگین بلندمدت بارش سالانه استان رسید و در فصل بهار نیز تنها ۲۷ درصد از بارش یک سال زراعی کامل تعیین شده که نسبت به میانگین بلند مدت ۱۷ درصد کاهش یافته است.
وی خاطرنشان ساخت: توزیع مکانی بارش نیز بسیار نایکنواخت بود، به گونهای که در شهرستانهایی که قطب کشاورزی استان هستند، یعنی شهرستانهای ابرکوه و خاتم، به ترتیب در حدود ۳ و ۵ درصد از سهم بارش سالانه محقق شد. از طرف دیگر در فصل بهار باز هم شاهد بارشهای رگباری و سیل آسا در استان بودیم، به گونهای که در تاریخ ۱۳ اردیبهشت چهار هم استانی در جاده اردکان – چوپانان فوت شدند.
مدیرکل هواشناسی گفت: طبق آمار سازمان هواشناسی کشور، استان یزد از جمله استانهای است که در بهار ۱۴۰۰، از مجموع پنج رویداد حدی خطرآفرین در بخش کشاورزی شامل یخبندان و سرمازدگی، تگرگ، سیل، باد شدید و طوفان و بارش رگباری تحت تاثیر همگی آنها قرار گرفت و به سبب بروز این پدیدههای حدی متحمل خسارات فراوانی شد.
برهانی افزود: با توجه به پدیده تغییر اقلیم و گرمایش جهانی پیش بینی میشود در سالها و دهههای آینده بر شدت و فراوانی پدیدههای مخاطره آمیز افزوده شود؛ بنابراین جا دارد مدیران و برنامه ریزان استانی به ویژه در بخشهای مدیریت منابع آب، کشاورزی، اکوسیستمهای طبیعی و زیرساختهای شهری جهت مواجه با پدیدههای فرین جوی مانند سیل و خشکسالی و امواج گرمایی و سرمایی تمهیدات و آینده نگریهای لازم را انجام دهند.
منبع:خبرگزاری صداوسیما
بخش نظردهی بسته شده است..