رمز اثرگذاری طلاب بر جامعه تقویت معنویت و کردار شایسته است
امام جمعه یزد گفت: طلاب اگر می خواهند بر جامعه و مردم اثرگذار باشند باید معنویت را در خود تقویت کرده و از رفتار و کردار خود مراقبت کنند.
به گزارش یزدی نیوز، آیت الله محمدرضا ناصری در جلسه درس اخلاق با طلاب مدرسه علمیه خان اظهار داشت: صحبت های ما باید به گونه ای آراسته به معنویت باشد که به دل مردم بنشیند و دل و جان آنها را آراسته کند.
وی بیان داشت: مسیر حرکت انسان ها به سمت خداست و بازگشت همه ما به سوی اوست حال باید دید چگونه و با چه احوالی نزد خداوند متعال حاضر خواهیم شد.
ناصری عنوان کرد: خداوند متعال کمال مطلق است و کسی غیر از او نمی تواند به کمال مطلق برسد ولی انسان ها می توانند به درجاتی از کمال دست پیدا کنند لذا باید برای رسیدن به آن تلاش نمایند.
امام جمعه یزد با بیان اینکه رسیدن به کمال مقدمات و شرایطی دارد، افزود: فطرت و سرشت انسان ها الهی است و خدا مقتضیات رسیدن به کمال را در وجود ما قرار داده و راه رسیدن به کمال را به ما نشان داده که بعضی مطابق با فطرت خود به سمت کمال حرکت کرده و بعضی در مسیر غیر خدا قدم می گذارند.
وی، شناخت خدا را اولین قدم در مسیر رسیدن به کمال دانست و بیان داشت: با علم و آگاهی است که می توان مسیر الهی و صراط مستقیم را پیدا کرد و علمی که مسیر الهی و رسیدن به کمال را به ما نشان می دهد همانطور که امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند: علم به معرفت و شناخت خداوند متعال است.
رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد افزود: وجود خداوند سبحان بی پایان و نامحدود است ولی وجود انسان محدود است و با توجه به این محدودیت نمی تواند به ذات باری تعالی علم پیدا کرد ولی می توان اجمالا در صفات خداوند اندیشه کرد و اندازه ظرفیت خودمان می توانیم به او معرفت پیدا کنیم.
ناصری تصریح کرد: آنچه انسان ماموریت دارد و باید تلاش کند تا به آن برسد، این است که خدا و صفاتش را در قلب و فکر و تمام وجودش نهادینه کرده و او را همیشه ناظر بر اعمال خود بداند.
وی با اشاره به اینکه شناخت و ذکر خدا باعث ترک گناه می شود، گفت: اگر معرفت الهی حاصل بشود و خدا را همیشه حاضر و ناظر بر اعمال و رفتار خود بدانیم در مواجهه با گناه و معصیت دچار لغزش نشده و از شر وسوسه های شیطان و هوای نفس در امان خواهیم بود.
نماینده ولی فقیه در استان یزد، با بیان برخی از آثار و عواقب گناهان، اظهار داشت: گناه در روح و روان انسان تاثیر منفی گذاشته و باعث سقوط او و سبب دور شدن انسان از خدا خواهد شد، همانطور که مرحوم آیت الله حق شناس می فرمودند، بعضی از گناهان انسان را مدت ها از عبادت خدا دور می کند.
وی عنوان کرد: اولیای الهی اولین مرحله برای تزکیه نفس و سیر و سلوک الی الله را تخلیه از گناه و رذائل می دانند یعنی ترک گناه، توبه و استغفار و خدا را فراموش نکرده و باطن خود را از رذائل و زشتی ها پاک کنیم.
رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد خطاب به طلاب بیان کرد: باید رفتار و اعمال ما پاک و خدایی باشد و صحبت های ما به گونه ای آراسته به معنویت باشد که به دل مردم بنشیند و دل و جان آنها را آراسته کند، ولی اگر خود معنویت نداشته باشیم و رفتار و کردار ما نادرست باشد نمی توانیم در دل ها اثرگذار باشیم هر چند خوب و جذاب صحبت کنیم.
وی به اهمیت اخلاص در کارها اشاره کرد و گفت: پایه و اساس اعمال ما اخلاص است و باید همه کارها برای خدا و جلب رضایت او انجام گیرد، امام راحل نیز انقلاب ایران را اینگونه پایه گذاری کرد و کارهایش همه خالصانه و فقط برای خدا انجام می گرفت.
امام جمعه یزد، با اشاره به شرط موفقیت در کارها بیان کرد: اگر بخواهیم در انجام کارها موفق باشیم و توفیق خدمت داشته باشیم باید وجودمان را از گناه و صفات رذیله پاک کرده و خدا را حاضر و ناظر بدانیم و کارهایمان را خالصانه انجام دهیم.
منبع:خبرگزاری مهر
بخش نظردهی بسته شده است..