شناسه خبر: 22385
منتشر شده در مورخ: ۹۵/۰۳/۱۶
ساعت: ۰۷:۲۱
رقابت بوئینگ و ایرباس در بازار ایران
به گزارش یزدی نیوزمدیر فروش بوئینگ با بیان اینکه می توان انتظار داشت که بازار ایران به صورت ۵۰-۵۰ بین بوئینگ و ایرباس تقسیم شود، افزود: بوئینگ میخواهد راهی برای تامین مالی ایران پیدا کند تا از تحریمهای دلاری علیه ایران عبور کند و قرارداد فروش، اجرایی شود.
«مارتی بنتروت» افزود: معامله با ایران سود خوبی دارد اما معامله دلاری با ایران ممنوع است و باید به دنبال راهی برای پرداخت پول به بوئینگ پیدا کند.
معاون اداره فروش خاورمیانه بوئینگ که اوایل فروردین ماه سال جاری برای مذاکره با خریداران ایرانی به تهران آمده بود، اکنون از تلاش این شرکت برای دور زدن تحریمهای دلاری ایران و امکانپذیر کردن فروش محصولات خود سخن میگوید.
به نوشته گلفنیوز، بنتروت گفته است که درتهران با بیش از دو شرکت هوایی برای فروش بوئینگ مذاکره شده و اسامی شرکتهای ایرانایر و ماهان فعلا از میان این چند شرکت، منتشر شده است.
پیش ازبوئینگ، ایران برای خرید عمده هواپیمای مسافربری با ایرباس مذاکره کرده بود؛ اوایل بهمن ماه سال گذشته رئیسجمهوری کشورمان به ایتالیا و فرانسه سفر کرد و در پاریس قراردادی برای خرید ۱۱۸ هواپیمای ایرباس به امضا رساند.
بوئینگ اما هواپیماهای خود را به دلار میفروشد و بنا بر تحریمهای باقیمانده آمریکا علیه ایران، دسترسی ایرانیان به دلار و نظام مالی آمریکا ممنوع است.
رئیس شرکت بوئینگ نیز با اشاره به اینکه این شرکت در حال نزدیک شدن برای دریافت یک سفارش عمده از ایران گفت: شما می توانید انتظار داشته باشید که بازار ایران احتمالا به صورت ۵۰-۵۰ بین بوئینگ و ایرباس تقسیم شود و ما قرار است بر سر این بازار رقابت کنیم.
همچنین «دنیس مویلنبورگ» رئیس شرکت بوئینگ می گوید: کارشناسان این شرکت انتظار دارند امسال به هدف ۱۰ میلیارد دلار سرمایه در گردش دست یابند.
بوئینگ در رقابتی دشوار با رقبای خود به ویژه شرکت اروپایی ایرباس و بمباردیرکاناداست که درماه آوریل ۱۲۵ فروند از هواپیماهای مدل سی سریز خود را در قالب قراردادی به ارزش ۵.۶ میلیارد دلار به خطوط هوایی دلتا ایرلاینز فروخت.
مویلنبورگ درپاسخ به این پرسش که آیا بوئینگ درحال کاهش قیمت ها برای گرفتن سفارشات جدید است، گفت: « هر چند فضای بازار فضایی رقابتی است، اما وقت آن نیست که ما تصمیمات مالی بدی برای به دست آوردن سهم بیشتر از بازار بگیریم، زیرا ما ذخیره قدرتمندی داریم.»
وی ادامه داد: در شرایطی که میزان فروش هواپیما کم شده، چشم انداز گرفتن یک سفارش عمده از ایران در حال نزدیک تر شدن است.
وی پس از گفت وگو با ایرلاین های ایرانی گفت: «ما می توانیم ببینیم که تقاضای بازار واقعی است» و اینکه شامل هواپیماها پهن پیکر و باریک پیکر می شود.
مویلنبورگ تاکید کرد: اعلام فروش ۱۱۸ فروند هواپیمای شرکت ایرباس به ایران نشان دهنده این پتانسیل قابل توجه است.
بخش نظردهی بسته شده است..