هشدار دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره قطره نفازولین
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد: مصرف خودسرانه نفازولین برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا در افراد عادی موجب افزایش فشارخون و در خانمهای باردار و شیرده، مشکلات جدی ایجاد میکند.
به گزارش یزدی نیوز دکتر مصدق گفت: طی روزهای اخیر با انتشار صدای ضبط شده یک فرد غیر گروه پزشکی در فضای مجازی مبنی بر توصیه به مصرف قطره چشمی نفازولین برای پیشگیری و درمان بیماری کووید۱۹، متاسفانه تمایل به مصرف این دارو در بین مردم افزایش چشمگیری یافته است.
وی ادامه داد: این داروها هیچ گونه اثر ضد ویروسی ندارند و هیچ شواهد علمی مبنی بر مفید بودن قطرهها و یا اسپریهای بینی ضد احتقان (دکونژستانت) در پیشگیری و یا درمان بیماری کووید۱۹ وجود ندارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: تنها در مواردی که بیمار دچار احتقان بینی یا چشمی ناشی از بیماری کووید۱۹ شده باشد استفاده از داروهای ضد احتقان بینی یا چشمی با دوز مناسب به صورت کوتاه مدت و تحت نظر پزشک میتواند به رفع علائم احتقان (گرفتگی بینی یا چشمی) کمک کند و بیماران مشکوک به عفونت کووید۱۹ باید توسط پزشک معالجه شوند و بررسیها و درمانهای لازم بسته به شرایط بیمار انجام گردد.
مصدق با اشاره به مصرف خودسرانه این داروها گفت: استفاده خودسرانه این داروها میتواند منجر به افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، گشاد شدن مردمک و حساسیت به نور، تشدید احتقان (مصرف بیش از ۳ روز) و بی قراری شود.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از این داروها در جمعیتهای خاص از جمله خانمهای باردار و شیرده، بیماران دچار مشکلات قلبی عروقی مانند پرفشاری خون، سابقه سکته قلبی (انفارکتوس میوکارد)، آنژین، گرفتگی عروق کرونر (آترواسکلروز)، مشکلات تیروئید (هایپرتیروئیدی)، بیماریهای پروستات، افزایش فشار داخل چشم (گلوکوم) و افتادگی پلک (پتوز) باید تحت نظر پزشک باشد و در مواردی که خودسرانه استفاده شود میتواند برای بیماران مشکلات جدی را ایجاد کند.
مصدق گفت: به هموطنان گرامی توصیه میشود برای درمان هر نوع بیماری خصوصا کووید۱۹، ضمن مراجعه به پزشک، تنها به توصیههای متخصصان و همکاران گروه پزشکی و مطالب منتشر شده از طریق مراجع رسمی توجه و جهت حفظ سلامت خود از انجام اقدامات و انتشار مطالب بی پایه و اساس موجود در فضای مجازی جدا خودداری کنند.
منبع: خبرگزاری صداوسیما
بخش نظردهی بسته شده است..