روضههای خانگی یزد احیا شود/استفاده دشمن از خلأ تعطیلی مجالس دینی
امام جمعه یزد گفت: شیوع کرونا بسیاری از روضههای خانگی را تعطیل کرد اما در محرم امسال باید با رعایت شیوهنامههای بهداشتی، روضههای خانگی را احیا کرد.
به گزارش یزدی نیوز، آیت الله محمدرضا ناصری، در دیدار با رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: در زمان شیوع کرونا فضا به نحوی شد که مردم به دلیل تبلیغات سوء تا حدی از روحانیت، معنویات و مساجد فاصله گرفتند و بهانه خوبی برای تشکیل نشدن اجتماعات و مراسمات دینی فراهم شد.
وی با اشاره به تعطیلی مساجد، نمازهای جمعه و جماعات در بسیاری از استانها افزود: البته در استان یزد فضا به نحوی فراهم شد که مساجد بسته نشود اما در هر حال برگزاری نمازهای جماعت تحت تاثیر قرار گرفت بر این اساس خلأیی ایجاد شده که دشمن در حال استفاده از این خلأ است.
امام جمعه یزد ادامه داد: ایجاد شبهه، مشغول کردن جوانان به مسائل پوچ و بیاهمیت و … همه از اقداماتی است که در خلأ ارتباط مردم با مساجد و روحانیت شکل گرفته و این انفصال، دشمن را به اهدافش نزدیک کرده است.
ناصری عنوان کرد: متاسفانه اکنون شرایطی فراهم شده که حتی خانواده های متدین نیز درگیر القائات دشمنان شدهاند و در بعضی از امور بلاتکلیف و سرگردان هستند.
وی از سگ گردانی به عنوان یکی از تبلیغات دشمنان در فضای مجازی یاد کرد و گفت: فرهنگ غرب در حال ریشه دواندن در خانواده های ماست زیرا بعضی از افراد حتی سگ و حیوانات دیگر را جایگزین فرزند و همدم خود کرده اند.
تقویت فضای مجازی با محتوای دینی راهکار مقابله با جوسازیهای دشمنان است
ناصری، یکی از بهترین راهها برای مقابله با این شرایط را تقویت فضای مجازی با کمک محتواهای دینی و فرهنگی اصیل دانست و اظهار امیدواری کرد: دولت جدید در این زمینه با جدیت و با برنامه ورود کند.
وی، نقش امامزاده ها و مساجد را نیز در این زمینه بسیار مهم دانست و گفت: این مراکز می تواند بسیار اثرگذار باشند و اگر مساجد احیا شوند و ائمه جماعات پرنفوذ و اثرگذار انتخاب شوند که برای اهالی محل برنامه داشته باشند، می تواند در رونق گرفتن مساجد و امامزاده ها بسیار اثرگذار باشند.
امام جمعه یزد یادآور شد: دشمن دارد به هر طریقی وارد می شود و از فیلم و عکس و سایر جذابیتهای فضای مجازی استفاده می کند و در این شرایط باید کاری کنیم که جهت معرفت افزایی مجالس مذهبی برگزار شود و اوقاف می تواند در این زمینه اثرگذار باشد.
روحانیون برای احیای روضههای خانگی اهتمام کنند
وی تصریح کرد: روحانیون و وعاظ هم باید در این زمینه ورود کنند و فعالانه برای برپایی روضه های خانگی اهتمام کنند و پیش قدم شده و برگزاری آن را به بانیان روضهها یادآوری کنند تا روضه های خانگی با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی احیا شود.
ناصری تاکید کرد: اوقاف باید به سهم خود برنامه ریزی جدی کند و مسئله تعطیلی مجالس روضه را حل کند که لازم این امر، فرهنگ سازی و سرمایه گذاری است.
نماینده ولی فقیه در استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم ورود اوقاف به مباحث مختلف از جمله اشتغالزایی تاکید کرد و گفت: صنعت پوشاک از جمله مواردی است که می تواند در حوزه اشتغالزایی بسیار موثر باشد و اقشار مختلف از جمله زنان، جوانان و … را با آموزش و سرمایه اندک مشغول به کار کند.
وی تصریح کرد: چین و ترکیه هر سال میلیاردها دلار ارز کشور ما را برای تامین نیاز کشور به پوشاک به جیب می زند در حالی که می توانیم این ارز را در کشور حفظ و اشتغالزایی کنیم.
لزوم ورود اوقاف به سرمایه گذاری در صنعت پوشاک
ناصری اظهار داشت: اگر صنعت پوشاک رونق بگیرد، می توانیم زنجیره صنعت پوشاک از کاشت پنبه تا تولید لباس را رونق ببخشیم زیرا لباس نیاز همه انسانهاست و این نیاز همواره استمرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون مسیر را غلط رفته ایم، تاکید کرد: اگر سازمان اوقاف در استانها از محل اوقاف سرمایه گذاری کند، هم موقوفات احیا می شود هم اشتغالزایی بسیار خوبی برای اقشار مختلف جامعه ایجاد می شود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این دیدار با بیان اینکه سازمان اوقاف، در حوزه مسابقات قرآنی سابقه ۴۰ ساله دارد، اظهار داشت: مسابقات بین المللی اوقاف، دومین مسابقه معتبر دنیاست و اولین آن مربوط به مالزی است که ۷۰ سال قدمت دارد.
قره شیخلو افزود: امسال سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می شود و سال گذشته نیز در شرایط شیوع کرونا، مسابقات بین المللی تعطیل نشد و با مدل جدیدی اقدام به برگزاری این مسابقات کردیم.
تلاش برای ارتقاء کمی و کیفی برنامههای قرآنی اوقاف
وی ادامه داد: در بقاع متبرکه، برگزاری کرسی تلاوت و تفسیر قرآن کریم برگزار می شود که استمرار این فضا می تواند به فرموده رهبری، مردم را به شنیدن قرآن عادت دهد.
قره شیخلو تصریح کرد: در تلاشیم که برنامه های قرآنی اوقاف از نظر کمی و کیفی ارتقاء پیدا کند و اجرای این برنامه ها به بخش مردمی واگذار شود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: جمعیت قرآنی خوبی در استان یزد وجود دارد که امیدواریم با این ظرفیت ها بتوانیم خدمت بیشتری به مردم در این حوزه در سطح کشور داشته باشیم.
منبع:خبرگزاری مهر
بخش نظردهی بسته شده است..