معاون آموزشی جهاددانشگاهی یزد: متولیان صدور مجوزهای آموزشی رقیب مراکز آموزشی شدهاند
معاون آموزشی جهاددانشگاهی استان یزد ضمن تشریح فعالیتهای آموزشی این سازمان، نبود نقشه راه برای ارائه آموزشهای مهارتی در کشور و نگاه سود محوری به آموزش را از عمده مشکلات در این بخش برشمرد.
«احمد افروزیان» در آستانه چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی رقابت متولیان صدور مجوزهای آموزشی با مراکز آموزشی را یکی از مشکلات این بخش خواند و اظهار کرد: متاسفانه در حالی متولیان این بخش موظف به نظارت بر مراکز اموزشی هستند به دلیل کسب منافع مالی بیشتر به رقیب مراکز آموزشی تبدیل شدهاند و این مشکل از دید درآمدزا بودن به آموزش که خود یک مشکل دیگر است، نشات میگیرد که کیفیت آموزش را در کشورمان دچار خدشه کرده است.
وی نبود نقشه راه در آموزشهای مهارتی را یک مشکل اساسی در این بخش ذکر کرد و گفت: این موضوع که به دلیل ضعف و نقص قوانین در این حوزه است، باعث شده تا ظرفیتهای مراکز اموزشی تناسب خوبی با صدور مجوز برگزاری دورههای آموزشی نداشته باشد و منجر به تاثیرات سوئی روی آموزشهای کوتاه مدت میشود.
افروزیان در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که حوزه آموزش جهاددانشگاهی استان در سه حیطهی آموزشی فعالیت دارد، تصریح کرد: حیطهی اول آموزشی این نهاد مربوط به آموزشهای عمومی برای کلیه مخاطبان جامعه برای مهارت افزایی است که تا پیش از کرونا در این بخش سالانه قریب به ۳۰ هزار نفر بهرهمند میشدند و اکنون با توجه به ضرورت پیشگیری از کرونا و سوق یافن آموزشها به سمت فضای مجازی سالانه ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد.
وی افزود: بخشی از آموزشهای جهاددانشگاهی به صورت شغل محور است به نحوی که متقاضیان این بخش پس از گذراندن دورههای آموزشی جذب بازار کار عمدتاً در بخش خصوصی میشوند به عنوان نمونه دورههای آموزش دستیار کنار دندانپزشک با تکنسین داروخانه در حوزه علوم پزشکی یا پرورش قارچ و گیاهان دارویی و نیز دورههای طراحی و دکوراسیون داخلی و طراحی طلا و جواهر را میتوان در این زمره از آموزشها یاد کرد.
افروزیان سومین نوع آموزشهای جهاددانشگاهی استان را مربوط به اموزشهای خاص شرکتهاو سازمانها عنوان و خاطرنشان کرد: آموزشهای کارکنان دولت نیز در این زمره قرار میگیرند که عمدتاً در جهت ارتقای مهارتها و اموزشهای کارکنان دولت توسط جهاددانشگاهی ارائه میشود.
به گفته وی، آموزشهای جهاددانشگاهی مجموعاً در قالب هشت دپارتمان تخصصی اموزشی ارائه میشود و هم اکنون عمده این آموزشها به صورت آنلاین و اندکی نیز به صورت محدود و با رعایت شیوهنامههای بهداشتی مقابله با کرونا به صورت حضوری برگزار میشود.
وی از انعقاد تفاهم نامههای متعدد با دستگاهها و ارگانها ویژه جامعه تحت پوشش آنها خبر داد و در این باره از ارائه آموزشهای مهارتی به مددجویان کمیته امداد طی سالهای اخیر خبر داد.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی استان با اشاره به اخذ مجوز برگزاری دورههای آموزشی ضمن خدمت کارکنان دولت، از اخذ مجوز دورههای آموزش ایمنی و بهداشت کار از مرکز تحقیقات و تعملیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز پیگیری ایجاد مرکز آموزشهای تخصصی علوم پزشکی خبر داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به زیرساختهای مطلوب آموزشهای جهاددانشگاهی استان، اظهار کرد: خوشبختانه به دنبال شیوع کرونا طی مدت اندکی دورههای آموزشی جهاددانشگاهی از شکل حضوری به روی بستر مناسب فضای مجازی منتقل و از این طریق متقاضیان ارائه شد.
وی با اشاره به این که در سالهای اخیر موضوع نیاز صنایع استان به نیروی کار ماهر به دغدغه مدیران صنعتی و دولتی استان تبدیل شده است، گفت: خوشبختانه جهاددانشگاهی در برگزاری دورههای آموزشی همواره به موضوع نیاز بازار کار اهتمام داشته و در همین راستا با راه اندازی آکادمی کسب و کار، اهدافی مانند تمرکز بر آموزشهای تخصصی و حرفهای در بخش صنعت و تقویت بنیه نیروهای کار این بخش را حتی در بخش مدیران پایه، میانی و ارشد، همچنین آموزش تکنسینها و کارشناسان صنعتی و آموزش افرادی که خواستار جدب توسط صنعت هستند را در دستور کار قرار داده است.
افروزیان یکی از برنامههای این نهاد در حوزه آموزش را راه اندازی مرکز ایمنی و بهداشت کار (HSE) در اردکان با توجه به صنعتی بودن این شهرستان ذکر کرد و افزود: جهاددانشگاهی همچنین پیگیر برگزاری آموزشهای بین المللی با مشارکت آکادمیهای خارج از کشور است.
وی افزود: در همین راستا نیز در نظر داریم از اساتید خارج کشور برای ارتقای آموزش صنایع در داخل استان بهره گیریم که در این راستا از ظرفیتهای دانشگاهی مانند دانشگاه علم و هنر استفاده خواهیم کرد.
وی یکی از طرحهای در دست اقدام معاونت آموزشی جهاددانشگاهی را اجرای طرح سرباز ماهر با کارفرمایی اداره کل ورزش و جوانان استان و ستاد کل نیروی مسلح برشمرد و گفت: این دورههای آموزشی در راستای مهارت افزایی سربازان قبل از شیوع کرونا به صورت حضوری و پس از آن به صورت غیرحضوری در حال برگزاری است و هر ماه حدود ۳۷۵ سرباز در استان از آن بهرهمند میشوند.
این مسئول همچنین از اجرای طرح حکمت کارت برای ارائه تخفیف هزینه ارائه آموزشها به شاغلین، خانوادهها و بازنشستگان نیروهای مسلح در جهاددانشگاهی خبر داد و گفت: این افراد با استفاده از این طرح میتوانند از یارانههای آموزشی بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: البته این تخفیفات در قالب تفاهم نامه با دستگاههای اجرایی و ارگانها و نهادها برای کارکنان و خانوادههایشان نیز لحاظ میشود و علاوه بر این برای خانواده شهدا و ایثارگران و افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد نیز تا ۳۰ درصد تخفیف اعمال میشود.
افروزیان با اشاره به راه اندازی کانون ارزیابی شایستگی مدیران جهاددانشگاهی کشور، گفت: خوشبختانه با صدور این مجوز بسیاری از مدیران ادارات در داخل استان مورد ارزیابی قرار گرفتهاند و جهادانشگاهی آمادگی دارد با نهادهای متقاضی در این رابطه همکاری داشته باشد.
وی یکی دیگر از اقدامات سازمان جهاددانشگاهی را برگزاری آزمونهای استخدامی دستگاههای اجرایی خواند.
معاون جهاددانشگاهی استان یزد از ویژگیهای آموزشهای جهاددانشگاهی را نیاز محور بودن آموزشها ذکر کرد و گفت: جهادانشگاهی صرفاً برگزاری آموزش را مدنظر ندارد لذا به کیفیت آموزشها اهتمام ویژهای دارد و تلاش دارد که حرفه آموزان پس از سپری کردن آموزشها بتوانند ایجاد اشتغال کرده یا جذب بازار کار شوند و در همین راستا هم از اساتید مجرب و دارای سابقه علمی و عملی بهره گرفته است.
وی با بیان این که آموزشهای جهاددانشگاهی با هزینهای به مراتب کمتر از سایر بخشهای ارائه دهنده آموزش برگزار میشود، گفت: سعی داریم آموزشها به نحوی باشد که برای مشاغل اینده و جدید نیاز مخاطبان را مرتفع سازد.
افروزیان در پایان نیز با اشاره به راه اندازی دورههای خاص آموزشهای تابستانه در این سازمان، از استقبال خوب مخاطبان از این دورهها یاد کرد و گفت: علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به درگاه «jd.yazd.ac.ir» مراجعه یا با شماره تلفنهای ۱۵ – ۳۱۶۲۲۰۱۴ تماس حاصل کنند.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..