آغاز پروژه توسعه خوشه طلای در استان یزد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد با اشاره به اینکه استان یزد در جایگاه برتر تولید زیورآلات طلا در ایران به حساب قرار دارد گفت: پروژه توسعه خوشه طلای استان یزد آغاز بهکار کرد.
به گزارش یزدی نیوزسیدمسعودعظیمی با اشاره به اینکه ایجاد شهرکهای تخصصی یکی از ملزومات همافزایی در جهت توسعه و پیشرفت هر صنعت به حساب میآید اظهار داشت: در صنعت طلا نمونههای کارهای مختلفی در این زمینه در کشورهای همسایه و دیگر نقاط دنیا صورت پذیرفته که این امر سبب همافزایی و پیشبرد برنامههای توسعهای آن صنعت شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد با اشاره به اینکه ایجاد شهرک طلا در ترکیه اثرات بسیار مثبتی را بر روی صنعت طلای آن کشور به همراه داشته است تصریح کرد: با توجه به شناخته شدن استان یزد به عنوان یکی از قطبهای مهم طلای کشور و وجود پتانسیلهای فراوان انسانی، سرمایهای و فناوری در این زمینه و همچنین تخصیص بخش بالایی از آمار اشتغالزایی و سرمایه در گردش این استان در این صنعت، استان یزد پتانسیل بسیار بالای در جهت ایجاد شهرک تخصصی طلا و جواهر را در خود جای داده است.
وی با اشاره به اینکه این صنعت بومی و کمآبخواه است افزود: با توجه به آغاز پروژه توسعه خوشه طلای استان یزد با حمایت شرکت شهرکهای صنعتی در جهت حمایت و توسعه این صنعت، میتوان این امر را به عنوان یکی از عاملهای شتابدهنده قوی در جهت تحقق این شهرک طلای استان به حساب آورد.
عظیمی با اشاره به اینکه تمامی مردم ایران طلای عیار ۲۰ استان یزد را به عنوان یک سوغات ویژه این استان شناخته و اعتماد مردم به صحت عیار یزد و پاکدلی و هنرمندی مردم این دیار سبب شده تا مصنوعات طلایی استان جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده خاطرنشان کرد: این امر یکی از مهمترین مزیتهای رقابتی خوشه طلای یزد به حساب میآید.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد عنوان کرد: وجود محصولات منحصر به فردی از قبیل زنجیرههای چینابی با قدمتی بیش از ۴۰۰ سال گواهی روشن بر قدمت دیرین این هنر در استان یزد است.
عظیمی با بیان اینکه در مورد تاریخچه صنعت طلاسازی در یزد اطلاعات دقیقی در دست نیست گفت: اما وجود محصولاتی مانند زنجیر چینابی که دارای قدمت بسیار بالایی در حدود بیش از ۴۰۰ سال است، نمایانگر قدمت بالای این هنر در استان کویری یزد است.
وی تصریح کرد: وجود شرایط آبوهوایی خاص یزد و اقتصادی بودن فعالیتهای کم آبخواه و پشت و کار و ذوق و هنر مردم یزد موجب گرایش بخش زیادی از مردم به سمت صنعت ساخت زیورآلات طلا گردید.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد افزود: میتوان گفت استان یزد در جایگاه برتر تولید زیورآلات طلا در ایران به حساب میآید که این امر سبب شده تا خانوادههای زیادی مستقیم و غیرمستقیم از آن امرار معاش کنند.
عظیمی خاطرنشان کرد: استان یزد با دارا بودن بیش از ۷۵۷ واحد دارای مجوز، و حدود ۶۰۰ واحد بدون مجوز تولیدی طلا، یکی از قطبهای طلاسازی در ایران شناخته میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد عنوان کرد: برآوردها نشان میدهد بیش از ۱ هزار و ۴۰۰ واحد طلاسازی در سطح شهر یزد فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه در سطح خوشه انواع و اقسام کارها و محصولات ساخته میشود، ادامه داد: محصولاتی که با دست ساخته میشوند جزو محصولات صنایع دستی و سنتی یزد محسوب میگردند و دارای کارت صنایع دستی هستند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد افزود: مابقی کارگاههایی که از تجهیزات مدرنی مانند ماشین آلات زنجیربافی، دستگاههای CNC و روشهای ریختهگری استفاده میکنند در قالب صنایع ماشینی قرار میگیرند و پروانه خود را از اتحادیه دریافت میکنند، اما تمامی آنها جهت شناسایی دارای پرونده در اتحادیه هستند.
عظیمی گفت: محصولات خوشه طلا به ۳ دسته النگو، زنجیر و خردهریز تقسیم میشوند که هر دسته از این محصولات در ۲ قالب صنایع دستی و سنتی و محصولات ماشینی فعالیت میکنند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد افزود: اکثر مصنوعات طلای تولید استان یزد و در حدود ۸۰ درصد آن به خارج از استان ارسال شود.
وی خاطرنشان کرد: استانهایی از قبیل تهران به عنوان مرکز، بخش اصلی و بیشترین سهم درخواست طلای استان یزد را به خود اختصاص دادهاند و پس از آن محصولات سطح خوشه به استانهای دیگری از قبیل استانهای جنوبی، خراسان و غیره صادر گشته و مابقی مصنوعات در خود سطح استان مصرف میشود.
بخش نظردهی بسته شده است..