پیشگیری از تکرار جرم مهمترین هدف در تعیین مجازات است
رئیس کل دادگستری استان یزدگفت: مقام قضایی باید با اشراف به وضعیت جامعه وبررسی شرایط ارتکاب جرم و مجرم، صدور احکام رابه گونه ای مهندسی کندکه بیشترین بازدارندگی و کمترین تکرارجرم حاصل شود.
به گزارش یزدی نیوز،غلامعلی دهشیری در نشست بررسی شرایط قانونی استفاده از نهاد توبه، اظهار داشت: نهاد توبه یکی از عوامل سقوط مجازات و یا تخفیف مجازات محسوب می شود که بر گرفته از مبانی فقهی و شرعی است.
وی با اشاره به نگاه مترقی و متعالی اسلام به اصلاح مجرمین، تصریح کرد: با استعانت از تعالیم روح بخش و انسان ساز اسلامی، نهاد توبه در مقررات اسلامی آمده است که بعد از تصویب مجلس توسط شورای نگهبان نیز ابعاد مختلف آن سنجیده و تایید شده است.
این مقام قضایی، بر توجه به شرایط جامعه، وضعیت محکومین، خانواده زندانیان و شرایط زمان ارتکاب جرم تأکید کرد و بیان داشت: قانون، یک نص خشک و بی روح است، آنکس که باید به آن لطافت، روح و اثر گذاری ببخشد، قاضی است که باید با اشراف به تمامی جهات، بهترین تصمیم را بگیرد و بهترین حکم را صادر نماید تا مهمترین هدف که ایجاد بازدارندگی و اصلاح مجرمان است محقق گردد.
رئیس کل دادگستری استان یزد، با بیان اینکه نباید سلایق شخصی را بر سیاست های قضایی حاکم کرد، بیان کرد: حاکمیت اسلامی با تأسی به تعالیم متعالی اسلامی، نهاد توبه را که هیچ معادل غربی در مبانی حقوقی و قضایی دنیا ندارد را برای استفاده محاکم قضایی ایجاد کرده است و انتظار است تا مقامات قضایی با بهره گیری از این نهاد ارفاقی بهترین تصمیمات را برای اصلاح و تربیت و تحقق اهداف والای دستگاه عدلیه اتخاذ کنند.
در یک نشست قضایی که برخی از مدیران زندان یزد نیز حضور داشتند ابعاد مختلف نهاد توبه و نحوه استفاده از آن مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.
منبع:خبرگزاری مهر
بخش نظردهی بسته شده است..