اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی؛

تلقیح مصنوعی و اصلاح نژاد دام توسط دامپزشک تفتی

«محمدناصر جویا تفتی» دامپزشک تفتی است که با بکار بستن روشی نوین به بهره‌وری تولید دام پرداخته است.

به گزارش یزدی نیوز توجه به ترویج و توسعه طرح‌های اقتصاد مقاومتی در سالی که مزین به اقدام و عمل است؛ علاوه بر اینکه به تقویت رویه خودکفایی کمک می‌کند از سویی حلال مشکلات اقتصادی کشور و راهکار برون‌رفت از رکود تورمی است.

ازاین‌رو باید از روشی تولید را توسعه و رونق داد که کمترین میزان وابستگی به نقدینگی را ایجاد و در سریع‌ترین زمان به بازدهی مطلوب برسد.

با شنیدن نام اقتصاد مقاومتی نباید ذهن ما به چارچوب بسته‌ای شامل یک کارگاه و یا یک کارخانه تولیدی محدود شود بلکه می‌توان با بالا بردن بهره‌وری تولید هم به اقتصاد مقاومتی عینیت بخشید.

«محمدناصر جویا تفتی» دامپزشک تفتی است که با بکار بستن روشی نوین به بهره‌وری تولید دام پرداخته است که با وی مصاحبه داشتیم.

در ابتدا توضیحاتی در مورد طرح بهره‌وری که در دست اجرا دارید بفرمایید؟

طرحی که بنده در حال اجرای آن هستم انجام تلقیح مصنوعی بر روی دام به‌ویژه گوسفند است که در این طرح با باردار کردن مصنوعی گوسفند هم در نسل آن تغییر ایجاد خواهد شد و هم تولید شیر آن چند برابر خواهد شد.

میزان سرمایه اولیه و سرمایه‌گذاری‌های مجدد انجام‌شده شما چقدر است؟

۱۵۰ میلیون ریال سرمایه اولیه بوده و بعد سرمایه با کمک و حمایت‌هایی از طریق بسیج سازندگی ناحیه تفت و پرداخت تسهیلات اقتصاد مقاومتی افزایش‌یافته که در حال حاضر میزان سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون تومان است.

میزان اشتغال ایجادشده در فعالیت شما به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم چند نفر است؟

درزمینهٔ اشتغال مستقیم خودم و یک نفر دیگر در این کار مشغول فعالیت هستیم ولی در اشتغال غیرمستقیم تعدادی بیش از یک‌صد نفر از این طریق امرارمعاش می‌کنند.

میزان تولید و بازدهی طرح شما چقدر است؟

در هر تلقیح بستگی دارد به نوع دام، دام اگر پایه آن بز خوب و مناسب تلقیح باشد می‌تواند در سال تا شش بچه تولید کند و همچنین تولید شیر نیز افزایش می‌یابد.

میزان دریافت تسهیلات از بانک‌ها چقدر بوده و رضایتمندی خود را از پرداخت را توضیح دهید؟

تسهیلات پرداخت‌شده تاکنون سی میلیون تومان بوده که از طرف بسیج سازندگی تفت پرداخت‌شده است و در اجرای این طرح کمک بسیار شایانی به من کرده است

منافع اجرای طرح در شهرستان تفت را مختصر توضیح دهید؟

اجرای این طرح در شهرستان باعث رونق کسب‌وکار در راستای دامداری سنتی و حتی صنعتی شدن دارد زیرا تولید دام ارزش یافته در یک سال و همین تولید پشم گوسفند نیز ارزش می‌یابد و از واردات دام‌هایی چون «برالفاین» و «میش» و.جلوگیری شود.

امکان توسعه و گسترش طرح به ابعاد بزرگ‌تر وجود دارد؟

بله؛ به کمک دستگاهی دولتی و بسیج سازندگی می‌توان در روستاها این طرح را اجرا کرد و بهره‌وری از تولیدات دامی را چندین برابر کرد.

مشکلات و موانع احتمالی طرح را بیان نمایید؟

به گزارش خبرنگار صبح تفت،نبود دغدغه استفاده از چنین فرصتی برای دامداران، عدم اطلاع دامداران از طرح و متأسفانه هزینه بالای طرح.

بخش نظردهی بسته شده است..