اولین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان یزد سال ۹۵
نخستین جلسه ستاد "راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی" استان یزد عصر روز یکشنبه 22 فروردین به ریاست استاندار و دبیری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در محل این سازمان برگزار شد.
به گزارش یزدی نیوز در این جلسه که ۲ ساعت به طول انجامید، برنامه های مصوب ملی اقتصاد مقاومتی و همچنین برنامه های پیشنهادی استانی ستاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تاکید استاندار بر اهتمام مدیران به اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی
استاندار یزد در این جلسه ضمن تبریک ایام ماه رجب اظهار داشت: در سال جدید با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال توسط ایشان به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» و تأکید رئیس جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اجرایی شدن سیاستهای ابلاغی رهبر فرزانه انقلاب، همه باید با تلاش مضاعف و پیگیری های جدی، این سیاست ها را در استان پیاده و اجرا کنیم.
سیدمحمد میرمحمدی ادامه داد: دولت تدبیر و امید برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی ۱۲ برنامه ملی، ۶۰ طرح و ۲۵۰ پروژه مرتبط ارائه کرده و لازم است گفتمان اقتصاد مقاومتی در بین اقشار مختلف مردم به یک فرهنگ تبدیل شود و خوشبختانه ملت ایران آگاه و همراه هستند و در عرصه های مختلف به خوبی نقش آفرینی کرده اند.
اعتماد مردم بالاترین سرمایه است
عالی ترین مقام اجرایی استان با اشاره به برگزاری باشکوه، سالم و قانونمند انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در هفتم اسفند ماه خاطرنشان کرد: این انتخابات چه از نظر حضور مردم، چه از نظر تعداد داوطلبان و رقابت همراه با رفاقت نامزدها و هواداران آنها گسترده و کم سابقه بود و مردم با اعتماد و اطمینان به مسئولان مشارکت بالایی را رقم زدند.
میرمحمدی افزود: این اعتماد و اطمینان مردم سرمایه اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران است که باید آن را پاس داشت و قدردانی نمود.
اختصاص ۹۷۰ میلیارد برای استان در سفر ریاست جمهور
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر و تشکر از استقبال بی نظیر و باشکوه مردم استان از ریاست جمهور و کاروان تدبیر و امید در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به استان یزد گفت: در این سفر ۴۴ طرح و پروژه به تصویب هیأت دولت رسید.
وی تصریح کرد: دولت یازدهم در سفر ریاست جمهور به یزد اعتبار بسیار خوب ۹۷۰ میلیاردتومان را برای استان تصویب کرد که ۱۰۰ درصد این اعتبارات اختصاص خواهد یافت.
میرمحمدی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد: با کار، تلاش و همت مضاعف مسئولان و مدیران کل دستگاههای اجرایی استان در خدمت صادقانه به مردم زمینه های توسعه و تحول استان بیشتر از گذشته فراهم شود.
عناوین برنامه های ملی اقتصاد مقاومتی
دبیر ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان یزد در این نشست به تبیین برنامه های دوازده گانه و ملی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر اساس توصیه های رهبر انقلاب اسلامی پرداخت.
حمیدرضا نصیری زاده در این رابطه افزود: سازمان مدیریت وبرنامه ریزی بعنوان دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی در کشور و استان ها، دوازده برنامه: ارتقای بهره وری، پیش برد برون گرایی اقتصاد و توسعه صادرات غیر نفتی، ارتقای توان تولید ملی (درون زایی اقتصاد)، عدالت بنیان کردن اقتصاد و توسعه عدالت اجتماعی، برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت، توسعه اقصاد دانش بنیان، گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی، شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد، توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز و تکمیل زنجیره پایین دستی و توسعه بازار، هدفمند سازی یارانه ها، مردمی کردن اقتصاد و سیاست های پولی و ارزی را تدوین و به تصویب ستاد فرماندهی رسانده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد بیان داشت: بر اساس این دوازده برنامه، ۶۰ طرح تدوین شده است.
طرح های برنامه اول
نصیری زاده تصریح کرد: بمنظور اجرای برنامه ارتقای بهره وری (برنامه اول)، طرح های: ارتقای بهره وری نیروی کار، ارتقای بهره وری سرمایه، ارتقای بهره وری انرژی، ارتقای بهره وری آب و بهره وری در زنجیره تولید و مصرف گندم، آرد و نان تدارک دیده شده است.
طرح های برنامه دوم
وی گفت: درخصوص برنامه پیش برد برون گرایی اقتصاد و توسعه صادرات غیر نفتی (برنامه دوم)، طرح های: توسعه صادرات غیر نفتی، جذب سرمایه گذاری خارجی، دیپلماسی اقتصادی، توسعه ظرفیت های صادراتی مناطق آزاد، توسعه زیرساخت های تجارت خارجی و ترانزیت و توسعه تعاملات فناورانه با اقتصاد بین الملل و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان تدوین شده است.
طرح های برنامه سوم
رئیس سازمان مدیریت تصریح کرد: ۱۲ طرح: سیاست های پولی و اعتباری، تقویت سرمایه انسانی و توسعه کارآفرینی، گسترش پوشش استاندارد، امنیت غذایی و تولید محصولات راهبردی، توسعه رقابت پذیری اقتصاد، تقویت نظام تامین منابع مالی، توسعه تولید صنایع دستی، فرش و گردشگری، سیاست های تجاری(کنترل واردات) متناسب با توان داخلی کشور، رقابت پذیر کردن استان ها، توسعه و نوسازی صنایع کشور، توسعه معدن و صنایع معدنی و طرح به کارگیری ظرفیت ها و قابلیت های متنوع در جغرافیای مزیت های کشور برای اجرایی شدن برنامه ارتقای توان تولید ملی (برنامه سوم) تهیه شده است.
طرح های برنامه چهارم
حمیدرضا نصیری زاده ادامه داد: برنامه ملی عدالت بنیان کردن اقتصاد و توسعه عدالت اجتماعی چهارمین برنامه ملی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است که برای تحقق آن ۴ طرح: عدالت بین منطقه ای و عدالت سرزمینی، تحقق عدالت بین نسلی و چگونگی استفاده از انفال، توانمندسازی فقرا و محرومین و سهم بری عادلانه عوامل تولید با تأکید بر سرمایه انسانی در نظر گرفته شده است.
طرح های برنامه پنجم
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی، ۷ طرح ستاد را برای اجرایی شدن برنامه برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت (برنامه پنجم) بدین ترتیب اعلام نمود: اجرای بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، پایداری منابع درآمدی دولت، بهینه سازی اندازه و ساختار دولت، اصلاح ساختار مالی دولت، تقویت خوداتکایی استان ها، شفاف سازی بودجه هزینه ای و سرمایه ای دولت و طرح افزایش سالانه سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی تا قطع کامل وابستگی بودجه به نفت.
طرح های برنامه ششم
نصیری زاده تصریح کرد: بمنظور اجرای برنامه توسعه اقتصاد دانش بنیان (برنامه ششم)، طرح های: دانش بنیان کردن اقتصاد و جامعه و افزایش روند رشد نوآوری تدارک دیده شده است.
طرح های برنامه هفتم
حمیدرضا نصیری زاده ادامه داد: برنامه ملی گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی هفتمین برنامه ملی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است که برای تحقق آن ۴ طرح: تشویق همکاری جمعی و مشارکت آحاد مردم در اقتصاد، تقویت فرهنگ مدیریت جهادی، اصلاح رفتارهای فعالان اقتصادی و خانوارها و طرح گفتمان سازی و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است.
طرح های برنامه هشتم
رئیس سازمان مدیریت تصریح کرد: ۵ طرح: دولت الکترونیک و همراه، مبارزه با اقتصاد زیرزمینی قاچاق، شفاف سازی و مبارزه با فساد مالی، اداری و اقتصادی، توسعه اقدامات فرهنگی مبارزه با فساد و طرح توسعه و حمایت از مالکیت فکری و معنوی و امنیت حقوق مالکیت برای اجرایی شدن برنامه ملی شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد (برنامه هشتم) تهیه شده است.
طرح های برنامه نهم
وی گفت: درخصوص برنامه توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز و تکمیل زنجیره پایین دستی و توسعه بازار (برنامه نهم)، طرح های: توسعه صنایع مبتنی بر نفت و گاز، افزایش سهم تجارت نفت و گاز و فرآورده های نفتی در بازارهای جهانی، ایجاد تنوع در بازارهای هدف، توسعه فناوری و تحقیق و پژوهش در نفت و گاز، ایجاد ذخایر راهبردی به منظور اثرگذاری در بازارهای جهانی و افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز از میادین مشترک تدوین شده است.
طرح های برنامه دهم
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی درباره برنامه ملی هدفمند سازی یارانه ها هم گفت: طرح استفاده از ظرفیت هدفمندی یارانه در فعالیت های تولیدی و خدماتی و طرح بهره گیری از ابزارهای قیمتی و غیر قیمتی برای کاهش میزان یارانه مصرف در این خصوص تدارک دیده شده است.
طرح های برنامه یازدهم
این مقام مسئول با بیان اهمیت "مردمی کردن اقتصاد" بمنظور اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد که طرح توانمند سازی بخش خصوصی، طرح اصلاح نظام مالی برای واگذاری فعالیت ها به بخش غیر دولتی، طرح تدوام و تسریع اجرای سیاست های ابلاغی اصل ۴۴، طرح محدود کردن نقش و وظایف دولت به امورحاکمیتی و تصدی های اقتصادی اجتماعی اجتناب ناپذیر و طرح کاهش نقش دولت در اجرای طرح های عمرانی در این خصوص تدوین شده است.
طرح های برنامه دوازدهم
نصیری زاده، آخرین برنامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را برنامه سیاست های پولی و ارزی ذکر کرد و عنوان نمود که با ریاست رئیس کل بانک مرکزی بر این کارگروه، دو طرح ارتقای کارایی، شفافیت و نظارت در بازار پول کشور و تنظیم سیاست های ارزی سازگار با اقتضائات اقتصاد مقاومتی بدین منظور اجرایی خواهد شد.
گفتنی است در این جلسه، معاونان عمرانی و اقتصادی استاندار، معاون رئیس کل دادگستری، مدیر آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت، مدیران کل و نمایندگان بخش خصوصی حضور داشتند.
بخش نظردهی بسته شده است..