۱۱۰ روستای استان یزد دارای طرح هادی مصوب

no-thumbs

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی‌ استان یزد با اشاره به 110 روستای دارای طرح هادی مصوب در این استان، ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها و تأمین عادلانه امکانات و هدایت فیزیکی برای ارتقای شرایط زیست‌محیطی و بهبود چشم‌انداز آتی نقاط روستایی را از اهداف فعالیت‌های عمران روستایی بنیاد مسکن برشمرد.

به گزارش یزدی نیوز «علیرضا قربانیان»  با اشاره به فرمان تاریخی امام راحل(ره) در سال ۱۳۵۸ مبنی بر تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به‌منظور تأمین مسکن محرومان و متولی توسعه و عمران روستاهای کشور و ساخت واحدهای مسکونی شهرها در چارچوب سیاست‌ها و برنامه‌های دولت جمهوری اسلامی ‌ایران، اهداف و فعالیت‌های این بنیاد را تشریح کرد.

وی در رابطه با فعالیت‌های عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، اظهار کرد: فعالیت‌های عمران روستایی یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ‌در امر عمران و آبادی روستاهای کشور بشمار می‌رود که با هدف ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها و تأمین عادلانه امکانات و هدایت فیزیکی برای ارتقای شرایط زیست‌محیطی و بهبود چشم‌انداز آتی نقاط روستایی در سراسر کشور به انجام می‌رسند.

قربانیان خاطرنشان کرد: این فعالیت‌ها با اهداف سند چشم‌انداز توسعه ۲۰ ساله کشور که به‌عنوان سند توسعه ملی محسوب می‌شود نیز هم راستا هستند.

وی با اشاره به وجود ۱۱۰روستاهای دارای طرح هادی مصوب در استان در قالب ۷۷ طرح افزود: تهیه طرح تفکیکی ۲۰ قطعه زمین، بررسی بالغ بر ۴۷۰ پرونده در ۳۰ جلسه تغییر کاربری، انجام ۱۰۵ طرح اجرایی طرح‌های هادی و یک روستای با هدف گردشگری در روستای توران‌پشت، صدور ۸۷۰ جلد سند مالکیت شهری و صدور ۲۳۹۱ جلد سند مالکیت روستایی، از دیگر اقدامات در این حوزه طی سال گذشته بوده است.

وی همچنین در این رابطه از تملک زمین در ۲۴ روستا برای واگذاری به روستائیان فاقد مسکن، واگذاری ۱۱۳۳ قطعه زمین برای مسکن‌سازی به متقاضیان واجد الشرایط و نقشه‌برداری ۸۰ مورد پیاده‌روسازی و برداشت زمین و ۵۵ مورد کنترل نقشه در واحد مطالعات، خبر داد.

رئیس بنیاد مسکن استان یزد در ادامه نیز به فعالیت‌های حوزه بازسازی و مسکن روستایی اشاره کرد و گفت: مسکن روستایی به‌عنوان محل فعل و انفعالات حیات اقتصادی روستا، نمود معین و کالبد قابل مشاهده روستا را متجلی می‌کند و بستر و عنصر بسیار مهم حیات اقتصادی و هویت‌یابی فرهنگی ایفای نقش می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت بهسازی مسکن روستایی، بنیاد مسکن طرح ویژه مسکن روستایی(مقاوم‌سازی دو میلیون واحد مسکونی روستایی را با عنوان طرح جامع بهسازی مسکن روستایی تهیه کرده که این طرح با تغییر در ساختمان‌های بی‌دوام به بناهای بادوام، برای یک دوره مشخص ۱۰ ساله و ساخت دو میلیون واحد روستایی برنامه‌ریزی شده است.

قربانیان تصریح کرد: در راستای ارائه تسهیلات مقاوم‌سازی مساکن روستایی این بنیاد از سال ۱۳۸۴ موفق به معرفی متقاضیان روستایی به بانک‌های عامل شده که پارسال نیز به میزان بالغ بر ۷۷۰ مورد به بانک‌های عامل معرفی و از این میزان تعداد بالغ بر ۵۸۰ مورد موفق به اخذ پایان کار شده‌اند.

وی ادامه داد: هم‌چنین تعداد بالغ بر ۳۸۰ مورد پرونده تسهیلات قرض‌الحسنه برای تعمیر و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها تشکیل شده که از این میزان بالغ بر ۱۴۰ مورد به متقاضیان پرداخت شده است.

وی از دیگر فعالیت‌های این بنیاد طی یک سال گذشته را ساخت بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی در قالب مجموعه‌سازی روستایی با استفاده از تسهیلات مقاوم‌سازی ذکر کرد که بیشتر این واحدها در مراحل پایانی ساخت و ساز هستند.

قربانیان در رابطه با اقدامات در حوزه مسکن شهری نیز خاطرنشان کرد: مسئولیت برنامه‌ریزی، تأمین زمین و انجام مطالعات و تهیه طرح‌های لازم برای ساخت طرح‌های مسکن برای افراد فاقد مسکن، تأمین منابع اعتباری اعم از تسهیلات بانکی و منابعی از بنیاد مسکن و کمک‌های دولتی به حساب ۱۰۰، ساخت و طراحی ساختمان‌های اداری و رفاهی، از اقدامات بنیاد مسکن در این رابطه است.

وی در این‌باره به ساخت بالغ بر ۴۸۰ واحد مسکن شهری، آغاز به ساخت ۲۳۰ واحد و طراحی ساخت بالغ بر ۳۰۰ واحد مسکن شهری، اشاره کرد.

قربانیان با اشاره به دفتر مشارکت‌های مردمی و حساب ۱۰۰ امام(ره) و انجمن خیرین مسکن‌ساز یادآور شد: ماهیت انجمن حمایتی، فرهنگی است که با هدف ساخت مسکن مناسب و ارزان قیمت برای اقشار محروم جامعه از طریق جلب حمایت خیّرین کشور فعالیت می‌کند که در این رابطه ۷۲۸ واحد در دست اقدام و ۲۰۷ واحد نیز پایان یافته است.
منبع: ایسنا
 

بخش نظردهی بسته شده است..