گردشگری خاتم نیازمند زیرساخت است
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به نبود زیرساخت های گردشگری به ویژه اماکن اقامتی در شهرستان خاتم، توسعه صنعت گردشگری شهرستان را نیازمند این تأسیسات از طریق جذب سرمایه گذاری دانست.
به گزارش یزدی نیوز"علی اصغر دشتیزاد" ،در این رابطه اظهار کرد: تاکنون چهار موافقت اصولی اولیه از سوی معاونت سرمایهگذاری صادر شدهاست که درخواستها در کمیته فنی سرمایهگذاری اداره کل بررسی و سپس در صورت دارا بودن پارامترهایی مشخص، به سرمایهگذران موافقت اصولی اولیه اختصاص داده میشود که سرمایهگذاران باید با تلاش و پشتکار تأسیسات گردشگری خود را به بهرهبرداری برسانند.
وی یکی از این تأسیسات را مجتمع تفریحی و گردشگری چهل ستون شهر هرات بیان کرد و گفت: با سرمایهگذاری بخش خصوصی،تالار پذیرایی آن در بهمنماه سال گذشته به بهرهبرداری رسیده و امیدواریم با حمایت بانکهای مربوط با اعطای تسهیلات به تأسیسات گردشگری، فازهای بعدی هم در آینده به بهرهبرداری برسد.
مسئول میراث فرهنگی خاتم با بیان اینکه تنها محل اسکان مسافران و گردشگران در شهر هرات مجتمع رفاهی فرهنگیان است،گفت: در خصوص اقامتگاه بومگردی نیز خانهای بنام عمرانی در بافت تاریخی روستای ترکان با سرمایهگذاری بخش خصوصی و مشارکت نمایندگی شهرستان مرمت و ساماندهی و آماده سازی شده است.
وی ابراز امیدواری کرد:سرمایهگذاران در شهرستان خاتم هم به فکر ایجاد تأسیسات گردشگری باشند که این امر ایجاداشتغال برای جوانان و فراهم کردن جذب گردشگر به این شهرستان را به دنبال دارد.
دشتیزاد گفت: در حال حاضر چند تقاضای اقامتگاه بومگردی در شهرستان داریم که پروندههای آن را به استان ارسال شده و امیدواریم با رفع نواقص پرونده و پشتکار سرمایهگذاران، آنها هم در سال جاری افتتاح و به بهرهبرداری برسد.
وی تعداد آثار ثبتی شهرستان خاتم را ۵۷ اثر بیان کرد و گفت: این آثار هم تاریخی و هم طبیعی است ولی امیدواریم با پیگیریهای شهرستان،تعداد این آثار ثبتی افزایش یابد.
وی در این باره از تمام مالکان آثار و ابنیه تاریخی شهرستان تقاضا کرد که رضایت خود را برای ثبت این آثار ماندگار به نمایندگی شهرستان ارائه دهند چرا که این عمل تخصیص اعتبار بیشتر و ارتقاء رتبه شهرستان خاتم را در بین شهرستانهای استان به دنبال دارد.
این مقام مسئول،بناهای تاریخی شهرستان خاتم را عمدتاً در شهر مروست بیان و ابراز امیدواری کرد که استان نگاه ویژهای به این شهرستان از نظر میراثی و گردشگری داشتهباشد تا با اختصاص اعتبار مناسب آثار تاریخی موجود مرمت و از تخریب آنها جلوگیری شود.
وی همچنینبا بیان که بسیاری منتظر کمک و مساعدت نمایندگی هستند، اما متأسفانه مصالح کافی در چند ماه گذشته در اختیار میراث شهرستان نبوده است، ابراز امیدواری کرد: اشخاصی که مالک بنا و آثار تاریخی هستند،به طور خودجوش،به مرمت آثار خود زیر نظر کارشناسان فنی اداره اقدام کنند.
دشتیزاد گفت:شهرستان خاتم تعداد زیادی فعال در عرصه صنایعدستی دارد لذا به دنبال آن هستیم که با شناساییآنها بتوانیم از هنر آنها در جذب گردشگر و اشتغالزایی برای شان اقدام کنیم.
وی یکی از انواع این صنایعدستی را گِلیم یا پَلاس ذکر کرد که یکی از انواع صنایعدستی زیراندازی و پوششی است که از ابریشم،موی بز، پشم گوسفند یا دیگر چهارپایان اهلی بافته میشود.
وی ادامهداد:گلیم به شکل سنتیاش،معمولاً برای پوشاندن زمین، دیوار یا رواندازی برای حیوانات باربر استفاده میشود ولی امروزه به عنوان یک پوشش مدرن برای خانههای شهری نیز خریداری میشود.
دشتی زاد افزود:این فرش رنگهای استفاده شده در گلیم سنتی،گیاهی هستند و گاهی گلیمها را برای جلوه بیشتر و کهنه شدن رنگ با چای و پوست گردو شستشو میدهند.
نماینده میراث فرهنگی در شهرستان خاتم، گلیم شهرستان خاتم را در سراسر ایران دارای طرفداران بسیار عنوانکرد و گفت:امید است که با فراهم کردن کارگاه هایی بتوانیم صنعتگران را دور هم جمع کنیم تا گلیمهای بافته شده توسط آنها را در بازارها ی داخلی و خارجی بفروش برسانیم.
دشتیزاد با بیان اینکه شهرستان خاتم در استان متأسفانه کمتر دیده شدهاست، ابراز امیدواری کرد که مسئولین شهرستان و استان دید ویژه و مطلوبتری در این باره داشتهباشند تا این شهرستان هم مثل دیگر شهرستانهای استان پلههای ترقی را در کلیه موارد بخصوص صنعت گردشگری به سرعت طی نماید.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در سال جاری این نمایندگی به اداره ارتقاء پیدا میکند که این میتواند یکی از خبرهای خوش برای اهالی شهرستان خاتم باشد.
دشتیزادیکی از اساسیترین مشکلات شهرستان را عدم وجود دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری دانست و گفت: البته در این مدت تقاضاهایی دریافت کردیم ولی متاسفانه به دلیل یکی از بندهای صدور مجوز سپردهگذاری،مبلغ بالایی برای تأسیس آن است تاکنون این مشکل رفع نشده است.
وی افزود: شهرستان خاتم جاذبههای گردشگری و آثار تاریخی فوقالعادهای مانند سرچشمه نهر مسیح که تنها نهر دائمی استان در طول فصول سال است و جنگل باغ شادی که تنها مرکز پروش هوبره و محیطی پر از درختان بنه است و در فصل بهار منظرهای عالی برای گردشگران فراهم میکند و حیواناتی از قبیل قوچ،کل،پازن و آهو را در خود جای داده را دارد ولی ناشناخته باقیمانده است.
به گزارش ایسنا، این مقام مسئول با اشاره به اینکه این شهرستان از کویر شروع و به جنگل ختم میشود،گفت:متأسفانه بسیاری از شهروندان یزدی هم از بودن این جنگل ناآگاه هستند.
دشتی زاد در پایان نیز گفت: امسال در نظر داریم با فراهم ساختن زیرساختها،تورهای گردشگری را به شهرستان دعوت کنیم تا بتوانند از موهبتهای الهی استفاده و آنها را به دیگران معرفی و آشنا سازند.
بخش نظردهی بسته شده است..