در سال خوشامد‌گویی به یزد:

کاهش ضریب اشغال هتل‌های استان یزد در نوروز/ ضرورت شناسایی خانه‌های اجاره‌ای

استان دارای 3900 تخت اقامتی است اما در شرایطی که سال آینده سال خوشامد‌گویی به یزد عنوان شده است و انتظار می‌رفت ظرفیت هتل‌های استان تکمیل شود، هتل‌ها همچنان بدون مسافر هستند و تقاضا برای اقامت در خانه‌های اجاره‌ای افزایش یافته است.

به گزارش یزدی نیوزهتلداران که تمام طول سال را در انتظار جذب مسافر در تعطیلات نوروزی سپری می‌کنند، دل خوشی از فعالیت غیرمجاز خانه‌های اجاری که بدون هیچ نظارتی در گوشه و کنار شهر، شکل گرفته است، ندارند.
وضعیت به نحوی شده است که مسافران استان‌های دیگر برای اطلاع از خانه‌های استیجاری با هتل‌ها تماس می‌گیرند و آدرس و شماره تماس دست اندرکاران خانه‌های اجاره‌ای را مطالبه می‌کنند.
در و دیوارهای شهر پر است از تبلیغات خانه‌های اجاره‌ای، سوئیت، آپارتمان مبله با تنوع کیفیت و قیمت، که راهی برای سراغ گرفتن مسافران از مراکز اقامتی مجاز و هتل‌ها باقی نمی‌گذارد. خانه‌هایی که بدون هیچ نظارتی با کمترین امکانات و با قیمت‌های بالا در اختیار مسافران قرار می‌گیرند، به طوری که هزینه اقامت در برخی از این خانه‌ها به مراتب بیشتر از اقامت در هتل‌ها است. بسیاری از هتلداران یزد معتقد هستند که آزادی بی حساب و کتاب در خانه‌های اجاره‌ای حتی در صورتی که قیمت آنها از هتل‌ها هم بیشتر باشد، مسافران را به سمت این خانه‌ها سوق می‌دهد.
مسافرانی که به سمت خانه‌های اجاره‌ای سوق می‌یابند، لزوما انسان‌های ناتوانی از نظر مالی نیستند.
بسیاری از شهروندان یزد هم که در مجاور این خانه‌های اجاره‌ای زندگی می‌کنند از تبدیل شدن خانه‌های همسایه خود به اقامتگاه‌های غیرمجاز ناراضی هستند اما ظاهرا عزم جدی برای حل این مشکل در استان وجود ندارد.
قطعا این مشکل خاص یزد نیست و در سایر استان‌های کشور به ویژه استان‌های گردشگرپذیر هم اتفاق می‌افتد اما در برخی از استان‌ها با تعامل دستگاه‌ها، فعالیت این خانه‌ها به مراتب محدود و حتی متوقف شده است.

کاهش ضریب اشغال هتل‌های استان در نوروز
رئیس جامعه هتلداران استان با بیان این‌که هنوز در آستانه نوروز و قطعی شدن سفرها، ظرفیت هتل‌های استان خالی است، اظهار کرد: ضریب اشغال نوروزی هتل‌های استان در روزهای پایانی سال‌های گذشته به‌مراتب بهتر بوده است.
«سیدامیرناصر طباطبایی» ادامه داد: در شرایطی که انتظار می‌رفت همزمان با نزدیک شدن به سال خوشامدگویی، ضریب اشغال‌ هتل‌ها افزایش یابد، اما شرایط حتی بدتر هم شده است.
وی افزود: عمده مسافرانی که تمایل به سفر به یزد را دارند، متقاضی اقامت در خانه‌های اجاره‌ای هستند که به صورت قارچ‌گونه در استان رشد کرده‌اند و هیچ نظارتی بر فعالیت آنها وجود ندارد.
طباطبایی با اشاره به آزادی عمل مسافران در خانه‌های اجاره‌ای نسبت به هتل‌ها، گفت: هزینه اقامت در بعضی از این خانه‌ها به مراتب بیشتر از برخی هتل‌هاست اما مسافران ترجیح می‌دهند که به جای اقامت در هتل این خانه‌ها را اجاره کنند. وی ادامه داد: هیچ کس به جز مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برای حل مشکلات خانه‌های اجاره‌ای تلاش نمی‌کند در حالی که در بسیاری از شهرهای گردشگری کشور به ویژه شیراز، این مشکل با مدیریت دستگا‌ه‌های مختلف حل شده است. به گفته وی، شهرداری شیراز، امکان برقراری تماس با متولیان خانه‌های اجاره‌ای و سوئیت‌ها را قطع کرده است.

ضرورت شناسایی خانه‌های اجاره‌ای
رئیس جامعه هتلداران استان با اشاره به اقداماتی که برای شناسایی و ساماندهی خانه‌های اجاره‌ای انجام شده است، گفت: اجرای طرح ثبت نام خانه‌های اجاره‌ای برای شناسنامه‌دار کردن آنها با شکست مواجه شد چرا که صاحبان این خانه‌ها تمایلی به شناسایی شدن و تحت نظارت قرار گرفتن ندارند.
وی با تاکید بر این‌که فرآیند ثبت نام خانه‌های اجاره‌ای بسیار ساده تعیین شده بود، اظهار کرد: لازم است که با همکاری ارگان‌های مختلف و شناسایی این خانه‌ها، به ساماندهی فعالیت آنها اقدام شود وگرنه عواقب اجتماعی بسیاری به همراه خواهند داشت.
طباطبایی گفت: به مسئولان شهرداری و شورای اسلامی شهر یزد پیشنهاد کردیم که طرح شهرداری شیراز، در استان یزد هم اجرا شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است. وی اظهار کرد: شهرداری حتی می‌تواند این خانه‌ها را که بدون مجوز تغییر کاربری داده‌اند، پلمب کند.
به گفته رئیس جامعه هتلداران استان، ۳۹۰۰ تخت اقامتی در ۵۵ هتل، یک هتل آپارتمان، ۱۵ مهمانپذیر، ۳۹ اقامتگاه بین‌راهی، ۴۲ سفره خانه سنتی و ۴ مجتمع گردشگری رفاهی وجود دارد که تنوع کیفیت و اقامت دارند و برای نیاز مسافران استان کافی هستند.

ناتوانی شهرداری برای قطع ارتباط
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به برگزاری جلسات مختلف با جامعه هتلداران استان، اظهار کرد: با بررسی‌ پیشنهاد قطع ارتباط تلفن صاحبان خانه‌های اجاره‌ای مشخص شد که شهرداری مجوزهای قانونی برای انجام این اقدام را ندارد.
«سپنتا نیک‌نام» از طرح مشکل هتلداران و خالی بودن ظرفیت آنها در آستانه نوروزو همچنین افزایش گرایش مسافران به اقامتگاه‌های غیرمجاز خانگی در صحن علنی شورای شهر خبر داد. وی اظهار امیدواری کرد با همکاری شهرداری، شورای شهر و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، این مشکلات رفع شوند و هتلداران بتوانند در ایام پیک ورود مسافر، بهره‌برداری کافی را ببرند.

همشهری

بخش نظردهی بسته شده است..