طی میزگردی در یزد مطرح شد:

نماینده اصلح باید طرفدار حق باشد/ بهره گیری از ستادهای انتخاباتی روحانی برای مجلس/تشکیل ستاد سما در حزب ندای ایرانیان

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری و دبیر ستاد انتخابات و نمایندگان سه حزب دارای مجوز در استان یزد در میزگردی با عنوان احزاب و مشارکت حداکثری در انتخابات در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز یزد به بیان دیدگاه های خود درباره انتخابات پیش رو پرداختند.

به گزارش یزدی نیوزدر این میزگرد مصطفی سالاری مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری و دبیر ستاد انتخابات استان یزد با اشاره به برخی وظایف و فعالیتهای این ستاد در امر برگزاری انتخابات، توضیحاتی درباره نقش احزاب و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ارایه کرد.
همچنین محمدحسین صداقت دبیر جامعه اسلامی مهندسین، محمد دهستانی رییس حزب اعتدال و توسعه، آزاد معلم مسئول شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان در استان یزد نیز دیدگاه های خود را درباره مواردی از جمله اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات در ابعاد داخلی و بین المللی، عملکرد و برنامه حزب متبوع خود در این خصوص و ویژگی های نامزد اصلح مطرح کردند.
مشروح اظهارات شرکت کنندگان در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز یزد به قرار زیر است:
** فعالیت احزاب منحصر به زمان انتخابات نباشد
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری و دبیر ستاد انتخابات اظهار کرد: فعالیت احزاب فقط نباید منحصر به زمان انتخابات باشد و مسئولان ارشد استان نیز تمایل دارند که فعالیت آنها به صورت مستمر ادامه پیدا کند.
مصطفی سالاری افزود: تنها فعالیت اجرایی وزارت کشور انتخابات است و این وزارتخانه در سایر امور وظیفه نظارتی، حاکمیتی و هدایتگری دارد؛ البته برگزاری انتخابات هم به نوعی مردمی محسوب می شود زیرا مردم در اکثریت امور از تشکیل هیات های اجرایی با حضور معتمدان مردم گرفته تا اجرای انتخابات دخیل هستند.
وی با اشاره به فعالیت های ستاد انتخابات در بخش سخت افزاری و نرم افزاری برای برگزاری مطلوب انتخابات پیش رو اظهار کرد: در بخش سخت افزاری محل، تعداد شعب اخذ رای و امکانات و در بخش نرم افزاری شرایط سیاسی و امنیتی فراهم و آموزشهای لازم در چارچوب قانون انجام شده است.
این مسئول خاطر نشان کرد: برگزاری انتخابات به بهترین نحو و با تعامل سه هیات اجرایی، نظارت و بازرسی در چارچوب قانون همواره ملاک عمل ستاد انتخابات بوده است.
دبیر ستاد انتخابات استان گفت: هر چند فراهم شدن زمینه مشارکت عمومی و حاضر شدن مردم با شور و شوق پای صندوق های اخذ رای نشان دهنده مقبولیت سیستم و دولت راس کار یا تغییر وضع موجود است اما مهمترین نشانه این حضور مقبولیت نظام جمهوری اسلامی است.
سالاری افزود: حضور مردم در انتخابات نشانه درک و فهم آنها است و سبب آشنایی آنان با حقوق شهروندی می شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و نامگذاری امسال توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی، همه چیز مهیای حرکت به سمت سازندگی و پیشرفت جمهوری اسلامی است و با کمک احزاب باید شرایط تثبیت اقتدار و جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه فراهم شود.
این مسئول با اظهار خرسندی از برگزاری میزگردهای مختلف از جمله در حوزه انتخابات در خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار امیدواری کرد برگزاری این میزگردها در ایرنا مرکز یزد مقدمه ای باشد که سایر رسانه ها نیز چنین برنامه هایی را دنبال کنند و تدام آنها به مجموعه استان کمک کند.
** حزب گریزی مردم به خاطر رفتار برخی مسئولان
دبیر جامعه اسلامی مهندسین یزد گفت: مشارکت حداکثری مردم در انتخابات که بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و اعلام کردند که حتی افرادی که نظام و رهبری را هم قبول ندارند در انتخابات شرکت کنند نمود دموکراسی در ایران است.
محمدحسین صداقت با بیان اینکه کشورهای پیشرفته و جهان اولی از جمله فرانسه پس از گذشت سالها همچنان در ابتدای راه دموکراسی هستند افزود: با توجه به سیستم شاهنشاهی ایران تا پیش از انقلاب، رسیدن به مرحله کنونی پس از گذشت ۳۶ سال از انقلاب هم شاهکار است.
این فعال اصولگرا با اشاره به فعالیت مقطعی احزاب در کشورمان اظهار کرد: رفتار برخی مسئولان به گونه ای بوده که به جای اینکه مردم را تشویق به مشارکت و فعالیت در احزاب کند بی اعتماد و حزب گریز کرده است، ضمن اینکه فعالیت احزاب کشورمان از نظر مقبولیت در بین مردم مطلوب نبوده، چرا که احزاب به خاطر منافع عده ای، به صورت مقطعی اظهار وجود کرده و رفته اند.
وی، پاسخگو نبودن و وابستگی حزبی مسئولان به چپ یا راست را از جمله دلایل اعتماد گریزی مردم از احزاب عنوان و اضافه کرد: باید به سمتی پیش رویم که اظهارنظرهای احزاب به کم شدن بار نظام کمک کند و مسئولان پاسخگو باشند.
صداقت با تاکید بر اینکه حزب گریزی ریشه در افکار مسئولان کشورمان دارد گفت: با گذشت ۳۶ سال از پیروزی انقلاب، رسیدن به دموکراسی کامل انتظار بیجایی است و با توجه به فرهنگ اسلامی در کشورمان، نباید به دموکراسی مانند کشورهای غربی توجه کنیم و غربی نگر شویم.
دبیر جامعه اسلامی مهندسین یزد گفت: برای جا افتادن حزب و تشکیلات حزبی در کشورمان حدود ۱۰۰ سال زمان نیاز است، چرا که مردم رویکرد خوبی به احزاب ندارند و حتی افراد فعال در احزاب نتوانسته اند فرزندان خود را به عنوان حامی به حزب متبوعشان گرایش دهند.
صداقت افزود: مشکل ما حزب گریزی است که چه قبل و چه بعد از انقلاب ریشه در فرهنگ مردم پیدا کرده است، به طوری که وقتی موجی ایجاد می شود نخستین کار کوبیدن حزبی است که در ایجاد آن موج نقش داشته است.
وی ادامه داد: نقش احزاب مانند میزبانی است که سفره ای با مواد غذایی رنگارنگ پهن می کنند و عده ای آن را بهم می ریزند، یعنی احزاب می توانند در حضور مردم پای صندوق های رای نقش مهمی ایفا کنند و مشارکت حداکثری را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه مشارکت حداکثری امیدوارکردن مردم به آینده و درس اعتقادی به آنان است، خاطر نشان کرد: در انتخابات اخیر کمتر مشاهده می شود که احزابی مردم را به رای ندادن و شرکت نکردن در انتخابات دعوت کنند و این موضوع قدمی در راه دموکراسی و درک مسایل مهم مملکتی است.
** خط کشی بین احزاب درست نیست
رئیس حزب اعتدال و توسعه در استان یزد تصریح کرد: در کشورمان هر حزب، گروه و دسته ای که از وزارت کشور مجوز می گیرد به اصول اولیه نظام پایبند است و نمی توانیم بین احزاب خط کش بگذاریم زیرا تخلفها در هیاتهای نظارتی و مراجع قانونی بررسی و رسیدگی می شود.
محمد دهستانی افزود: در این حزب از ابتدا اعتقاد داشتیم که باید به تکلیف عمل شود و کاری به آینده نگرش نداشته باشیم، چرا که معتقدیم اگر بر اساس تکلیف عمل کنیم در عاقبت با توکل بر خدا سازندگی بوجود خواهد آمد.
وی با بیان اینکه فعالیت حزب اعتدال و توسعه از سال ۷۸ آغاز شده، اظهار کرد: این حزب از پایان سال ۸۳ به طور فعال در استان یزد تاثیرگذار بوده بوده است.
رئیس حزب اعتدال و توسعه استان یزد با بیان اینکه احزاب رسمی که مورد تایید وزارت کشور و مراجع ذی صلاح قرار گرفته اند سلیقه های مختلفی دارند، گفت: احزاب تجلی یکی از مصداق های مسلمانی و امرهم شورا بینهم هستند، چرا که به صورت شورایی اداره می شوند و در ترکیب آنها شورا نشسته و این شورا تصمیم گیری می گیرد و در نهایت رای گیری است که نماد 'وامرهم شورا بینهم' است که خرد جمعی را در بر می گیرد.
وی افزود: حزب در جامعه نشانه احترام به عقلانیت، خرد جمعی و نخبگانی است که از جامعه برمیخیزند، بنابراین هر فردی که وارد حزب می شود نمادی از اصلالت، فرد، گروه، خانواده باشد. حزب گرایی نماد عقلانیت و احترام به دیگران است.
این فعال سیاسی ادامه داد: مردم ایران اخیرا با حضور پرشور در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن بار دیگر پایبندی خود به نظام و اهداف بنیانگذار جمهوری اسلامی ثابت کردند و از برکات کشور است که مردم آن در سرنوشت خود دخیل باشند.
رئیس حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه پایه گذار انتخابات آزاد در کشورمان امام خمینی (ره) بودند اظهار کرد: امام (ره) با اینکه رهبر انقلاب مردمی بودند فرموند که ۱۲ فروردین باید انتخابات انجام شود، چرا که می دانستند در آینده در مجامع بین المللی آنچه مورد نقد و انتقاد قرار می گیرد این است که انقلاب پایه مردمی دارد یا بر اساس موج سیاسی یا پوپولیستی بوجود آمده است.
دهستانی افزود: امام خمینی (ره) با درایت خود انقلاب و جمهوری اسلامی را به رای گذشتند تا مردم پس از گذر ۲۲ بهمن در فرصتی فکر کنند و رای بدهند؛ این موضوع نشان داد که امام خمینی (ره) معتقد به دموکراسی، آزادی عقاید و مردم هستند. مردم در نظام جمهوری اسلامی سرنوشت خود به طور مستقیم و غیرمستقیم دخیل هستند.
وی با تشبیه جامعه به سیستمی هماهنگ و مکانیزه که با سوخت به حرکت در می آید گفت: این سیستم برای روشن شدن به سوخت، اجزا و ترکیبات گوناگون نیاز دارد و برای به حرکت در آمدن باید استارت و نیروی محرکه قوی وجود داشته باشد و سوختی برای ادامه حرکت داشته باشد.
این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: احزاب همیشه می توانند نقش حرکت دهنده جامعه را بر اساس خردجمعی که در خود دارند ایفا کنند به طوری که می توانند استارت بزنند و در ادامه راه سوخت تمدید حرکت را داشته باشند.
وی با بیان اینکه اصول نظام جمهوری اسلامی در راس فعالیت های حزب اعتدال و توسعه قرار دارد گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران قوانینی دارد که در روی اصول بحثی نداریم، اخلاق مداری هم در احزاب مقبولیت عمومی ایجاد می کند و اگر حزب قدرت زیادی داشته باشد اما اخلاق مدار نباشد، مغضوب مردم خواهد شد و تفکرش کنار خواهد رفت.
رئیس حزب اعتدال و توسعه در یزد با قدردانی از فعالیتهای خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز این استان گفت: امیدواریم دیگر خبرگزاری ها نیز مانند ایرنا حس مسئولیت و وظیفه را داشته باشند که با برگزاری میزگردهای مختلف نظرهای فعالان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را منعکس کنند تا از این طریق به کشور کمک شود.
**احزاب مورد استقبال مردم قرار نگرفته اند
در ادامه میزگرد ایرنا، مسئول شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان گفت: برای بررسی احزاب باید سابقه آن را در نظر بگیریم، مردم اعتماد به احزاب ندارند و مورد استقبال مردم قرار نگرفته اند.
آزاد معلم افزود: قبل از انقلاب چند حزب از جمله حزب توده بوجود آمد اما رفته رفته باعث کاهش و از بین رفتن اعتماد مردم شد، چرا که این حزب منشا خارجی داشت و به جای تامین منافع ملت منافع خارجی را تامین می کرد.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده که در کشورمان هنوز در کار جمعی و پاسخگویی قوی نبوده و فردمحور و مستقل هستیم که باعث شده بعد از انقلاب احزاب مورد استقبال مردم قرار نگیرند.
وی اضافه کرد: احزاب باید برای جذب مردم افکار خود را بشناسانند و در برنامه ها و فعالیتشان نشان دهند که قدرت وسیله ای برای خدمت به مردم است و هدف نیست؛ اگر چنین شود مورد اعتماد مردم واقع می شوند.
این فعال دانشجویی گفت: داشتن مجلسی از طیف های مختلف باعث شده فراکسیونهای قوی نداشته باشیم و اگر احزاب بتوانند اعضای خود را رفته رفته به بلوغ سیاسی برسانند می توانند به کشور کمک کنند.
معلم تصریح کرد: نماینده ای در مجلس های گذشته بوده که توان نوشتن بدیهی ترین اصطلاحات از جمله 'ام پی تی' را نداشته است، حزب متبوع او باید در این خصوص پاسخ می داد اما مشاهده می کنیم هر کسی به واسطه ارتباط ها و هزینه ای مالی که کرده وارد مجلس شده و برخی مواقع برخلاف منافع ملی هم عمل کرده است.
وی اظهار کرد: احزاب باید سطح عمومی دانش جامعه را بالا ببرند و به بلوغ سیاسی جامعه کمک کنند.
دبیر جامعه اسلامی مهندسین یزد گفت: نگرش کلی نسبت به مسایل برون مرزی در ایران تضادی با مسائل درونی کشور ندارد و هدف همه احزاب حفظ قدرت سیاسی و اجتماعی نظام جمهوری اسلامی است.
صداقت با بیان اینکه بروز دوگانگی در رفتار احزاب طبیعی است، افزود: تضاد بین افرادی که در سیاست فعالیت می کنند می تواند تکامل را بدنبال داشته باشد و این تضاد دلیل بر اصل نگرش بر مسائل برون مرزی نیست.
وی ادامه داد: البته در این نگرش گاهی مشاهده می شود که برخی افراد و احزاب رفتار خود را مطابق با بلوک شرق یا غرب تنظیم می کنند که این موضوع به طور کامل مخالف فلسفه وجودی نظام جمهوری اسلامی است.
این فعال سیاسی اضافه کرد: بر اساس فرمایش حضرت امام خمینی (ع) در نظام جمهوری اسلامی نباید به شرق یا غرب تکیه کنیم و باید از فرمایش 'نه شرقی، نه غرب' امام (ره) شناخت کاملی داشته باشیم.
این فعال سیاسی با بیان اینکه ایران از نظر حس وطن پرستی در دنیا زبانزد است، گفت: برخی دشمن را توهم می دانند و باید ببینیم افرادی که در برنامه ریزی ها و جریانهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نگرش خاصی دارند به دنبال چه هدفی هستند.
صداقت با طرح این پرسش که وقتی آمریکا همه مسایل فرهنگی و اجتماعی ایران را رصد می کند آیا می توان گفت بر اساس دوستی است؟ افزود: افرادی که نگرش غربی دارند و تنظیم مقررات و رفتار سیاسی بر اساس غرب را خواستار هستند باید به این پرسش پاسخ دهند؛ غیرت اسلامی و ایرانی به این مسایل تن نمی دهد.
وی ادامه داد: حتی اگر خواصی در جامعه نگرش خود را در احزاب با نبض کشورهای ابرقدرت تنظیم کنند بدیهی است که توده های ملت قبول نخواهند کرد.
دبیر جامعه اسلامی مهندسین یزد گفت: حضور مردم پای صحنه های سیاسی و انتخاباتی نشان دهنده قبول داشتن اصل نظام توسط مردم است و جدا از افراد فرصت طلب و نفوذی، در حکمیت ثروت بین مردم توزیع شده است.
وی تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی عقد اخوت با کسی نبسته و اگر هم اشتباهاتی است نباید برای رسیدن به اهداف سیاسی خود آنها را علم کرد.
**احزاب، نقاد جامعه باشند
رئیس حزب اعتدال و توسعه گفت: اگر اصول احزاب درست باشد مردم به آنها اعتماد و حرف آنها را گوش می کنند، یکسری بر اساس اعتقادات مذهبی و عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب، عده ای بر اساس قومی و قبلیه ای و یکسری بر اساس فهم و شعور سیاسی نگرش و آگاهی شرکت در انتخابات پیدا می کنند.
دهستانی با بیان اینکه اگر احزاب نقاد جامعه نباشند، آن حزب نمی تواند اعتماد مردم را جلب کند، افزود: باید بتوانیم مسائل اجتماع و مسئولان را نقد کنیم که البته نقد با تخریب متفاوت است و باید راهکار هم ارایه شود.
وی ادامه داد: جامعه در برخی مواقع نقدها را به عنوان مخالفت استنباط می کند که درست نیست؛ باید نقد را به فال نیک بگیریم و احزاب و گروههای نقاد را بیشتر بپذیریم، چرا که باعث پویا شدن افکار عمومی و مردم می شوند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر باید احزاب را جا بیاندازیم تا افراد از آنجا رشد کنند و به مسئولیت برسند تا پاسخگو باشند؛ اینکه نتوانیم مسئولی را نقد کنیم درست نیست و علاوه بر پاسخگویی یک مسئول، یک گروه و تشکیلات هم باید پاسخگو باشد تا اعتماد مردم جلب شود.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: موفقیتی که در دولت دکتر روحانی در حوزه بین الملل رخ داد حاصل اجماع کشوری با توجه به منویات و هدایتهای رهبر معظم انقلاب و روش، سبک و مرام دیپلماسی جهانی بود.
دهستانی با اشاره اهمیت و حساسیت موضوع دیپلماسی افزود: اعضای تیم مذاکره کننده علاوه برمومن بودن، باید در ادبیات سیاسی و بین المللی متبحر باشد و از این تیم حمایت شود که احزاب می توانند در این راستا نقش آفرین باشند و مردم را به صحنه بیاورند.
وی ادامه داد: احزاب باید صادق و مورد احترام دیگران باشند و به مردم امید و راهکار بدهند تا بتوانند با در نظر گرفتن صلاح کشور، به وظیفه خود در جامعه به نحو مطلوبی عمل کنند.
این فعال اعتدالگرا با اشاره به فعالیتها و وظایف احزاب در انتخابات اظهار کرد: احزاب باید بتوانند حرف بزنند و از نامزدهای خود حمایت کنند اما تخریب نکنند؛ البته در این بین می توان کارنامه فردی را با فرد دیگر مقایسه کرد.
دهستانی افزود: احزاب باید ابتدا با صدور بیانیه های مختلف و با هدف تقویت نظام از مردم برای شرکت در انتخابات دعوت کنند و سپس از نامزدهای های مورد نظر خود حمایت به عمل آورند.
وی ادامه داد: مردم فهیم به آینده و نظام خود معتقدند و ادبیات ما باید در عرصه های مختلف داخلی و بین المللی پذیرفته شده باشد تا شائبه از بین رفتن عقلانیت بوجود نیاید.
رئیس حزب اعتدال و توسعه در یزد با تاکید بر ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در مردم اظهار کرد: شعار ما مانند انتخابات رئیس جمهوری، تدبیر و امید است، چرا که معتقدیم با تدبیر می توان به امید رسید و امید مایه گشایش امور و پیشرفت و توسعه کشور است.

** حضور گسترده در انتخابات، بزرگترین نه به دشمن
مسئول شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان اظهار کرد: انتخابات در همه جای دنیا و به خصوص کشور ما که نظام نوپایی دارد بزرگترین همایشی است که نشان می دهد مردم سالاری و اینکه مردم چقدر از نظام حمایت می کنند.
آزاد معلم افزود: حضور گسترده مردم در انتخابات بزرگترین نه به دشمنان است و نشان می دهند که به مسئولان داخلی اعتماد دارند و امیدوارند پله پله مسائل را پیش ببرند.
وی ادامه داد: متاسفانه در بخشی از جامعه حالت نامیدی پیش آمده که سم مهلکی به خصوص برای جوانان است. جوانان باید در نظر داشته باشند که اگر پله پله پیش بروند می توانند در صدد رفع مشکلات برآیند و پیشرفت کنند.
** برجام، نمونه ای از تحقق رای مردم در سرنوشت
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: برجام حداقل نمونه ای بود که رای مردم آن را به سرانجام رساند، به طوری که مردم با رای به دولت در سرنوشت خود اثرگذار شدند.
معلم افزود: اگر وزیر امور خارجه ای که با دکتر ظریف مذاکره می کند بداند وزیر امور خاجه کشورمان از حمایت ملت و مجلس برخوردار است به طور حتم بازی تفاوت می کند.
وی ادامه داد: شرکت در انتخابات بدیهی ترین حق هر شهروند در یک نظام مردم سالار از جمله ایران اسن و اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند این حق را واگذار کرده اند.
وی اضافه کرد: تاریخ نشان داده هر زمان که مشارکت مردم بیشتر بوده خروجی بهتری داشتیم و به عقلانیت، اعتدال و اصلاحات نزدیکتر بودیم که نمونه آن انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ است که احزاب به اتلاف خوبی رسیدند و نتیجه و دستاوردهای آن را اکنون مشاهده می کنیم.
آزاد معلم در عین حال گفت: هر چند دولتی روی کار آمده که دستاوردهای خوبی داشته است، اما نقایصی هم بوده که فعالیت احزاب گوشزد کردن این نقص ها به دولت است.
وی افزود: برخی نمایندگان مجلس نهم به جای نظارت مچ گیری می کنند و به جای اینکه دلسوزانه نقد کند، غرض ورزی می کند؛ اگر بتوانیم احزاب قوی وجود بیاوریم می توانند اتاق فکری برای دولت باشد و کمک کنند.
** نماینده اصلح باید طرفدار حق باشد
مسئول شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان در یزد اظهار کرد: در برخی موارد افراد مستقلی به عنوان نماینده وارد مجلس می شوند که طرفدار حق، چشم بیدار و زبان گویای مردم هستند.
آزاد معلم افزود: طرفداری از نامزد خاص اهمیت چندانی ندارد و باید به دنبال حق بود؛ با وجود رد صلاحیتهای گسترده در بین نامزدها افراد متخصص و کاربلدی هستند که می توانند کار را به پیش ببرند.
وی ادامه داد: اکنون افراد تندرویی هستند که در تهران با ۳۰۰ هزار رای وارد مجلس شدند و به جای دلسوزی، بزرگترین کارشکنی ها و سنگ اندازی می کننند؛ اگر مردم مشارکت کنند مجلسی روی کار می آید که به عقلانیت نزدیکتر است.
این فعال اصلاح طلب گفت: عده ای که می گویند چون نامزد مورد نظر ما تایید صلاحیت نشده در انتخابات شرکت نمی کنیم باید بدانند حتما نباید نماینده اصلاح طلب داشته باشیم تا اصلاحات پیش برود و در این بین هم افرادی هستند که منافع ملی را در نظر می گیرند.
معلم تصریح کرد: اصلاحات روندی تدریجی و پله پله است و با حضور همه اقشار به پیش می رود و حتما لازم نیست که نماینده اصلاح طلب در مجلس حضور داشته باشد که کار پیش رود.
** لزوم توجه به نقد درون پیش از نقد حاکمیت
دبیر جامعه اسلامی مهندسین یزد گفت: ما هنور ابتدای راه دموکراسی و مردم سالاری دینی هستیم اما برخی خواصی که وارد شدند پیش از اینکه نقد درون کنند به نقد حاکمیت روی آورده اند؛ لزوم رسیدن به جامعه آرمانی نقد درون است.
صداقت افزود: نقد حاکمیت برخی مواقع جدا از تشحیص موقعیت جهانی و به گونه ای بیان می شود که انگار خودشان (منتقدان) نقشی در بوجود آمدن آن ندارند؛ این افراد گریزی به خود بزنند و ببینند که خودشان چه فعالیت در پایه ریزی مسایل اجتماعی داشتند.
وی ادامه داد: اگر افرادی که در قالب روشنفکر و احزاب فعال هستند به اندازه ای که حرف می زدند عمل می کردند ایران را سکوت مرگبار فرا می گرفت؛ باید در عمل به جایی برسیم که نقد درون کرده باشیم و سپس به حاکمیت برسیم.
وی اضافه کرد: پیش از انقلاب روشنفکران ما در دانشگاه زمان آغاز فعالیتی تصور می کردند سنگی برای پرتاب کردن برداشته اند که یا نمی توانند بلند کنند یا اگر هم بلند کردند نمی توانند به هدف بزنند.
این فعال اصولگرا گفت: تضاد و تناقض در گفتار و عمل مردم را از برخی مسایل زده می کند، این موضوع نقصی است که برای غلبه بر مسائل اجتماعی در جامعه سیاسی ما بیشتر نمود پیدا کرده و این مسائل را باید درک کنیم.
صداقت تصریح کرد: زندگی ثروتمندانه، اشرافی و شاهانه با درد مردم سازگار ندارد؛ هر چند اگر مردم هم ساکت باشند و چیزی نگویند ولی زندگی شاهانه نمی تواند مردم را قانع کند.
وی ادامه داد: اتفاقی که در دولت نهم به نام عدالت پایه ریزی شد بروز و آشکار کردن برخی از مسائل درون حاکمیتی بود که مردم تشنه آن بودند و به هدف مطلوب نظام نرسید.
دبیر جامعه اسلامی مهندسین یزد با تاکید بر اینکه تئوری حاکمیت عقد اخوت با هیچ فردی نبسته است اضافه کرد: مردم داری یعنی زندگی بر اساس زندگی مردم و نمی توان گفت که مردم باید تابعی از ما باشند و خودمان به گونه ای دیگر زندگی کنیم، بلکه باید زندگی همسان با مردم داشته باشیم.
وی افزود: نمی توان شعار ساده زیستی داد اما ماشین ۸۰۰ میلیونی یا یک میلیاردی سوار شد؛ چنین تضادهایی مردم را بی اعتماد می کند.
صداقت، ساده زیستی را از شاخص های مهم نماینده خوب دانست و افزود: نماینده باید با پرهیز از وعده های خارج، برای تصویب قوانینی تلاش کند که برای مردم مثمرثمر است.
** بهره گیری از ستادهای انتخاباتی روحانی برای مجلس
رئیس حزب اعتدال و توسعه در استان یزد گفت: در این تشکیلات از مدتها پیش بدون اینکه بگوییم از چه فردی حمایت می کنیم روی مساله انتخابات کار کرده ام؛ حزب اعتدال و توسعه در استان یزد ستادهای انتخاباتی سال ۱۳۹۲ دکتر روحانی را داشتند و تشکیلات منسجمی حفظ شده است.
دهستانی افزود: حدود ۴۵۰ ستاد انتخاباتی با اعضای فعال در استان داریم و در هر ستادی هم ۵ تا ۱۰ نفر فعالیت می کردند. بنابراین پتانسیل بسیار بالایی برای فعالیت در زمینه انتخابات وجود دارد.
وی با اشاره به برگزاری همایش های مختلف در حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: این حزب در راستای اهداف خود نسبت به دعوت و ارایه اطلاعات لازم به مردم درخصوص مسائل مختلف کشور و بین الملل اقدام می کند، یعنی به طور قطع لازم نیست که اعلام کنیم که از شخص خاصی در انتخابات حمایت می کنیم؛ هر چند در زمان قانونی چنین فعالیتهایی انجام می دهیم اما برای خود مرام و سبکی داریم.
وی اضافه کرد: حزب اعتدال و توسعه در همه حوزه ها از جمله مسائل خارجی، داخلی، فرهنگی و مدیریت برنامه های خاصی دارد که به مردم معرفی کرده است. برای مثال اگر از مدیری حمایت می کردیم شاخصه های او نیز اعلام می شد.
رئیس حزب اعتدال و توسعه گفت: نماینده مورد حمایت این حزب در مجلس باید حامی دولت باشد، البته منظور دولتی شدن مجلس نیست و برخی لوایح و طرح ها نیاز به اصلاح و چکش کاری دارد و نیاز است که مجلس در این خصوص فعالیت کند و سپس به طرحی جامع تبدیل شود که به کشور کمک کند.
دهستانی افزود: اگر طرحی بر اساس نظرها و سلایق سیاسی به تصویب مجلس برسد و طرحی را به دلیل اینکه مربوط به فلان موضوع است بایکوت کند مسائل کشور معلق می ماند و مجمع تشخیص مصلحت نظام فرایند طولانی را برای آن طی می کند، بنابراین باید مجلسی داشته باشیم که بتواند با دولت همکاری و تعامل کند و در فکر اصلاح باشد تا به نفع مملکت و کشور باشد و باعث تقویت بنیه نظام شود.
وی خاطر نشان کرد: جامعه ما دارای افراد شایسته بسیار زیادی در طیفهای مختلف سیاسی است و اعتقاد تشکیلات اعتدال کشور به خصوص حزب اعتدال و توسعه استفاده از توانمندی افراد شایسته در کشور و پرهیز از تندروی است.
وی ادامه داد: تندروی سبب از بین رفتن آرمانها و اهداف نظام می شود و در برخی مواقع به کشور صدمه وارد کرده است.
دهستانی با اشاره به حمایت حزب اعتدال و توسعه از متحدان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ گفت: نماینده مورد حمایت ما باید به مسائل عمده و مهم استان از جمله آب رسیدگی کند؛ معضل آب برای کویر جدی است و اگر فکری به حال آن نشود تا چند سال آینده زندگی در استان یزد بسیار سخت خواهد شد.
وی، تلاش برای رفع مشکل فقر در بین مردم و آلودگی هوا، اشتغال جوانان، احیای پتاسیل های ازدست رفته و استفاده از نیروهای شایسته ای که کنار زده شده اند را ازجمله شاخصه های نامزد مورد حمایت حزب اعتدال و توسعه در انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.
** نماینده باید رنج مردم را درک کند
رئیس حزب اعتدال و توسعه در یزد اظهار کرد: نماینده ای نمی خواهیم که شعار بدهد، بلکه باید درد و دل و رنج مردم را درک و از پتانسیل خود برای رفع این محرومیت استفاده کند.
دهستانی افزود: در استان یزد جای صنایع پاک و سالم کم است و توصیه می کنیم مسئولان در این راستا با یکدیگر هماهنگ باشند.
وی ادامه داد: نماینده نباید اعلام کند از جریان اصولگرا، اصلاح طلب یا اعتداگرا است اما به هیچیک از اصولی که مایه حیات مردم در جامعه است توجه نداشته باشد، از این رو از نماینده ای حمایت می کنیم که علاوه بر شاخص های سیاسی، اعتقادی، فردی و اجتماعی بتواند شرایط مردم را درک و به خواسته های مردم رسیدگی کند.
وی با بیان اینکه استان یزد پتانسیل های زیادی در بخش های مختلف دارد که تاکنون مغفول مانده، گفت: نماینده ای نیاز داریم که در قانونگذاری این توانمندی ها را شناسایی و به نماینده دولت در استان کمک کند تا بتواند آنها را از حالت بالقوه به بالفعل در بیاورد؛ برای مثال در صحراهای استان یزد که مملو از ماسه بادی است طلای ناب خوابیده اما کسی توجه نمی کند. همین ماسه های بادی می تواند به عنوان منبع سیلیس و عایق زلزله صاد شود و ایجاد شغل کند.
وی اضافه کرد: استفاده از انرژی خورشیدی در استان هم می تواند به ایجاد شغل و تولید انرژی بیانجامد.
** لزوم آگاهی نماینده از وظایف اجتماعی خود برای توسعه جامعه
رئیس حزب اعتدال و توسعه گفت: درست است که باید به ساخت حسینیه و مسجد از نظر اعتقادی که بناهای فکری مردم است توجه کنیم و وظیفه شرعی ما است اما در کنار این موارد باید وظایف اجتماعی و آگاهی هایی نیز برای توسعه جامعه برای مردم داشته باشیم.
دهستانی افزود: مسلمانی که نمی تواند شغل پیدا کند ممکن است از خدا هم غافل شود؛ نماینده باید احساس رنج و درد مردم را بچشد و در راستا رفع مشکلات مردم با ارایه طرح به دولت هم کمک کند.
وی ادامه داد: زمانی که مردم به دولتی رای داده اند نماینده نباید جزو دسته ای باشد که بخواهد مشکل تراشی کند.
وی اضافه کرد: وقتی دولتی از رای مردم بر می آید و تنفیذ مقام معظم رهبری را اخذ می کند باید مورد حمایت قرار گیرد و اگر می گوییم مسلمان و به ولایت فقیه معتقدیم نباید برای دولتی که حکم تنفیذ خود را از رهبر معظم انقلاب دریافت کرده مشکل تراشی کنیم.
دهستانی در عین حال گفت: البته اگر دولت در جایی خطایی مرتکب می شود باید تذکر داد نه اینکه بیاییم تخریب کنیم.
وی افزود: حزب اعتدال و توسعه در سراسر کشور به خاطر نزدیکی با مسئولان دولت، بسیاری از مسائل استان را به آنها منعکس می کند تا مطالبات به گوش مسئولان برسد و فعالیت های این حزب منحصر به زمان انتخابات نیست.
**تشکیل ستاد سما در حزب ندای ایرانیان
مسئول شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان گفت: این حزب در اواسط فعالیت مجلس نهم تشکیل شد و در ابتدای کار اهدافی از جمله اصلاح روندهای فعلی و تشکیل مجلس قدرتمند، مستقل در آینده برای خود تعیین کرد و بر این اساس کمیته های سیاسی و انتخابات در همه شعبه های حزب از جمله یزد شکل گرفت.
آزاد معلم افزود: افرادی که احتمال نامزد شدن آنها وجود داشت دعوت شدند و برنامه های خود را به کمیته سیاسی و رییس شعبه ها اعلام کردند؛ افرادی هم بودند که قصد نامزدی نداشتند اما حزب ندای ایرانیان با آنها برای ثت نام در انتخابات گفت و گو کرد و اگر شرایط بگونه ای بود که نیاز شد در صحنه حاضر شوند به صورت جدی حضور یابند و اگر نیاز نبود به نفع نامزدهایی که مورد اجتماع شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان کشور است کناره گیری کنند.
وی با بیان اینکه شناسایی نامزدها در حزب ندای ایرانیان بر اساس برخی معیارها از جمله مورد اعتماد مردم و حافظ منافع ملی بودن، داشتن سابقه علمی، آموزشی و پژوهشی مطلوب، حسن شهرت، اعتقاد به گردش نخبگان بوده افزود: نماینده مورد حمایت این حزب باید جوانگرایی را در دستور کار خود قرار دهد و جایگاه ویژه ای برای زنان و بانوان قائل باشد.
مسئول شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان اظهار کرد: اعضای این حزب با هدف ایجاد شور اجتماعی بین مردم طرحی به عنوان ستاد سما ارایه کردند و مقرر شد با همکاری جوانان و همه افرادی که دل در گرو اصلاح کشور دارند ستاد قوی در سطح کشور ساماندهی شود و پس از آن طرح ۲۵ ارایه شد تا هر فردی از اعضای ستاد ۲۵ نفر را پای صندوق بیاورد تا به نماینده مورد اعتماد رای بدهند.
معلم افزود: در استان یزد مشکلاتی از جمله در حوزه اقتصاد وجود دارد اما نباید مشکلات فرهنگی و اجتماعی فراموش شود؛ حزب ندای ایرانیان رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی از جمله اعتیاد و طلاق را در کنار مشکلات اقتصادی سرلوحه کار خود قرار داده است و در این خصوص از نامزدهایی که برای گفت و گو با حزب آمدند برنامه خواستیم و در نهایت به شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان منعکس شد.
وی تصریح کرد: حزب ندای ایرانیان پایه گذار هیچ تفرقه و حرکت افتراقی در جبه اصلاحات و حامیان دولت نیست و با شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان هماهنگ است و در استان یزد هم از نامزدهای شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان حمایت می کند.
نیازمند کمک احزاب هستیم
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری و دبیر ستاد انتخابات استان یزد گفت: امیدواریم با تلاش احزاب و گروه ها و فضایی که ایجاد شده انتخابات به نحو مطلوبی برگزار شود.
مصطفی سالاری افزود: در سطح کلان و کشور هم مطرح شده که هیچ حزب و گروهی انتخابات را تحریم نکرده و قهری هم در کار نبوده است.
وی ادامه داد: شرایط بررسی صلاحیت داوطلبان نسبت به مرحله قبل در استان بهتر شده و احزاب و گروهها نامزدهای مورد حمایت خود را در چهار حوزه انتخابیه معرفی کرده اند.
وی خاطر نشان کرد: حضوری پرتعداد ثبت نام کنندگان در انتخابات نتیجه حمایت احزاب و گروهها بود و شاید برخی انتقادها درباره این حضور وجود داشته باشد اما ما این حضور و داوطلب شدن مردم را به فال نیک می گیریم.
دبیر ستاد انتخابات استان یزد گفت: درباره اینکه قانون باید به نحوی اصلاح شود که افراد شایسته تر از ابتدای ثبت نام ورود پیدا کنند لازم است در آینده با توجه به نظر وزیر کشور اصلاحاتی انجام شود اما در هر صورت این ثبت نام را پله ای برای حضور مردم در روز انتخابات می دانیم.
سالاری با بیان اینکه احزاب باید زمینه حضور مردم را با ایجاد فضای خوب سیاسی با شور و نشاط فراهم کنند افزود: احزاب حتی برخی مواقع در فراهم کردن فضای امنیتی و رقابت سالم و قانونمند می توانند نقش آفرین باشند و کمک کنند.
وی ادامه داد: احزاب و گروهها در زمان انتخابات و پس از آن باید با صداقت واقعیتها را بیان کنند تا مردم با شفافیت در جریان مسائل قرار گیرند و بتوانند کمک کنند.
وی با بیان اینکه نقدها باید منصفانه با راهکار همراه باشد، اضافه کرد: راهکار داشته باشیم و بتوانیم در رفع آنها همفکری کنیم نیاز به همفکری، عقلانیت و خرد جمعی است.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گفت: ما در حال عبور از فرهنگ تقابل هستیم و باید به جایی برسیم که با خردجمعی و همفکری، هم افزایی داشته باشیم و همه توان خود را در راه توسعه و اعتلای جمهوری اسلاتمی ایران پیش ببریم.
سالاری با بیان اینکه مهمترین دغدغه در برهه کنونی اقتصاد است، افزود: فقر باعث ایجاد مشکلات عدیده ای برای مردم می شود، از این رو باید از فرصت فراهم شده به بهترین نحو برای پاسخگویی به مطالبات بحق مردم استفاده کنیم.
دبیر ستاد انتخابات یزد گفت: بناینگذار جمهوری اسلامی فرمودند 'میزان، رای مردم است' و ستادهای انتخابات در سراسر کشور این موضوع را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
یزد با یک میلیون و ۷۰ هزار نفر جمعیت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری یک نماینده و در مجلس شورای اسلامی چهار نماینده دارد که برای رقابت در پنجمین دوره انتخابات خبرگان در استان دو نفر و برای انتخابات مجلس ۹۶ نفر تایید صلاحیت شده اند.
البته با انصراف سه نامزد تاییدصلاحیت شده انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان یزد شمار نامزدهای این انتخابات در استان به ۹۳ نفر رسید.
براساس اعلام ستاد انتخابات استان تعداد واجدان شرایط رای دادن در استان ۶۶۵ هزار و ۵۰۴ نفر است.

بخش نظردهی بسته شده است..