فعالیت اولین تعمیرگاه خودروی بانوان در یزد

به گزارش یزدی نیوزحضور بانویی با جرات و با اراده به عنوان مدیر یک تعمیرگاه خودرو در جامعه‌ای که حتی برخی زنان در پمپ بنزین از خودروهای خود پیاده نمی‌شوند به ویژه در شهر یزد، کمی غریب به نظر می    رسد. اما یک بانوی یزدی با بی توجهی به کنایه‎‎ها، نگاه‎‎های تمسخرآمیز، کمبود مکان مناسب برای آموزش عملی برای رشته مکانیک و تعمیر خودرو به این وادی قدم گذاشته و برای راحتی بانوان در مورد تعمیر خودروهایشان، با اراده خود توانسته جدای از جلب اعتماد بانوان، حتی آقایان را هم برای تعمیر و تعویض روغن خودروهایشان به کارگاه خود جلب کند. همشهری برای معرفی «سمیه یکتانسب» بانوی موفق و با عزم و اراده یزدی و اطلاع از نحوه فعالیت وی به عنوان نخستین بانوی تعمیرکار یزدی با وی گپ و گفتی ترتیب داده که در زیر مشروح آن را می‎‎خوانید.

  • چه عاملی باعث شد که به وادی مکانیک و تعمیر خودرو قدم بگذارید؟

من کارشناس مترجمی زبان انگلیسی و دانشجوی کارشناسی مکانیک هستم. تا مدتی بعد از گرفتن مدرک لیسانس به فعالیت‎‎های مترجمی، تدوین و فعالیت در تورهای مسافرتی مشغول بودم ولی با توجه به علاقه به کارهای فنی در سال ۹۰ مجددا در کنکور سراسری شرکت کردم و در رشته مکانیک مشغول به تحصیل شدم. رشته مهندسی مکانیک از رشته‎‎های مورد علاقه من بود و از زمانی که در دوران دبیرستان در کارگاه اتومکانیک مورد تشویق استادم قرار گرفتم، متوجه شدم که گرایش و قابلیت تعمیرکاری را در وجودم هست بنابراین با بررسی مشکلات و مسائل مربوط به کار بانوان در حوزه تعمیر خودروهایشان به فکر ایجاد یک مجموعه برای رفع این مشکل بانوان هم‌‌ا‎‎ستانی‎‎ام برآمدم.

  • تعمیرکار خانم برای جامعه یزد به ویژه آقایان یزدی نامانوس به نظر می    رسد، برخورد مردم با این نوع فعالیت شما چگونه است؟

وجود کارگاه یا مجموعه‎‎ای که فعالیت آن مکانیکی و فنی است و شاغلان در آن همه زن هستند، قطعا در استان یزد امری غریب است چرا که تعمیرگاه‌ها و گاراژها معمولا محیطی خشن و پرخاشگرانه است که زنان تاب تحمل آن را ندارند اما معتقدم اگر به کارمان ایمان داشته باشیم ‌می‌توانیم آن را به نحو ممکن مدیریت کنیم؛ البته جدای از تمسخرها، برخوردهای سرد، کمبود آموزش عملی حرفه مکانیکی برای بانوان، مهم‎ترین مساله آزاردهنده در این نوع از فعالیت است؛ بنابراین بانوان جامعه ما در ابتدا باید ظرفیت‎‎ها و توانایی خود را بشناسند و سپس به توانایی‎‎های خود اعتماد کنند.

  • گفتید در مجموعه شما بانوان مشغول به فعالیت هستند، آیا تنها به تعمیرکاران زن بسنده کرده‎‎اید؟

بله تمام شاغلان در این کارگاه زن هستند و البته به جز مسئول پذیرش و حسابدار تعمیرگاه، هیچ کدام از شاغلان این مجموعه بومی نیستند. با این وجود، جلب اعتماد اولیه مشتریان دشوار است ولی سعی کرده‎‎ایم بعد از ارائه هرگونه خدماتی، رضایت مشتری را جلب ‌کنیم و خوشبختانه در این رابطه موفق بوده‎‎ایم به نحوی که در ابتدا مشتریان ما تنها بانوان بودند ولی اکنون بعضا آقایانی هم هستند که بعد از اعتماد به مجموعه، خودروی آنها بعد از پذیرش در بیرون از مجموعه تحویل گرفته و پس از انجام تعمیرات لازم، توسط مسئول پذیرش به آنها بازگردانده می‌شود.

  • مهم    ترین خدماتی که مجموعه شما ارائه می‎دهد، چیست؟

این مجموعه در بخش    های مختلف از جمله شست و شوی کامل بخش‎‎های مختلف خودرو، سرویس تعویض روغن کلیه خودروهای سبک و سنگین، تعمیرات بخش‎‎های مختلف اعم از خدمات برق و سوخت، تنظیم موتور و عیب‎‎یابی انواع خودروها، به بانوان ارائه خدمات می‎‎کند.

  • مشوق اصلی شما در این فعالیت چه کسانی بودند؟

یکی از دوستانم از دوره دانشگاه در همه مراحل، حامی و مشوق من بود. همچنین مشتریانی که با صبر و شکیبایی با توجه به کاستی‎‎های موجود به ما اعتماد دارند، باعث دلگرمی هستند.

  • و در پایان شاغلان مجموعه خود را چگونه گزینش    کردید؟

در ابتدای امر به صرف علاقه اقدام به گزینش افراد ‎‎کردیم ولی به مرور زمان با اثبات قابلیت خود در این فعالیت ماندگار شدند.

همشهری

۱ دیدگاه