آغوش گشوده یزد برای سرمایهگذاران/گردشگری تجارت خاموش در دل کویر
استان یزد در دو دهه اخیر، رشد قابل توجهی در حوزه صنعت داشته و توانسته سرمایههای بسیاری از خارج استان جذب کند اما آنچه در جذب سرمایهگذاریها مغفول مانده، ظرفیتهای بیشمار گردشگری است.
به گزارش یزدی نیوزیزد در حال حاضر در زمینه توسعه صنعتی و برخورداری از واحدهای تولیدی، رتبه ششم کشور را داراست و روند توسعهای یزد سبب شده تا سرمایهگذارانی به ویژه در حوزه فولاد از خارج از کشور جذب استان شده و در این زمینه سرمایهگذاری کنند.
در حوزه معدن نیز گرچه سرمایهگذاری خارجی جدی در استان یزد صورت نگرفته اما برخی واحدهای معدنی، حاصل سرمایه گذاریهای مشترک سرمایهگذاران داخلی و خارجی است.
با نگاهی به وضعیت فعلی واحدهای صنعتی و معدنی در استان و مقایسه آن با بخش کشاورزی، گردشگری و …، این موضوع به اثبات میرسد که یزد در زمینه جذب سرمایهگذاریها، تکبعدی پیش رفته و جای خالی سرمایه گذاری در حوزههایی نظیر گردشگری به شدت احساس میشود.
در حالی که استان یزد توانسته سال گذشته رتبه دوم جذب گردشگر خارجی در کشور را به خود اختصاص دهد، هنوز از بسیاری از زیرساختها در این زمینه بیبهره است و سرمایهگذاری در این زمینه میتواند به توسعه اقتصادی استان کمک کند.
آب و آلایندهها چالش توسعه صنعتی در استان یزد
در استان یزد چالشهایی نظیر آب توانسته در مواردی راه را برای صنعت سد کند ضمن اینکه آلودگیهای زیست محیطی و چالشهایی از این دست نیز استان یزد را در برخی مناطق به شدت دچار بحران کرده است.
این مسائل، شرایط استان را به طور قطع برای جذب سرمایه گذاریها متفاوت خواهد کرد و مسئولان باید با تدبیر و اندیشه و با نگاهی به آینده استان هم به لحاظ ذخائر آبی و هم به لحاظ زیست محیطی در راستای جذب سرمایه گذاری قدم بردارند.
از مواردی که در زمینه جذب سرمایه گذاری از هر لحاظ میتواند به نفع استان باشد، سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و زیرساختهای آن است زیرا علاوه بر اینکه نیازهای استان در این زمینه تامین میشود و اشتغالزایی صورت میگیرد، شاهد ارزش افزوده در استان خواهیم بود و سرمایه گذاری در این بخش، ظرفیت گردشگرپذیری استان را افزایش میدهد.
نیاز به احداث هتل و زیرساختهای گردشگری در یزد
استان یزد اکنون برای اینکه از همه ظرفیتهای خود برای توسعه صنعت گردشگری استفاده کند، نیازمند احداث هتل، ایجاد تفرجگاه، ساماندهی آثار تاریخی و باستانی، ایجاد گردشگری طبیعی و … است و این حوزه برای سرمایه گذاری در استان بکر و ناب است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: ظرفیتهای سرمایه گذاری در بخش گردشگری در استان یزد معرفی شده و اکنون با حجم قابل توجهی از علاقمندان به سرمایهگذاری در این حوزه مواجه هستیم.
محمدمهدی شرافت خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در این بخش بسیار متنوع است و از ساخت هتل، مجموعههای گردشگری و تفرجگاه تا ساماندهی ابنیه تاریخی و … را شامل میشود که در برخی بخشها نیز درخواستهایی از سرمایه گذاران خارجی دریافت شده است.
از هر گونه سرمایه گذاری در حوزه زیرساختهای گردشگری استان یزد استقبال میکنیم
وی با بیان اینکه از هر گونه سرمایه گذاری در حوزه زیرساختهای گردشگری استان یزد استقبال میکنیم، عنوان کرد: یکی از نیازهای حوزه گردشگری در استان یزد، تختهای اقامتی است. زیرا هماکنون با کمبود تخت مواجه هستیم و در بسیاری از ایام سال، ۱۰۰ درصد تختهای اقامتی استان یزد رزرو شده است.
شرافت بیان کرد: در حال حاضر حتی از ساخت هتلهای کوچک با چند اتاق برای اقامت گردشگران حمایت می کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد خاطرنشان کرد: در زمینه گردشگری طبیعی نیز با مجوزهایی که با هماهنگی با محیط زیست صادر میشود، امکان اجرای برنامههایی قابل توجه و مورد علاقه گردشگران وجود دارد.
وی تصریح کرد: به طور قطع اگر سرمایه گذاریهای لازم در حوزه گردشگری در استان یزد انجام شود، یزد میتواند جهش و پیشرفت قابل توجهی در این زمینه داشته باشد ضمن اینکه هم به لحاظ فرهنگی و هم به لحاظ اقتصادی شرایطی متفاوت در استان حاکم خواهد شد.
اما به جز حوزه گردشگری، بخشهای دیگری نیز در استان یزد بکر باقی مانده و مسئولان استان تمایل بسیاری به حضور سرمایه گذاران در این بخشها دارند که از آن جمله می توان به تولید برق از انرژی خورشیدی، صنایع هایتک، صنایع الکترونیک، توریسم درمانی و … اشاره کرد.
سرمایه گذاری در یزد با توجه به محدودیتهایی نظیر کمبود منابع آبی دنبال میشود
استاندار یزد در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در دوران پسابرجام، از مهمترین برنامهها در استانهای مختلف، جذب سرمایه گذاریهای خارجی است و استان در این زمینه چه برنامههایی دارد، اظهار داشت: سرمایه گذاری در استان یزد را با توجه به محدودیتهایی نظیر کمبود منابع آبی دنبال میکنیم.
سیدمحمد میرمحمدی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آلایندههای هوا، مردم را به شدت نگران کرده است، افزود: به دنبال ایجاد و حمایت از سرمایه گذاری در صنایع سبز، هایتک و صنایع الکترونیک هستیم و با توجه به اینکه استان یزد از سرمایههای انسانی بسیار خوبی برخوردار است، توسعه این بخش علاوه بر اشتغالزایی برای قشر تحصیلکرده در استان، رونق اقتصادی را بدون آسیب وارد کردن به محیط زیست و منابع آب به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: از ابتدای ورود خود به استان یزد، موضوع انرژیهای پاک به ویژه انرژی خورشیدی را مدنظر داشتهام و به نظر میرسد در این زمینه نیز استان یزد ظرفیتهای بسیار خوبی برای سرمایه گذاری داشته باشد.
مروری بر فرصتهای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف در استان یزد
مروری گذرا در بخشهای مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، گردشگری و …، ظرفیتهای استان یزد را برای سرمایهگذاری به اثبات میرساند.
در حوزه صنعت و معدن گرچه برخی صنایع از جمله کاشی و سرامیک اشباع شده اما صنایع هایتک در استان یزد میتواند حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشد.
در حوزه کشاورزی نیز گرچه استان یزد از کمبود منابع آبی رنج میبرد، اما توسعه کشت گلخانهای و سرمایه گذاری برای ایجاد مجتمعهای بزرگ در این زمینه از مرحله کشت و برداشت تا بستهبندی و صادرات میتواند رونق بسیاری خوبی در استان ایجاد کند.
در حوزه گردشگری نیز علاوه بر موارد قید شده در زمینه زیرساختهای گردشگری، میتوان موضوع گردشگری سلامت را نیز به شکلی ویژه مدنظر قرار داد و از آنجا که استان یزد در زمینه درمان بیماریهایی نظیر ناباروری در کشور و حتی خاورمیانه حرفهای زیادی برای گفتن دارد، میتوان دست به سرمایه گذاری در این بخش زد که به طور قطع پربازده خواهد بود.
بخش نظردهی بسته شده است..