وی عنوان کرد: آماده سازی و ارسال پرونده نامزدی ثبت جهانی یزد به عنوان نخستین پرونده شهر تاریخی و فرهنگی ایران به یونسکو ارسال شده که با کمک و همکاری کارشناسان عالی میراث فرهنگی در تهران و استان یزد همچنین مسئولان دستگاه های شهری تهیه و تدوین شد.
شرافت خاطرنشان کرد: پرونده شهر تاریخی و فرهنگی یزد از مدت طولانی در جریان بود و این پرونده با همکاری تمامی ارگان ها آماده و برای نمایندگی ایران در یونسکو ارسال شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد عنوان کرد: یزد یکی از شهرهای مهم حاشیه کویر در ایران است و بافت تاریخی یزد نسبت به دیگر شهرهای کشور از سلامت بیشتر و مدیریت نسبی قابل قبولی برخوردار است و بافت خشتی آن نیز وسعت زیادی دارد و بسیاری از ارزش های معماری و شهری خود را تا به امروز حفظ کرده که همین دلایل موجب شد این شهر کاندیدای ثبت جهانی شود.
شرافت بیان کرد: ارزشهای تاریخی و منظر فرهنگی شهر یزد کمتر تحت تأثیر تأسیسات مدرن قرار گرفته و با وجود مساجد تاریخی، آب انبارها، تکایا، حسینیه ها و قنات ها ساختار آن به خوبی مشهود است.
وی اظهار داشت: از دیگر سازه هایی که در بیشتر خانه های تاریخی یزد دیده می شود، بادگیرهای زیبا و منحصر به فرد است که معماران و استادکاران یزدی با توجه به اقلیم گرم و خشک منطقه بر روی خانه ها بنا می کردند و تنوعی از معماری را در طول تاریخ به نمایش گذاشتند و نظیر این سازه ها در بافت تاریخی یزد بسیار است و همین امر سبب توجه یونسکو به بافت تاریخی یزد شده است.
شرافت اظهار داشت: معرفی کلی شهر تاریخی یزد، توصیف و تاریخچه، توجیه و اثبات ارزشهای شهر تاریخی یزد جهت ثبات، پلان مدیریت شهر، پایش بافت تاریخی شهر (مانیتورینگ)، حفاظت از شهر تاریخی، نقشه های بناهای شاخص و بافت تاریخی به تفکیک حمایت از جمله مواردی است که در پرونده ثبت جهانی شهر تاریخی یزد به صورت تفصیلی به آن پرداخته شده است.
وی افزود: این پرونده در سال ۲۰۱۷ در اجلاس یونسکو بررسی نهایی شده و در مورد ثبت جهانی آن اعلام نظر نهایی صورت می گیرد.
بخش نظردهی بسته شده است..