دو سال پرتلاش و پربار برای اداره کل میراث فرهنگی یزد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) ،مدیرکل میراث فرهنگی یزد شاخص ترین اقدامات دو ساله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد را برشمرد.

محمدمهدی شرافت عنوان کرد: یکی از مهمترین اقدامات اجرایی که طی دو سال گذشته به انجام رسیده است ارسال پرونده ثبت جهانی شهر تاریخی یزد به یونسکو می باشد که با تلاش بی وقفه کارشناسان این اداره کل و سازمان میراث فرهنگی تهران و با اعتباری بالغ بر هشت هزار و پانصد میلیون ریال به انجام رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی یزد افزود: مرمت و تملک ششصد و هشت اثر تاریخی استان با هزینه ای بالغ بر ‎1‎3‎7‎6‎3‎8 میلیون ریال از دیگر اقدامات خاص و منحصر به فردی می باشد که از سال نود و دو تاکنون انجام شده است.

وی خاطرنشان ساخت: شهر یزد دارای خانه های با ارزش و با قدمت تاریخی می باشد که مرمت، احیا و نگهداری از آنها جزء وظایف اصلی این اداره کل به حساب می آید و در این راستا طی دو سال گذشته سیصد و نود و هشت خانه ایرانی در سطح استان با هزینه ‎31500 میلیون ریال مرمت گردیده است.

این مقام مسئول ساماندهی و لایروبی قنوات یزد (قنات زارچ ، حسن آباد‏)‎ و همچنین باغ های جهانی دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز را از پروژه های اجرایی در سطح جهانی ذکر کرد و افزود: همچنین در راستای ثبت جهانی فناوری بادگیر در سال جاری مرمت پنجاه بادگیر تاریخی در سطح استان به انجام رسیده است.

شرافت تصریح کرد: در شش ماهه اول سال جاری یکصد اثر غیرمنقول فرهنگی ـ تاریخی، ده اثر منقول، پنج اثر و همچنین شش اثر ناملموس در سطح استان به ثبت آثار ملی کشور رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی یزد اظهار داشت: حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی در مراکز گردشگری استان طی دو سال گذشته بالغ بر ‎4‎0‎0 میلیارد ریال می باشد که این رقم نسبت به بازه زمانی مشابه در چهار سال گذشته سی درصد افزایش داشته است و در این راستا چهل و سه مجوز جهت احداث تأسیسات گردشگری صادر گردیده که این موضوع نشانگر افزایش رو به رشد گردشگران و همچنین آماده سازی مردم بیش از پیش مردم برای بازدید از گردشگران می باشد.

وی یادآور شد: از دیگر مسایل مهم و با اهمیت فعال بودن ده مرکز اطلاع رسانی در سطح و همچنین ارائه هشتاد درخواست جهت راه اندازی واحدهای بوم گردی می باشد که از میان سی و هشت مجوز نیز صادر گردیده است.

این مقام مسئول باز زنده سازی دو رشته از رشته های صنایع دستی را جزو عملکرد بسیار مهم این اداره کل طی دو سال گذشته عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: رشته های زری بافی و احرامی بافی که رو به فراموشی می رفت با همت کارشناسان این اداره کل و همکاری صنعتگران پیشکسوت این رشته ها دوباره احیا گردید.

گفتنی است: چهل و سه نشان ملی و بین المللی مرغوبیت کالا (مهر اصالت‏)‎ نیز در بخش صنایع دستی به صنعتگران صنایع دستی این استان اهدا گردیده است که برای استان افتخاری قابل توجه می باشد.

 

بخش نظردهی بسته شده است..