کاهش جدی منابع آبهای زیرزمینی در یزد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) استاندار یزد با بیان اینکه منابع آبهای زیرزمینی در استان با کاهش جدی روبهرو است، گفت: ضروری است با مدیریت صحیح، منابع آبی موجود را حفظ کنیم.
سیدمحمد میرمحمدی، در نشست هماندیشی در حوزه آب ضمن تشریح نحوه ساخت قنات اظهار داشت: این فناوری از نیاکان ما به ارث رسیده و آنها با ابتکاری که داشتهاند، با حفر قنات به یک سیستم پایدار در حوزه آب دست یافته بودند.
وی خاطر نشان کرد: حفر قنات همراه با خلاقیت و مهندسیهای منحصر به فردی بوده و امروز نه تنها مورد استفاده علاقمندان داخلی بلکه مورد توجه و مطالعه پژوهشگران خارجی نیز قرار گرفته است.
میرمحمدی افزود: متاسفانه امروز با مشکل جدی کاهش منابع آبهای زیرزمینی روبهرو هستیم و مشاهده میکنیم با حفر چاههای عمیق تا ۳۰۰ متر، آب بیش از اندازه از سطح مازاد ایستایی آبهای زیرزمینی برداشت میشود.
استاندار یزد ادامه داد: تعداد این چاههای عمیق که بیشتر برای مصارف کشاورزی حفر میشود، به بیش از صدها هزار چاه رسیده و در سراسر کشور شاهد حفر این چاهها هستیم.
وی یادآور شد: منابع آبی ما از سه منبع آبهای سطحی، عمقی و بسیار ژرف تشکیل میشود که آبهای سطحی از طریق ایجاد سد و جمعآوری آنها و منابع آبی عمیق و بسیار ژرف از دو منبع آبی فسیلی و جریانی سرچشمه میگیرند که در این میان آبهای جریانی بسیار پایدارتر از آبهای فسیلی هستند.
میرمحمدی تصریح کرد: آب بسیاری از چاههای عمیق به علت میزان EC بالایی که دارند، اغلب قابل آشامیدن و استفاده نیستند و این کیفیت آب به لایههای موجود در زمین بر میگردد.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد تامین آب شرب برای مردم استان گفت: خوشبختانه پروژههای انتقال آب به استان با سرعت مطلوب و معقول در حال اجراست و علاوه بر این بر حفظ منابع آبی موجود نیز تاکید داریم.
وی افزود: همچنین در پروژهای با وزارت نفت به توافق رسیدهایم تا با حفر چاههای گمانه برای استخراج چاههای نفت و با استفاده از تکنولوژی لرزهنگاری به این نتیجه برسند که دستیابی به آبهای چاههای ژرف در استان امکانپذیر است یا این احتمال وجود ندارد.
میرمحمدی خاطر نشان کرد: مسئولان ارشد استان از هر اقدامی که منجر به تامین منابع پایدار آب برای مردم استان شود، حمایت میکنند و آماده هرگونه همکاری در این زمینه هستند.
استاندار یزد ادامه داد: برای رسیدن به منابع پایدار آب آشامیدنی به این نتیجه رسیدهایم که از حوزههای دیگر از جمله بهشتآباد آب را به استان منتقل کنیم.
وی افزود: برای تامین آب مورد نیاز صنعت استان نیز زمینههای لازم برای امکان انتقال آب از خلیجفارس را فراهم خواهیم کرد.
میرمحمدی اظهار امیدواری کرد: با پیشرفت علم و امکان استفاده از تکنولوژی هارپ بتوانیم میزان بارندگی در استان و باروری ابرها را افزایش دهیم.
یک پژوهشگر آبشناس بینالمللی نیز در این جلسه به تشریح تکنولوژیهای جدید در حوزه آب و چگونگی اکتشاف این مایه حیاتی در لایههای زیرین پرداخت.
آلان گچت، فناوری قنات را متعلق به ایرانیان دانست و اظهار داشت: بسیاری از پژوهشگران جهان و کشورهای خاورمیانه در حال تحقیق بر روی این شاهکار مردم ایران هستند.
وی با بیان اینکه موضوع تامین منابع آبی برای کشورهای در حال توسعه بسیار حیاتی است، گفت: سلامت مردم در گرو آب و مصرف آب سالم است و با اکتشاف و شناسایی آبهای زیرزمینی که ۳۰ برابر آبهای در حال جریان و موجود در سطح زمین است میتوانیم به منابع جدید در حوزه آب دست پیدا کنیم.
۱ دیدگاه
باید از حیرت سر به بیابان گذورد
هارپ یک شایعه قدیمی است که توسط شایعه سازان ادعا میشود با ارسال امواج مغناطیسی به جو و بازخوردش کم فشار ایجاد شده و اگر ابری باشد بهتر میبارد!!!!!!!!!!
این شایعه در غرب مربوط به دهه های قبل بوده !
شایان ذکرست توسط دانشمندان فیزیک این فرضیه بالکل مردود هست و نهایت توانایی هارپ ایجاد شفق قطبی ضعیف هست که با چشم غیرمسلح به سختی دیده میشود
ضمنا چنانچه این طرح آزمایش شود به سلامت مردم صدمه جبران ناپذیر وارد میشود