بهرههای بانکی؛ سد راه توسعه اقتصادی یزد/ فعالیت واحدها با ۳۰ درصد ظرفیت در یزد!

رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بهتازگی برای حل معضلات واحدهای تولیدی چند راهکار ارائه کرده است؛ این در حالی است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان، این راهکارها را نخنما و بیفایده میدانند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز)«حسین رهنما» رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بر تحریک تقاضا از طریق توسعه فعالیت شرکتهای لیزینگ تایید شده، تخصیص تسهیلات نظارت شده بانکی به خریداران کالاهای با دوام و سرمایهای و همچنین برقراری روابط دیپلماسی تجاری با سایر کشورها تاکید دارد. وی صادرکنندگان را به صادرات بیشتر و تولیدکنندگان را به استفاده از تسهیلات بانکی و سیاستمداران را به دیپلماسی تجاری دعوت میکند؛ در حالی که فعالان اقتصادی معتقدند این راهکارها دردی از فعالان اقتصادی دوا نمیکند.
آشفتگی اقتصادی کشور
یکی از فعالان اقتصادی استان که عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد است، در این باره می گوید: در سالهای اخیر و با وجود آشفتگی اقتصادی کشور، برخی از همشهریان میخواهند یک شبه ره صد ساله بروند که قطعاً غیر ممکن است و جز تباهی و بدنامی چیزی نصیبشان نخواهد شد. «محمد شهوازیان» ادامه میدهد: نسل جدید باید با تحصیل علم، کسب تجربه و پیروی از آداب و خاطرات گذشتگان در مسیر پیشرفت و ترقی قرار گیرند و این کار مگر با تلاش مضاعف میسر نخواهد شد.وی همچنین به مشکلات توسعه استان اشاره و تصریح میکند: در حال حاضر کمبود آب در کشور و بالاخص استان را میتوان بحران اصلی در مسیر توسعه دانست و این در حالی است کمبود نیروی انسانی بالاخص کارگر ساده مشکل دیگری است که متاسفانه یزد را به شهر مهاجرپذیر کارگری تبدیل کرده است. شهوازیان میگوید: در این شرایط، افراد و شرکتهایی موفق خواهند بود که با خلاقیت و نوآوری و براساس طرحهای دانش محور، سازمان خود را پیش ببرند چرا که با دل بستن به تسهیلات و کمکهای دولت نمیتوان راه به جایی برد.
بهرههای بانکی؛ سد راه توسعه اقتصادی
یکی از صادرکنندگان برتر استان هم با بیان اینکه بهرههای بالای بانکی ضربه بزرگی به اقتصاد، تولید و صادرات کشور زده است، میگوید: زمانی که رقبای ما در کشورهای همسایه همچون ترکیه، روسیه و حتی کشورهای چین و ژاپن با کمترین بهره به تولید و حتی بدون بهره به صادرات میپردازند، قطعا رقابت صادرکننده ایرانی با بالاترین بهره تولید یعنی ۳۰درصد، میتواند به شکست منجر شود.
«محمد تقی شهوازیان» با تاکید بر اینکه بانکها در ایران بزرگترین مانع تولید و صادرات هستند، اظهار میکند: بانکها با سود پول تولیدکننده، ساختمانهای خود را مرتفعتر و بیشتر میکنند، در حالی که باید به جای سرمایهگذاری ملکی به سرمایهگذاری در تولید و صادرات بپردازند.
وی ادامه میدهد: بانکها به دلیل دریافت سپرده و سود بالا و همچنین به خاطر اخذ بهره بالای تولید و اعمال هزینههای سر باری برای تولید، امروز بزرگترین معضل تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی هستند.
فعالیت واحدها با ۳۰ درصد ظرفیت
شهوازیان تصریح میکند: تسهیلات بانکی گرانقیمت با بهره و سود بانکی بالا برای تولیدکننده ضربه بزرگی است به نحوی که در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان تنها برای جلوگیری از بیکاری پرسنل خود مجبور به ادامه فعالیت، آنهم با ۳۰ درصد ظرفیت واحدشان هستند که البته به هیچ وجه صرفه اقتصادی ندارد. وی از اینکه تولیدکننده در کشورمان باید ۵۰ نوع عوارض پرداخت کند، ابراز نگرانی میکند و میگوید: بخشنامههای تولید باید اصلاح شود. این فعال اقتصادی در همین زمینه اظهار میکند: عوارض فعلی و در مقابل پرداخت نشدن یارانه دولتی در قبال گران شدن تعرفه آب و برق از موانع جدی تولید و صادرات در ایران است.
وی عنوان میکند: مواد خام و اولیه تولید در ایران کیفیت پایینی دارند بنابراین واحدها برای کیفیت محصولاتشان ر مجبور به واردات مواد اولیه از خارج کشور هستند که این نیز مستلزم هزینه است، در حالی که اداره دارایی و پرداخت مالیات، تولیدکننده را تحت فشار قرار میدهد و به همین دلیل تولیدکننده نیز از تولید دست میکشد و نتیجه آن افزایش بیکاری و ازدحام در زندانها خواهد بود.
اقتصاد و سیاست به هم وابستهاند
صادرکننده برتر استان با بیان اینکه اقتصاد و سیاست به هم وابستهاند، میگوید: متاسفانه آنچه در کشور ما رخ میدهد کارشکنی و سنگاندازی است. «محمدتقی شهوازیان» اظهار میکند: چرا دانشجویان نخبه ایرانی باید برای یک تحقیق ساده با سنگاندازی مواجه شوند و در نهایت برای ادامه تحصیل به خارج سفر کنند و آن را پدیده فرار مغزها نامگذاری کنیم؟ متاسفانه با وجود همین مغزها و استعدادهای خوب داخلی، وضع صادرات و تولید کشورمان از برخی کشورها مانند ترکیه که از لحاظ کیفیت تولیدات در بسیاری موارد پایینتر از کشورمان هستند، ضعیفتر است. این صادرکننده برتر استان معتقد است که دولتمردان ایرانی به جای توجه به تولیدکننده به فکر تجارت هستند و به همین علت در هیچ یک از گفتوگوهای بینالمللی خود بحث تولید و حمایت از تولیدات ایرانی را مطرح نمیکنند بلکه بیشترین توجه را به واردات دارند که مخرب تولید داخلی است و اگر قرار باشد در تولید شکست بخوریم، در صادرات حتما عقب خواهیم ماند.
همشهری
بخش نظردهی بسته شده است..