نشست هماندیشی در برابر بحران بیآبی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) مرکز توسعه فناوری فناوری آب وابسته به پارک علم و فناوری یزد اقدام به برگزاری نشست هماندیشی در خصوص "کارکرد تشکلهای مردمی یزد در برابر بحران بیآبی" با حضور ۲۰ نفر از دبیران تشکلهای زیست محیطی استان کرد.
وی افزود: در همین راستا نیز پارک علم و فناوری یزد از سال گذشته با ایجاد مرکز توسعه فناوری آب فعالیت در این حوزه را آغاز کرده است و همینک این مرکز حول دو محور موسسات دانش بنیان و فرهنگسازی در مورد اب فعالیت میکند.
قیومی با تاکید بر این باور که هنوز هم میتواند برند همزیستی با کویر یزد را به ویژه در مقوله آب احیاء کرد، تحقق این مهم را در گروی تعامل همگانی دانست و گفت: در همین راستا نیز جاسات هماندیشی متعددی تاکنون از سوی این مرکز با قشرهای مختلف اعم از رسانهها، مسئولان و غیره برگزار شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که این فعالیتها در راستای طراحی و تأمین ارتباط شبکهای عناصر درگیر در مسأله آب به همگرایی و همافزایی در این رابطه کمک کند.
وی در مورد این نشست نیز گفت: نشست هماندیشی کارکرد تشکلهای مردمی در برابر بحران بیآبی با هدف آشنایی بیشتر تشکلهای مردم نهاد با ظرفیتها و توانمندیهای دیگر و تسهیل ارتباطات بعدی و نیز تخمین توان این موسسات برای همکاری با مرکز توسعه فناوری آب برگزار شده است.
قیومی با اشاره به نقش تشکلهای توانمند مردمی در اجتماعیسازی و عمومی کردن مسأله آب، اظهار کرد: در هماندیشی امروز که شروع همکاری بیشتر با تشکلهای زیست محیطی استان در این خصوص است سه محور مورد سئوال تشکلها قرار گرفته است که این سئوالات عبارتند از؛ تشکلهای مردمی چگونه میتوانند مردم و دولت را در جهت مقابله مؤثر با بحران بیآبی یاری دهند؟ مهمترین نقاط قوت و اساسیترین نقاط ضعف تشکلهای استان در حوزه آب و محیط زیست را چه میدانید" و مهمترین سیاستهای حمایتی برای تقویت، توانمندسازی و استفاده از ظرفیتهای تشکلهای مردمی را چه میدانید؟
گفتنی است؛ در ادامه این نشست هر یک از دبیران تشکلهای مردمی زیست محیطی با بیان توضیحاتی در مورد حوزه فعالیت و توانمندیهای تشکلهای خودف به ارائه پیشنهاد و پاسخ به سئوالات مذکور پرداختند.
پیروی از نظام مستقل حکمرانی آب در گذشته، توجه به اموزش تشکلها در مورد مسئله آب و شیوههای برخورد با بحرانها و غیره، انتقال صحیح سیاستهای مدیریت اب به مردم و آگاهسازی آنها در باب مدیریت مصرف و تکنولوژیهای مصرف بهینه، تلاش برای ارتقای جایگاه و توانمندی تشکلها در ذهن و باور مردم و مسئولان، رفع مشکل تغییر خلق مردم قناعتپیشهی یزد با ورود منابع جدید آبی(خط انتقالی)، برگزای همایش آب توسط تشکلها در شهرهای مختلف استان در راستای افزایش آگاهی مردم در مورد بحران آب، واگذاری طرحهای احیای قنوات به تشکلها، اختصاص یکی از موضوعات درسی کتب مدارس به ویژه در استان به موضوع اهمیت آب و شرایط اقلیمی سرزمین ایران، افزایش نظارتهای مردمی برای جلوگیری از برداشتهای بیرویه در تمام عرصهها از طریق تشکلها و غیره از مهمترین موضوعات مطرح شده از سوی دبیران تشکلهای زیست محیطی استان بود.
در پایان نیز مقرر شد که مطالب مطرح شده در این نشست پس از جمعبندی در اختیار مسئولان تصمیمساز قرار گیرد.
بخش نظردهی بسته شده است..