مجلس آینده و انتخابات پیش رو

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) اصل ۶۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره نموده و شرایط انتخاب‏ کنندگان‏ و انتخاب‏ شوندگان‏ را به عهده قانون‏ گذاشته و در فصل ۱۰۸ کیفیت انتخاب نمایندگان خبرگان مشخص گردیده است. هر یک از افراد که خود را صاحب صلاحیت انتخاب شدن می‌دانند حق ثبت نام دارند و نهادها و سازمان‌هایی که قانوناً وظیفه ثبت نام تا تایید صلاحیت کاندیداها و برگزاری انتخابات و در نهایت انجام تمام مراحل مربوطه را بر عهده دارند به وظایف خویش عمل خواهند نمود و هیچ یک از دارندگان تریبون‌های رسمی، مسئولان، انجمن‌ها و گروه‌های سیاسی، احزاب و جمعیت‌ها قبل از تعیین تکلیف قانونی حق اظهار نظر درباره کاندیداها را ندارند و یا نمی‌توانند آنها را غیر صالح بدانند. افزایش یا کاهش تعداد متقاضیان نیز نباید مورد اعتراض دیگران قرار گیرد چون نمی‌توان فردی را از حقوق شهروندی محروم نمود.
علی‌اکبر ولایتی، گفت:«به نظرم عیبی ندارد تعداد زیادی برای انتخابات داوطلب شوند؛ چراکه به هر ترتیب شورای نگهبان حضور دارد و صلاحیت نمایندگان خبرگان و مجلس را براساس معیارها بررسی می‌کند. وی گفت: این درست است که آیت‌ا… جنتی گفته بود تعداد زیاد ثبت نام‌ها زحمت ما را زیاد می‌کند، اما به غیر از این(زیاد شدن زحمت) عیب دیگری وجود ندارد. به نظرم این محدود کردن ثبت‌نام است که کار را مشکل می‌کند و ممکن است ایرادهای اساسی‌تری پیش بیاید که مثلاً مانع شرکت برخی‌ها در انتخابات شوند…»
سخنگو و قائم‌مقام وزارت کشور گفت:« افزایش قابل توجه تعداد داوطلبان مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی نشانگر وجود شور و نشاط و افزایش امید در مردم است. از نظر دولت افزایش تعداد متقاضیان نامزدی در انتخابات امری بسیار میمون و مبارک است. آمار ثبت‌نام‌شدگان این دوره از انتخابات در تاریخ انقلاب اسلامی بی‌سابقه است.بر این اساس، ۸۰۱ نفر برای مجلس خبرگان رهبری و ۱۲هزار و ۱۲۳ نفر برای مجلس شورای اسلامی نامزد شدند. این افزایش آمار داوطلبان در انتخابات نشانگر افزایش میل مردم به دخالت در سرنوشت سیاسی و اجتماعی‌شان و رشد امید در جامعه و احساس مسئولیت مردم نسبت به شرایط کشور است…»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت:
«در این دوره داوطلبان زیادی برای حضور در انتخابات ثبت نام کرده‌اند که اگرچه ممکن است برخی این مسأله را مثبت ندانند اما اینکه این تعداد از افراد این احساس را کرده‌اند که وارد عرصه انتخابات شوند، یک ارزش است و هیأت‌های اجرایی و نظارتی نیز صلاحیت‌ها را مورد بررسی قرار خواهند داد تا افراد شایسته و صالح را انتخاب کنند…»
به جای این که عده‌ای از افزایش تعداد کاندیداها نگران باشند و یا بگویند فتنه ۹۴ پیچیده تر از فتنه ۸۸ می‌باشد بهتراست به این نکته عنایت داشته باشند در صورتی که چند برابر تعداد کاندیداهای دوران گذشته هم به میدان انتخابات بشتابند و از طریق شورای نگهبان قانون اساسی تائید گردند مردم نیز با درصدی بیش از گذشته و با علاقه و شور و اشتیاق به پای صندوق‌های رای حاضر شوند و آرای خود را به صندوق‌ها بریزند آیا این بدان معنی نیست که جامعه از نمایندگان مجلس دهم می‌خواهد بدون وابستگی به چپ و راست و این یا آن گروه با دقتی بیش از گذشته بر کلیه امور کشور نظارت داشته باشند تا رییس‌جمهوری به خود اجازه ندهد قوانین مصوب را نادیده انگارد و نواری که بر خلاف قانون ضبط گردیده در برابر نمایندگان مجلس که باید حافظ قانون و ناظر بر اجرای صحیح آن باشند و در مقابل دیدگان جهانیان پخش کند یا گاه نمایندگان را به سخره بگیرد و خود را پاک‌ترین دولت تاریخ بنامد در حالی که تاکنون ۲ نفر از معاونانش در زندان به سر می‌برند. چون نمایندگان مجلس شورای اسلامی حق قانون گذاری و تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارند و می‌توانند در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر نمایند خواست مردم این است نهادها، ‌سازمان‌ها، مسئولان و مدیران اجرایی آن گونه عمل کنند تا در چهار سال آینده حداقل آمار فساد،‌ ‌دروغ، تهمت، افترا، نزاع‌های خیابانی، عصبانیت، ارتشاء، اختلاس، سوء استفاده، جعل، کلاهبرداری، ‌اعتیاد، تجاوز، سرقت، ‌جنایت، طلاق، زندانی، ناهنجاری‌های اجتماعی، ‌کارتن خوابها و زنان خیابانی، ‌رها کردن کودکان و سالمندان در کوچه و خیابان و فرزندان بد سرپرست، ابتذال در سینما، فساد ورزشی، به نسبت کاهش یابد ضمن این که به جهانیان اعلام می‌کنیم مردم این سرزمین در برابر ایثارگری‌های شهیدان والامقام، و دلاوران، رزمندگان و آزادگان طی هشت سال دفاع مقدس که آسایش و امنیت را برای آحاد ایرانیان از هر قوم و مذهب به ارمغان آوردند تعظیم و تکریم می‌کنند و صبر و گذشت و پایداری و مقاومت خانواده‌های معظم آنان را گرامی می‌دارند و پیشرفت‌های قابل ملاحظه در زمینه‌های مختلف علمی، دانشگاهی، پزشکی، نظامی و دیگر زمینه‌ها را که نصیب این کشور شده می‌ستایند. همه علاقمندان و دلسوزان نظام باید به این امور بیندیشند و پاسخ مسائل و پرسش‌های زیر را بدهند تا اتفاقاتی نظیر آن چه که ذیلاً نمونه‌هایی از آن درج می‌گردد کمتر در جامعه رخ دهد و از ناهنجاری‌های موجود کاسته شود.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا گفت: «آمارهای ما نشان می‌دهد که در حوزه جعل و کلاهبرداری افزایشی حدود ۱۵ درصدی داشته‌ایم. وی با بیان اینکه عمده کلاهبرداری‌ها در قالب فروش مال غیر، پیش فروش آپارتمان و خودرو، امور بازرگانی و تجاری و همچنین انجام امور اداری، اجاره مال غیر و… »
«معاون سلامت و اصلاح و تربیت زندان‌های فارس گفت: «درصد بالایی از جمعیت کیفری زندان‌های استان را گروه سنی ۱۸ تا ۲۵ سال تشکیل می‌دهند که این آمار زنگ خطری برای متولیان فرهنگی و اجتماعی استان است…»
«مادری که فرزند خود را برای بخیه صورتش به اورژانس بیمارستان می‌برد، اما پزشک اورژانس پس از اینکه متوجه می‌شود خانواده این کودک پولی ندارد بخیه صورت او را می‌کشد. این اتفاق که در یکی از بیمارستان‌های خمینی شهر رخ داده است، به صدر اخبار رسانه‌ها آمد. هر چند وزیر بهداشت این اتفاق را تایید کرده و وعده داده است با متخلفان برخورد می‌شود، اما اتفاقاتی از این دست نشان‌دهنده در معرض تهدید بودن اخلاق پزشکی است…»
«در ادامه تورق پرونده زمین‌خواری، از وجود دوهزار و ششصد پرونده زمین‌خواری کلان رونمایی شد که در دستگاه قضا مطرح است. در کنار این، پرونده‌های دیگری هم در دادگاه‌ها مطرح است که در حال بررسی وضعیت یک‌هزار و نهصدو هشتاد فقره پروانه ساخت هستند. قائم‌مقام معاون قضائی قوه قضائیه در نهمین هم‌اندیشی آموزشی مدیران و نمایندگان وزارت راه‌وشهرسازی در شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی و منابع طبیعی از این پرونده‌ها پرده برداشت و در ادامه، از ۱۱۵‌هزار پرونده تصرف غیرقانونی منابع طبیعی خبر داد…»
« در ۹ ماهه امسال از هر۱۰ ازدواج در استان زنجان پنج مورد و در سطح کشور چهار مورد منجر به طلاق شده است. در ۹ ماهه امسال هشت هزار و چهارصدوپنجاه و دو مورد ازدواج و یک هزار و هفتصد و پنجاه و دو مورد نیز طلاق در آن استان به ثبت رسیده است…»
«پدر خانواده سال قبل فوت کرده و مادر و دختر در همان خانه، به دلیل امنیت و بافت سنتی «شهرک محلاتی در تهران» با هم زندگی می‌کردند. آن شب حدود ساعت دو بعد از نیمه‌شب، مادر خانه در تاریکی اتاق از خواب بیدار می‌شود و با دو جوان خشن و بی‌شرم که صورت خبیثشان را پوشانده بودند مواجه می‌شود و…»
«در ایران از هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۶۹ نفر زندانی اند که این آمار بالاتر از میانگین جهانی و نگران کننده است. به گزارش ایرنا، مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری ورودی زیاد پرونده‌ها به سیستم قضائی را از جمله مشکلات فراروی این نهاد بر شمرد و افزود: یکی از راهکارهای پیشگیری از این موضوع، پیشگیری از وقوع جرم در کشور است… »
«حجت الاسلام طباطبایی منشاء مشکلات کشور بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته را دروغ گویی، ایراد اتهام و افترا علیه یکدیگر دانست و در پاسخ به این سوال که به نظر شما انگیزه ایراد دروغ و اتهام و تهمت چیست؟ گفت: کسانی که از عهده مسئولیت خود بر نمی‌آیند و کارآمدی و توانایی لازم در انجام وظایف را ندارند، دروغ می‌گویند و اتهام می‌زنند… »
« آیت ا… یثربی در پاسخ به سوالی درباره اختلاس‌های دولت گذشته گفت: واقعا اسباب تاسف و سرافکندگی و شرمساری است. شرایط به گونه‌ای شده که انگار هر کس دستش به هر جایی می‌رسید برمی‌داشت. کسانی را می‌شناسم که سال ۸۴ یا ۸۵ به اینجا می‌آمدند که ما واسطه شویم برای دو میلیون وام. الان خبر می‌رسد که همین‌ها چندین برج در تهران دارند! این گونه افراد هستند که تلاش می‌کنند فردی را برای نمایندگی معرفی کنند تا بتوانند به این فعالیت‌ها ادامه دهند.»
در برابر این هنجار شکنی‌ها و رخدادهای ناگوار اجتماعی و فرهنگی، کشور نیاز به مجلسی دارد که عده‌ای از آنها به جای جانبداری ناروا از گروههای سیاسی و پرداختن به کشمکش‌های جناحی و صرف انرژی و نیروی نمایندگان علیه خطوط سیاسی و جناحی طیف مخالف به مردم و مشکلات و گرفتاری‌هایشان بیندیشند.
اصلاح امور مردم و سامان دهی زندگی آحاد جامعه را سرلوحه کار خویش قراردهند و سیاسی بازی و سیاست‌زدگی را به کناری نهند و درد دردمندان و نیازمندی بیچارگان را از نزدیک درک و لمس نمایند تا از رنج‌ها و محرومیت‌ها و نابسامانی‌ها بکاهند و در یک کلام کسانی در مجلس وکالت و نمایندگی مردم را عهده‌دار شوند که به حق و انصاف جانشین لایق شهید مدرس و شهیدرجایی و شهید بهشتی و شهید باهنر و امثال آنان باشند. به امید آن روز و آن مجلس.

منابع استفاده شده:
یزد فردا

بخش نظردهی بسته شده است..