رشد ۲۰۰ درصدی سرمایهگذاری گردشگری در استان یزد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) با توجه به قرار گرفتن استان در مثلث طلایی گردشگری و چشمانداز مهمی که برای توسعه این صنعت در سال ۹۵ با عنوان سال خوش آمدگویی در نظر گرفته شده ، جذب سرمایهگذار و تقویت زیرساختها، یکی از نیازهای ضروری استان محسوب میشود. از جمله زیرساختهای مورد نیاز استان، ساخت مراکز اقامتی به ویژه هتلهای ۵ ستاره است تا گردشگران به ویژه گردشگران خارجی، اقامت مناسبی در استان تاریخی یزد داشته باشند.
روزنامه همشهری برای اطلاعیافتن از آخرین وضعیت سرمایهگذاری و وضعیت زیرساختهای گردشگری استان با «محمدرضا نصیری» معاون سرمایهگذاری و نیروی انسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفتوگو کرد که در ادامه میخوانید.
- آخرین وضعیت سرمایهگذاری در حوزه صنعت گردشگری استان را بیان کنید.
در نیمه نخست امسال با توجه به حضور گردشگران خارجی، شاهد رشد ۲۰۰ درصدی سرمایهگذاری در استان یزد و در صنعت گردشگری هستیم که ۶۰ درصد این سرمایهگذاری برای ساخت مجتمعهای تفریحی استان جذب شده است. ظرفیتهای بالقوهای برای سرمایهگذاری در صنعت گردشگری استان وجود دارد و با توجه بالارفتن امنیت سرمایهگذاری در کشور و به تبع آن استان، امسال ۴۰ موافقتنامه سرمایهگذاری برای بخش خصوصی استان صادر شده است.
- یکی از مشکلات زیرساختی استان در بخش گردشگری، کمبود هتلهای ۵ ستاره است، برنامه شما برای جذب سرمایهگذار در این زمینه چیست؟
زیرساختهای صنعت گردشگری استان مطلوب است اما در شأن تقاضا و آمار گردشگران ورودی نیست. استان یزد فاقد هتلهای ۵ ستاره است و با وجود ۴۰۰هزار تخت نمیتوان به گردشگران، خدمات خوبی ارائه کرد از این رو ۵ هتل ۵ ستاره در استان در حال ساخت است. این ۵ هتل در شهرهای اردکان، میبد و یزد ساخته میشود که مراحل اجرایی آنها در حال انجام است و با بهرهبرداری از آنها، ظرفیت مناسبی به بخش اقامتی استان اضافه خواهد شد. این ۵ هتل با سرمایهای بالغ بر ۱۵هزار میلیارد ریال در حال ساخت است و تا 3سال آینده به بهرهبرداری میرسد تا در توسعه گردشگری و رشد آمار ورودی گردشگران تاثیرگذار باشد. کلنگ ساخت یکی از این هتلها با سرمایهگذاری یک یزدی مقیم خارج از کشور با سرمایهگذاری ۳۵۰میلیارد تومانی، آبان امسال در منطقه صفائیه به زمین خورده است. همچنین زمینی با متراژ ۱۳ هزار مترمربع در یکی از بهترین نقاط شهر برای ساخت هتل با ویژگی و مشخصات هتل ۵ ستاره آماده واگذاری از طریق مزایده است.
- میراث فرهنگی برای تشویق سرمایهگذاران چه تسهیلاتی به آنها ارائه میکند؟
توسعه صنعت گردشگری وابسته به توسعه زیرساختهاست. این زیرساختها قطعا با اعتبارات محدود دولتی فراهم نمیشود. از جمله حمایتهایی که برای رونق سرمایهگذاری در صنعت گردشگری پیشبینی شده است که اعطای تسهیلات بانکی و ارائه حمایتهای مورد نیاز توسعه این صنعت از جمله معافیت ۵۰ درصدی مالیاتی است. اعطای یارانه سود و کارمزد تسهیلات، تخفیف در عوارض صدور پروانه ساختمانی، تضمین سرمایهگذاری خارجی در چارچوب قانون، تشویق و حمایت از سرمایهگذاران خارجی، ارائه تعرفههای ترجیحی سوخت از جمله این حمایتهاست. تأمین زیرساختهای موردنیاز، تامین عرصه اجرای پروژهها با قیمتهای ترجیحی، تدوین برنامهها و طرحهای توسعه زیرساختهای حوزههای مختلف گردشگری نیز در این زمینه از سوی دولت دنبال میشود.
- ظرفیتهای استان را در صنعت گردشگری چگونه ارزیابی میکنید؟
استان در حوزههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی، ییلاقی و کویری برای جذب گردشگر حرفهای زیادی برای گفتن دارد. قرار گرفتن استان در مرکز کشور و در مسیر کریدورهای شمال به جنوب و شرق به غرب کشور، قرار گرفتن در مثلث طلایی گردشگری و مواردی از این دست، همه و همه باعث شده است که استان در زمره مهمترین استانهای گردشگر پذیر کشور قرار گیرد. شهرستانهای مهریز، تفت، اردکان و میبد مهمترین شهرستانهای گردشگرپذیر استان هستند و فرصت سرمایهگذاری در صنعت گردشگری در شهرستانهای تفت و مهریز نیز فراهم است.
بخش نظردهی بسته شده است..