جادههای خضرآباد ناهموارند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) به نقل از همشهری اعتبار اختصاص یافته برای مرمت جادههای تخریب شده روستاهای بخش خضرآباد در اثر جاری شدن سیل در سال92 حدود ۳ میلیارد تومان برآورد شده اما تاکنون فقط ۵۰۰ میلیون تومان از این پیشبینی برای اصلاح جادهها، اختصاص یافته است.
وقوع سیل در فروردینماه سال۹۲ خسارت جبرانناپذیری را به زیرساختهای استان از جمله راه دسترسی روستاهای بخش خضرآباد در شهرستان اشکذر وارد کرد که امروز با گذشت بیش از ۵/۲سال هنوز این خسارتها جبران نشده است.
خضرآباد یکی از بخشهای اشکذر شامل ۲۵روستاست که ۱۹روستای آن دارای شورا و ۱۵روستا نیز دارای دهیاری است.
وقوع سیل در سال۹۲ بسیاری از ساکنان روستاهای این بخش را غافلگیر کرد؛ حجم سیل ناشی از بارندگی فروردینماه به حدی بود که آسفالت جادههای دسترسی به روستاهای این بخش را کند و با خود برد و مردم این روستا باید مسیر دسترسی به روستا را با شرایطی دشوار در جادههای خاکی طی کنند.
خسارت وارد شده به زیرساختهای راه روستای این بخش در همان سال حدود ۳ میلیارد تومان برآورد شد اما کمبود اعتبار و تزریق قطرهچکانی باعث شده است که راه دسترسی بسیاری از روستاهای این بخش مرمت نشود. اکنون با گذشت۲/۵سال از وقوع سیلی که جادههای روستاهای بخش خضرآباد را تخریب کرد، جادههای روستایی این بخش که روزگاری آسفالت بوده، خاکی است و باید برای تسریع در آسفالت آن چارهاندیشی کرد.
آسیبدیدن آسفالت راه دسترسی برخی روستاها
بخشدار خضرآباد درباره ساماندهی جادههای دسترسی روستاهای این بخش گفت: راههای روستاهای طاهونه، مزرعه میان، بوز، بیداخانه و ارگانک در اثر وقوع سیل در فروردینماه سال ۹۲ به کلی از تخریب شد.
«محمدحسین غلامزاده» افزود: مسئولان استان با بازدیدهای مکرر و ارزیابی میزان خسارت برای مرمت جادههای دسترسی به روستاهای مزبور قول مساعدت دادند.
وی ادامه داد: امسال با همکاری اداره راه و شهرسازی شهرستان اشکذر نسبت به تامین اعتبار لازم برای آسفالت بخشی از مسیرهای دسترسی روستاهای این بخش اقدام شده است.
غلامزاده با بیان اینکه اعتبار اقداماتی که تاکنون اجرا شده نیز از بودجههای شهرستان اشکذر تامین شده، افزود: راه دسترسی روستاهای بوز و مزرعه میان تا یک ماه آینده آسفالت خواهد شد اما برای ساماندهی راه دسترسی سایر روستاها، کمبود اعتبار داریم.
استقبال از روستاهای ییلاقی
در عین حال مدیر اداره راه و شهرسازی شهرستان اشکذر مدعی است که آسفالت جاده دسترسی روستای مزرعه میان به تازگی تمام شده است.
«محمدحسین میرجلیلی» افزود: بیداخوید، ارگانک، بوز و دیگر روستاهایی که بر اثر وقوع سیل، جاده دسترسی آنها تخریب شده کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارند.
وی با اشاره به جمعیت پایین روستاهای مزبور، ادامه داد: ییلاقی بودن روستاهای این بخش باعث افزایش استقبال افراد غیربومی از ظرفیت این روستاها شده است و از این رو ساماندهی جادههای دسترسی نیز با جدیت دنبال میشود.
این مسئول افزود: بر اساس برآورد سال ۹۲ خسارت سیل به جادههای این بخش، نزدیک به ۳ میلیارد تومان بوده که تا به امروز تنها ۵۰۰ میلیون تومان آن برای مرمت از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه جاده دسترسی به روستای بیداخانه نیز تا یک ماه آینده اصلاح خواهد شد، طول جادههای روستایی این بخش را که نیاز به مرمت دارد شامل ۴کیلومتر جاده روستای بیداخانه و ۷کیلومتر روستاهای مزرعه میان، طاهونه و بوز اعلام کرد.
به گفته مدیر اداره راه و شهرسازی شهرستان اشکذر، انجام هر کیلومتر آسفالت معابر شهر ۱۵۰ میلیون تومان هزینه دارد و با این وضعیت، مرمت آسفالت جادههای ورودی روستاهای خضرآباد نیز به ترتیب اولویت و به مرور زمان انجام میشود.
تخصیص نیافتن اعتبار از ستاد مدیریت بحران
مدیر ساخت و توسعه راههای اداره کل راه و شهرسازی استان نیز درباره مرمت راههای ورودی روستاهای بخش خضرآباد گفت: اعتباری از سوی ستاد مدیریت بحران استانداری برای جبران خسارت وارد شده از ناحیه سیل به جادههای ورودی روستاهای بخش خضرآباد ابلاغ شد، اما تخصیص نیافت.
«محسن صادقیان» افزود: با این حال، عملیات ساماندهی جادههای دسترسی ورودیهای روستای بخش خضرآباد از محل اعتبارات داخلی اداره کل راه و شهرسازی استان در حال انجام است.
وی از اتمام ساماندهی جادههای دسترسی روستاهای بخش خضرآباد تا پایان امسال خبر داد و افزود: کمبود اعتبار چالش اصلی برای بهبود این وضعیت است.
خاکی شدن معابر تخریب شده بر اثر سیلاب
بیش از ۱۱ کیلومتر از راههای دسترسی به روستاهای بخش خضرآباد در شهرستان اشکذر بر اثر وقوع سیل در فروردین ماه سال ۹۲ از بین رفت. آسفالت معابر ورودی روستاهای بخش خضرآباد در زمان وقوع سیلاب، کنده شده و ساختار جاده از جادهای روستایی و آسفالته به جادهای خاکی و نامناسب تغییر کرده است. بیشترین حجم تخریب سیلاب در روستاهای بخش خضرآباد مربوط به روستاهای مزرعه میان، بوز، بیداخانه و طوهونه بوده که تا کنون جاده دسترسی «مزرعه میان» آسفالت شده و آسفالت مسیر دسترسی سایر روستاها نیز در انتظار تامین اعتبار است.
بخش نظردهی بسته شده است..