مشکلات تکمیل نشدن شبکه فاضلاب شهر یزد
انتشار بوی فاضلاب ناشی از بهرهبرداری ناقص از شبکه فاضلاب شهر، شهروندان برخی از نقاط شهر را آزار میدهد در حالی که مدیر بهرهبرداری شبکه فاضلاب شهر یزد معتقد است این بوی نامطبوع ناشی از دبی پایین فاضلابی است که از این شبکه عبور میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) به نقل از همشهری حدود ۶۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر یزد اجرا شده که تنها ۳۰ درصد از جمعیت مشترکان شرکت آب و فاضلاب را پوشش میدهد از این رو خطوط جمعآوری فاضلاب نیز با کمترین ظرفیت ممکن در حال بهرهبرداری است که مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است. بهرهبرداری نامناسب از ظرفیت شبکه جمعآوری فاضلاب باعث ماندگاری فاضلاب در طول خطوط و انتشار بوی ناخوشایند در محیط زندگی مردم شده است.
بینتیجه بودن پیگیریهای شهروندان
یکی از ساکنان خیابان شهید بنافتیزاده با اشاره به انتشار بوی نامطبوع فاضلاب در این خیابان میافزاید: اشکالاتی در اجرا یا بهرهبرداری از شبکه وجود دارد که باید از سوی کارشناسان مربوطه رفع شود.
«رضا احمدی» میگوید: بسیاری از شهروندان این بو را ناشی از فاضلابی که در شبکه جریان دارد میدانند و خواستار شستوشوی شبکه از سوی مسئولان هستند.
وی با اشاره به اهمیت اصلاح شبکه برای بازگرداندن آسایش به زندگی ساکنان خیابان شهید بنافتیزاده میافزاید: پیگیریهای مکرر شهروندان برای رفع این بوی نامطبوع، بینتیجه مانده است.
یکی از ساکنان بلوار جمهوری نیز این مشکل را تایید میکند و میافزاید: شبکه فاضلاب شهر یزد بهدرستی اجرا نشده و نیازمند اصلاح است.
«ایرج سلیمی» میافزاید: مسئولان باید تا زمانی که شبکه به صورت کامل به بهرهبرداری نرسیده، از بهرهبرداری ازآن خودداری میکردند اما بهرهبرداری ناقص از مراحل جمعآوری تا تصفیه، مشکلات زیادی را برای شهروندان به وجود آورده است. وی با بیان اینکه فاضلاب شهر یزد همچنان باید به روش سنتی دفع شود، ادامه میدهد: عملکرد مسئولان مدیریت فاضلاب شهر یزد مورد انتقاد شهروندان است.
دبی پایین فاضلاب
مدیر بهرهبرداری شبکه فاضلاب شهر یزد میگوید: انتشار بوی نامطبوع از شبکههای فاضلاب شهر به دلیل بهرهبرداری محدود از ظرفیت لولههای شبکه فاضلاب است.
«سیدوحید غلمان» میافزاید: ۶۰۰ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب در شهر یزد اجرا شده که شامل خطوط فرعی و خطوط اصلی و شبکه استان است.
وی ادامه میدهد: قطر لولههای جمعآوری در هر یک از این خطوط، متفاوت است به طوری که قطر لولههای خطوط فرعی تا ۳۵۰ میلیمتر، قطر لولههای اصلی تا ۹۰۰ میلیمتر و قطر لولههای شبکه استان نیز تا ۱۲۰۰ میلیمتر است.
وی میگوید: این شبکهها برای افق ۲۵ ساله طراحی شدهاند به طوری که در افق طرح باید ۷۵ درصد از قطر لولهها از فاضلاب پر شود و به این ترتیب شبکه درگیر خودشوری میشود ودیگر به شستوشو نیاز ندارد.
غلمان میافزاید: اکنون به دلیل نرسیدن به افق طرح و اتصال تنها ۳۰ درصد انشعابات به شبکه، شاهد نشست فاضلاب در لولهها و گرفتگی آنها هستیم که به انتشار بوی نامطبوع منجر میشود.
وی ادامه میدهد: این وضعیت باعث شده که برای مثال برخی از خطوط جمعآوری به جای انتقال فاضلاب ۳۰ مشترک، تنها ۵ مشترک را پوشش دهند از این رو دبی فاضلاب شبکه بسیار پایین است. این مسئول میافزاید: یکی دیگر از عوامل بهرهبرداری محدود از شبکه فاضلاب شهر، اتصال محدود مشترکان به شبکه است به طوری که برخی از مشترکان به دلیل نیاز به لولهکشی ساختمان، تنها بخشهایی از خانه را به شبکه فاضلاب متصل کردهاند. وی اضافه میکند: دشواری لولهکشی باعث شده که برخی از مشترکان تنها فاضلاب حیاط خانه یا تنها یک طبقه را به فاضلاب شهری متصل کنند که این موضوع، روی دبی فاضلاب تخلیه شده تاثیر بسزایی دارد.
شستوشوی سالانه شبکه
مدیر بهرهبرداری از شبکه فاضلاب شهر یزد میافزاید: نشست شبکه یکی دیگر از عوامل انتشار بوی نامطبوع است که با شستوشوی شبکه قابل رفع است.
وی اظهار میکند: شبکه فاضلاب شهر حداقل ۳بار و حداکثر ۶ بار در سال شستوشو میشود و شهروندان میتوانند موارد مورد نیاز به شستوشوی شبکه را به شرکت آب و فاضلاب اعلام کنند تا از سوی پیمانکاران به این کار اقدام شود.
غلمان محدودیت شبکههای فرعی را نیز در انتشار بوی فاضلاب در برخی از نقاط شهر موثر میداند و میافزاید: تکمیل شبکههای فرعی به اعتبار زیادی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه افزایش انشعابات فرعی به خودپالایشی شبکه و رفع بوی شبکه فاضلاب منجر میشود، میگوید: صفائیه، بلوار جمهوری، خیابان آیتالله کاشانی و امامشهر از مهمترین خیابانهایی هستند که انشعابات فاضلاب در حجم بالایی از مناطق آنها اجرا شده است.
مدیر بهرهبرداری شبکه فاضلاب شهر یزد میافزاید: برخی دلایل جزئی نیز در انتشار بوی فاضلاب در برخی از نقاط شهر دخیل هستند که از جمله آنها میتوان به شکستن خطوط و یا گرفتگی لولهها اشاره کرد. وی ادامه میدهد: نفوذ ریشه درختان به داخل شبکه از محل اتصالات نیز منجر به گرفتگی خطوط و نشست فاضلاب و در ادامه انتشار بوی نامطبوع آن میشود.
غلمان از اطلاع یافتن از گرفتگی و یا شکستن خطوط از سوی شهروندان یا در اثر بازرسیها خبر میدهد و میافزاید: در برخی موارد شهروندان با مسدود کردن دریچههای هواکش فاضلاب با مصالح ساختمانی از جمله خاک، باعث گرفتگی خطوط و انتشار بوی بد میشوند.
ناکارآمد بودن آبهای سطحی برای شستوشوی شبکه
مدیر بهرهبرداری شبکه فاضلاب شهر یزد و مدیر تصفیه خانه فاضلاب درباره ورود آبهای سطحی به شبکه برای شستوشوی شبکه و جلوگیری از نشست و گرفتگی خطوط میگوید: شبکه فاضلاب شهر یزد برای جمعآوری آبهای سطحی طراحی نشده است. «سیدوحید غلمان» میافزاید: ورود آبهای سطحی به داخل شبکه فاضلاب، باعث افزایش حجم ورودی فاضلاب و در نتیجه بالازدن فاضلاب از سطح زمین میشود. وی ادامه میدهد: ورود آبهای سطحی به شبکه فاضلاب همچنین موجب مختل شدن سیستم تصفیه خانه فاضلاب نیز میشود چرا که اگر آب سالم وارد سیستم بیولوژیکی تصفیه خانه شود، میکروبهای تصفیه خانه تغذیه نمیشوند. این مسئول میگوید: آبهای سطحی خیابان نه تنها حاوی مواد غذایی نیست بلکه انواع چربیها و روغنها را وارد سیستم تصفیه خانه میکند و سیستم بیولوژیک آن را به هم میریزد. غلمان اظهار میکند: ورود خاک و شن به داخل سیستم تصفیه خانه نیز هزینههای بهرهبرداری از تصفیه خانه را چندین برابر افزایش میدهد از این رو ورود آبهای سطحی به داخل شبکه، مشکلی را برطرف نخواهد کرد.
بخش نظردهی بسته شده است..