تخریب بافت تاریخی ابرکوه متوقف شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) درج گزارش «از سرگیری تخریب بافت تاریخی ابرکوه/ ادامه تخریب در روزهای آینده» در خبرگزاری مهر بازتاب‌های گسترده‌ای به دنبال داشت که اصلی‌ترین آن توقف تخریب بافت تاریخی ابرکوه بود.

این گزارش به صورت وسیع در رسانه‌های کشور نیز منتشر شد و بازتاب‌های بسیاری را در داخل شهرستان، استان و کشور به دنبال داشت.

حسین حاتمی، شهردار ابرکوه در نخستین واکنش مسئولان به این مسئله  اظهار داشت: شهرداری این شهر هیچ گونه مجوزی برای این تخریب صادر نکرده است و تخریب‌کنندگان بافت تاریخی ابرکوه با آگاهی از طرح‌های شهرداری برای بهسازی این بافت اقدام به تخریب این محل کرده‌اند.

مسئولان میراث فرهنگی ابرکوه نیز به دنبال درج این گزارش اعلام کردند که مجوزی از سوی آنان به این منظور صادر نشده و مسئولان هیئت مذهبی که اقدام به تخریب فاقد مجوز کرده‌اند به دادگاه معرفی شده‌اند.

اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این مورد اقدام به صدور یک بیانیه کرد.

هیئت امنای هیئت‌های عزاداری متخلف پای میز محاکمه

دادستان ابرکوه نیز در همایش و جلسه تعامل با هیئت امنای هیئت‌های عزاداری ابرکوه اظهار داشت: امتیاز شهرستان ابرکوه و قرار گرفتن در بین شهرهای نمونه گردشگری تنها به واسطه آثار تاریخی و بافت‌های ارزشمند است و هیچکس نباید بدون مجوز قانونی اقدام به تخریب آن کند.

علی‌محمد دشتکیان بیان کرد: اکنون پرونده هیئت امناهایی که در چند روز گذشته اقدام به تخریب این بناهای تاریخی کرده‌اند در دادگستری تشکیل شده و پای میز محاکمه هستند زیرا قانون برای همه لازم‌الاجرا است.

فرماندار ابرکوه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ابرکوه تنها به واسطه آثار تاریخی و بافت ارزشمند خود در بین بیش از دو هزار شهر کشور به عنوان یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری انتخاب شده است، گفت: هیئت‌های مذهبی باید به این مسئله حساسیت بیشتری داشته باشند و بدون مجوز و راهنمایی اداره میراث فرهنگی و داشتن طرحی که به تأیید رسیده باشد، اقدام به تخریب یا بازسازی بافت‌های قدیمی اطراف حسینیه‌ها نکنند.

سیدنبی رسولی همچنین از کسانی که به این مسئله توجه نمی کنند، انتقاد کرد و خواستار توجه جدی آنها به مسئله حفظ میراث فرهنگی شد.

روال گسترش حسینیه‌ها قانونی شد

اصلی‌ترین بازتاب نشر این گرارش این مسئله بود که آگاهان پیش‌بینی کرده بودند در ایام قبل از محرم و به دنبال تخریبی که مهر گزارش آنها را منتشر کرد، هیئت امنای مذهبی چند محل دیگر نیز ظرف چند روز آینده اقدام به تخریب بخشی از بافت تاریخی این شهر می کنند که در بخشی از تیتر گزارش منتشر شده به عنوان هشدار به آن اشاره شده بود.

اما به دنبال بازتاب گسترده این گزارش، هیئت امنای بزرگترین هیئت عزاداری ابرکوه که قصد گسترش فضای حسینیه خود را داشتند برای اخذ مجوز به دستگاه های ذیربط مراجعه و از تخریب بدون مجوز خودداری کردند.

مسئولان میراث فرهنگی نیز با انجام کارهای کارشناسی و حضور کارشناسان و با ضوابط میراث فرهنگی برای آنان مجوز صادر کردند.

شنیده‌های حاکی است که برخی دیگر از متقاضیان گسترش فضای حسینیه ها در ابرکوه نیز برای اخذ مجوز روال قانونی خود را آغاز کرده اند و اگر چنین روندی ادامه پیدا کند، می توان گفت که  گامی ارزنده برای حفظ بافت تاریخی ابرکوه به عنوان یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور برداشته است.

منبع: مهر

بخش نظردهی بسته شده است..