فعالیت 18 مرکز معاینه فنی سبک و سنگین در استان یزد:

از کیفیت نامطلوب تا کمبود مراکز معاینه فنی خودرو در یزد

12مرکز معاینه فنی سبک و 6 مرکز معاینه فنی سنگین در استان وجود دارد که همواره انتقاداتی به عملکرد آنها وارد است و نتیجه این انتقادات اخطار گرفتن 8 مرکز تاکنون است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) انتقاد به روند تست خودروها به ویژه در مراکز معاینه فنی خودروهای سبک در روزهای مختلف سال از جمله روزهای آغاز فصل تابستان و بهار، بیشتر از مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین است. اما در عوض، بسیاری از رانندگان خودروهای سنگین نیز تعداد مراکز معاینه فنی این خودروها را به ویژه در شهر یزد کافی نمی‌دانند و عقیده دارند؛ برخی ملاحظات، مانع از صدور مجوزهای جدید برای دایر شدن مراکز معاینه فنی خودروی سنگین در شهر یزد شده است.

فعالیت ۱۸ مرکز معاینه فنی سبک و سنگین در استان
مدیر کل دفتر فنی استانداری یزد از فعالیت ۱۲‌مرکز معاینه فنی با ۱۶ خط مکانیزه برای تست خودروهای سبک خبر می‌دهد و می‌افزاید: همه شهرستان‌های استان به جز اشکذر و بهاباد، دارای مرکز معاینه فنی خودروهای سبک هستند. «رضا یادگاری» با بیان این‌که برخی از مراکز دارای ۲‌خط مکانیزه هستند، می‌گوید: شهرستان یزد دارای ۴‌مرکز، شهرستان مهریز دارای ۲مرکز و شهرستان‌های اردکان، میبد، تفت، ابرکوه، بافق و خاتم نیز هر کدام دارای یک مرکز معاینه فنی خودرو هستند.
وی می‌افزاید: تعداد مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین استان نیز ۶ مرکز با ۶ خط است که شامل یک مرکز در شهرستان یزد، ۳ مرکز در شهرستان مهریز، یک مرکز در شهرستان میبد و یک مرکز در شهرستان اردکان است.
این مسئول ادامه می‌دهد: بازدید ماهانه از مراکز معاینه فنی خودروها با تشکیل ستاد معاینه فنی شهرداری‌ها به استان‌ها ابلاغ شده که نقش این ستاد بازدید، صدور اخطار، توبیخ و تعطیلی مراکز معاینه فنی متخلف می‌شود.
یادگاری با اشاره به تشکیل نشدن این ستاد در بسیاری از شهرداری‌های استان، اظهار می‌کند: شهرداری‌ها بازدیدهای مستمری از مراکز معاینه فنی دارند که نتایج آن به دفتر فنی استانداری ارسال می‌شود.
وی هدف از تقویت بازدیدها را شناسایی تخلفات مراکز معاینه فنی خودرو اعلام می‌کند و می‌گوید: تاکنون ۸‌مرکز معاینه فنی استان اخطار گرفته‌اند و برخی از مراکز نیز به دلیل تخلف در معاینه خودرو حتی به مرحله تعطیلی ۱۵‌روزه هم رسیده‌اند.

روند برخورد با تخلفات
مدیر کل دفتر فنی استانداری درباره روند برخورد با مراکز معاینه فنی متخلف می‌گوید: این واحدها با مشاهده اولین خطا، اخطار می‌گیرند، خطای دوم معادل با تعطیلی ۱۵‌روزه مرکز است و خطای سوم نیز منجر به سلب مجوز و تعطیلی دائمی‌مرکز خواهد شد.
وی عمده تخلفات مراکز معاینه فنی خودروی استان را درج نکردن مشخصات خودروها در سامانه برخط عنوان می‌کند و از مردم می‌خواهد به عنوان ناظران اصلی، عملکرد مراکز معاینه فنی خودرو را رصد و تخلفات را با شماره ۳۱۱۲۲۱۴ به دفتر فنی استانداری اعلام کنند.
یادگاری از همکاری ضعیف پلیس برای شناسایی خودروهای سبک فاقد برگ معاینه فنی انتقاد می‌کند و می‌افزاید: مراکز پلیس راه برگ معاینه فنی خودروهای سنگین را رصد می‌کنند اما پلیس راهنمایی و رانندگی همکاری لازم را در این باره ندارد. به گفته وی، ماموران راهنمایی و رانندگی با نظارت بر معاینه فنی خودروها، از ابزارهای کافی برای شناخت تخلفات مراکز معاینه فنی خودروها برخوردار هستند و می‌توانند این گزارش‌ها را برای پیگیری در اختیار دفتر فنی استانداری قرار دهند.
وی از تجهیز همه مراکز معاینه فنی خودروی استان به دوربین‌های پلاک‌خوان خبر می‌دهد و می‌افزاید: تمام مراکز استان مکانیزه هستند بنابراین اگر مراحل معاینه خودرو کامل نشود، تخلفات مراکز به راحتی قابل پیگیری است. مدیر کل دفتر فنی استانداری یزد می‌افزاید: با ثبت شدن برچسب معاینات فنی در سیستم، فرار از تخلفات گزارش شده برای مراکز ممکن نیست اما متاسفانه گزارش‌های کمتری از تخلف این مراکز وصول می‌شود.

اجباری نبودن بازدید برگ معاینه فنی خودروها
رئیس پلیس راه استان درباره همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی برای شناسایی تخلفات مراکز معاینه فنی خودروهای سبک می‌گوید: این مراکز با مدیریت بخش خصوصی و با نظارت شهرداری‌ها فعالیت می‌کنند و راهنمایی و رانندگی نقشی در مدیریت آنها ندارد.
«منصور جمشیدی» می‌افزاید: فیلترینگ معاینه فنی در پلیس راه اجباری است اما پلیس راهنمایی و رانندگی اجباری برای بازدید برگ معاینه فنی خودروها ندارد.
وی ادامه می‌دهد: اگر مرجعی از عملکرد این مراکز شاکی شود، پلیس راهنمایی و رانندگی نیز از ابزارهای قانونی برای برخورد با این مراکز برخوردار است.
این مسئول می‌گوید: البته اگر در زمان حادثه و تصادف نقص فنی خودرویی که معاینه فنی دارد، مسجل شود با مراکز معاینه فنی صادر کننده برگ معاینه فنی برای این خودروی دارای نقص فنی برخورد خواهیم کرد.

کافی بودن مراکز معاینه فنی سنگین استان
مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان تعداد مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین را ۶ مرکز اعلام می‌کند و می‌افزاید: با توجه به فاصله کوتاه شهرستان‌های استان امکان معاینه فنی خودروهای سنگین از محور اردکان تا مهریز برای خودروها فراهم شده است.
«محمدرضا بشیری» می‌گوید: در شهریور گذشته ۴۶۱۱‌خودروی سنگین در این مراکز معاینه فنی شده‌‌اند که بیشترین مراجعات به مرکز پایانه بار بوده است.
وی با اشاره به کافی بودن تعداد مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین استان ادامه می‌دهد: تمام مراکز استان مکانیزه و مجهز به دوربین‌های پلاک خوان و متصل به کارت هوشمند رانندگان هستند. این مسئول می‌افزاید: به این ترتیب اگر خودروی سنگین فاقد معاینه فنی باشد توانایی بارگیری در هیچ نقطه‌ای از کشور را نخواهد داشت.
بشیری با تاکید بر این‌که هیچ خودروی سنگینی بدون ورود به خط کنترل مراکز معاینه فنی قادر به دریافت برچسب معاینه فنی نیست، ادامه می‌دهد: اطلاعات خودروهایی که به وارد مراکز معاینه فنی می‌شوند به‌صورت برخط به سازمان حمل و نقل و پایانه‌ها اعلام می‌شود. وی از بازدیدهای سرزده از مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین و برخورد با تخلفاتی که مستند و محرز باشد، خبر می‌دهد و می‌افزاید: برخی از مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین استان حتی با دریافت اخطار دوم، برای ۱۵ روز تعطیل شده‌‌اند.

همشهری

۱ دیدگاه