گلایه مرغداران یزدی از توقف ذخیره‌سازی مرغ

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز)  به نقل از همشهری مرغداران با اشاره به کاهش تولید و عرضه مرغ و تاثیر بازار مصرف بر کاهش قیمت عرضه از توقف خرید مرغ از مرغداری‌ها برای ذخیره‌سازی گلایه می‌کنند.
پیش از این با توجه به تولید مازاد بر مصرف نیمی ‌از گوشت مرغ تولیدی در استان، بخشی از گوشت مرغ تولیدی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام در سردخانه‌ها ذخیره‌سازی می‌شد اما به نظرمی‌رسد که این روند متوقف شده است.
بسیاری از مرغداران که از روند کاهشی قیمت عرضه گوشت مرغ ناراضی هستند عقیده دارند که دولت نباید ذخیره‌سازی گوشت مرغ را متوف کند اما مسئولان جهاد کشاورزی استان این ادعا را رد و تاکید می‌کنند که ذخیره سازی بر اساس ضوابط پشتیبانی امور دام ادامه دارد.
آنها مدعی هستند که کاهش تولید ناشی از کاهش تقاضا، باعث شده که بسیاری از مرغداری‌ها با مشکلات اقتصادی مواجه شوند و جوجه‌ریزی را روز به روز کاهش دهند؛ اما مسئولان سازمان جهاد کشاورزی این ادعا را قبول ندارند و روند مصرف گوشت مرغ در استان را صعودی می‌دانند.
این مرغداری‌ها که در گذشته هم مرغ را کمتر از قیمت تمام شده به بازار عرضه می‌کردند، این روزها از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند و کاهش قدرت اقتصادی مردم را در کاهش خرید مرغ موثر می‌دانند.

کاهش جوجه‌ریزی به ماهانه ۲ میلیون قطعه
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی مرغداران استان با اشاره به کاهش تقاضا برای خرید مرغ و تاثیر آن بر کاهش قیمت عرضه می‌گوید: بسیاری از مرغداری‌ها به تناسب بازار، به کاهش جوجه‌ریزی اقدام کرده‌‌اند اما باز هم گوشت مرغ، متقاضی کم دارد.
«مهدی دشتی» می‌افزاید: مصرف گوشت مرغ در استان از رونق افتاده و وضعیت اقتصادی مرغداری‌ها کساد شده که البته کاهش تقاضا برای گوشت مرغ همیشه در ماه‌های مهر، آبان و آذر مرسوم است اما امسال وضعیت بدتر از سال‌های قبل است.
وی از کاهش ۲۰ درصدی جوجه‌ریزی در استان خبر می‌دهد و می‌افزاید: در ماه‌های گذشته ماهانه ۲/۸‌میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان انجام می‌شد که این آمار به ۲‌میلیون قطعه در مهرماه کاهش یافته است.
این فعال تولید و عرضه گوشت مرغ ادامه می‌دهد: قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ نیز در یک ماه گذشته هزار تومان کاهش یافته و اگر این روند ادامه یابد، مرغداری‌ها با مشکلات اقتصادی فراوانی روبه‌رو می‌شوند و امکان جوجه‌ریزی نخواهند داشت.
دشتی درباره علت توقف خرید مرغ برای ذخیره‌سازی نیز می‌گوید: مرغداری‌ها حاضر هستند که مرغ را به قیمت سال‌گذشته یعنی کیلویی ۶۵۰۰ تومان به شرکت پشتیبانی امور دام بفروشند اما ظرفیت سردخانه‌ها تکمیل است.

نگهداری از ۵۹۰۰ تن گوشت مرغ در سردخانه‌های استان
معاون بهبود تولید دام با اشاره به نگهداری ۵۹۰۰ تن گوشت مرغ در سردخانه‌های استان، می‌گوید: گوشت مرغ تولیدی استان از سوی اتحادیه، تعاونی‌ها، کشتارگاه‌ها و واسطه‌های خرده‌فروشی تامین می‌شود.
«نادر سلیم» می‌افزاید: تولیدات مازاد استان بر اساس نیاز به استان‌های همجوار ارسال می‌شود و در مواقع بحرانی نیز شرکت پشتیبانی امور دام استان به خرید مرغ با کیفیت و اندازه مناسب اقدام می‌کند.
وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر تولید گوشت مرغ در استان وارد بازار رقابتی شده و استان‌هایی که تولیدکننده گوشت مرغ با کیفیت و اندازه مناسب هستند، می‌توانند بازار فروش را تصاحب کنند.
این مسئول می‌گوید: در این بین تولیدکنندگانی هستند که باید به کیفی‌سازی محصولات اقدام کنند و این معاونت نیز با اصلاح ساختار سیستم‌های تولید و سالن‌های پرورش مرغ و همچنین پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون از کیفی‌سازی محصولات حمایت می‌کند.
سلیم ادعای کاهش تقاضا برای مصرف گوشت مرغ را رد می‌کند و می‌افزاید: روند توزیع گوشت مرغ در استان در سال‌های اخیر، صعودی است اما باید توجه داشت که تولید گوشت مرغ در استان ۲ برابر نیاز مصرفی است.
وی ادامه می‌دهد: خریداری گوشت مرغ برای ذخیره‌سازی نیز متوقف نشده است و طبق ضوابط پشتیبانی خرید انجام می‌شود و تعاونی‌ها، اتحادیه و مرغداران می‌توانند برای عقد قرارداد به شرکت پشتیبانی امور دام مراجعه کنند.
به گفته معاون بهبود تولیدات دامی‌سازمان جهاد کشاورزی استان، سال گذشته، ۴۹ هزار و ۲۷۹ تن گوشت مرغ در مرغداری‌های یزد، ابرکوه، اردکان، اشکذر، بافق، بهاباد، تفت، خاتم و میبد تولید شده است.

مکث
استاندارد بودن کیفیت تولید گوشت مرغ در استان
«نادر سلیم» معاون بهبود تولیدات دامی‌جهاد کشاورزی استان با تایید کیفیت گوشت مرغ تولیدی استان، می‌گوید: گوشت مرغ تولیدی استان در سایر استان‌ها از جمله فارس و سیستان در صف‌های طولانی بین متقاضیان توزیع می‌شود که این نشان از استاندارد بودن تولیدات استان است.

بخش نظردهی بسته شده است..