ضرورت افزایش ظرفیتهای سردخانهای یزد
عرضه تازه محصولات کشاورزی به دلیل کمبود ظرفیتهای سردخانهای باعث شده که کشاورزان ارزش افزوده کمتری از فروش محصولات کشاورزی به دست آورند از این رو میتوان ساخت سردخانهها را گامی درمسیر تحقق اقتصاد مقاومتی دانست.میوه، سبزی و محصولات دامی پس از تولید و برداشت از باغها، مزارع و گلخانهها باید به شیو...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) افزایش طول عمر محصولات غذایی و کشاورزی، دغدغه بسیاری از تولیدکنندگان صنایع غذایی است و احداث سردخانهها در کنار رفع دغدغههای ذخیرهسازی محصولات، بهطور مستقیم و غیرمستقیم زمینهساز ایجاد اشتغال میشود و میتواند برای شماری از مردم فرصت شغلی پایداری را فراهم آورد.نگهداری میوه و سبزی و همچنین گوشت قرمز و سفید در سردخانهها مزایایی همچون رفع کمبود محصولات در سایر فصول و تعدیل قیمتها دارد.
افزایش ظرفیت سردخانههای استان به ۶۷ هزار تن
اما مدیر کل جهاد کشاورزی استان سرمایهگذاری جدید برای ایجاد ظرفیتهای سردخانهای برای نگهداری مواد غذایی و محصولات کشاورزی را لازم و ضروری دانست.«سیدجمال سجادیپور» افزود: این سردخانهها در کنار ایجاد ارزش افزوده برای تولیدکنندگان بخش کشاورزی، برای ذخیره مواد غذایی مورد نیاز استان نیز لازم و ضروری هستند.وی ادامه داد: ایجاد ظرفیتهای جدید سردخانهای در شرایطی که ۲۴ هزار تن از مرغ تولیدی استان مازاد بر مصرف است لازم و ضروری به نظر میرسد تا در شرایطی که تولید کاهش مییابد، وارد بازار عرضه شود.این مسئول، دیگر کاربری سردخانهها را ذخیرهسازی میوه شب عید معرفی کرد و افزود: برخی از محصولات کشاورزی تولیدی استان از جمله انار و پسته قابلیت نگهداری در سردخانهها و عرضه در زمان مناسب با ارزش افزوده بیشتر را دارند.
وی با بیان اینکه هزینه نگهداری محصولات در سردخانهها بر اساس زمان نگهداری متفاوت است اعلام کرد: همه سردخانههای استان با سرمایهگذاری بخشخصوصی ایجاد شده است و از سوی آنها مدیریت میشود.سجادیپور گفت: در حال حاضر ۱۰ سردخانه با ظرفیت ۲۶ هزار و ۸۳۰ تن شامل ۶ سردخانه در شهرستان یزد، ۲ سردخانه در شهرستان بافق، یک سردخانه در شهرستان اشکذر و یک سردخانه در شهرستان میبد وجود دارد.وی افزود: ۷ سردخانه جدید نیز با ظرفیت ۴۰ هزار و ۲۰۰ تن در شهرهای مهریز، یزد، میبد و اردکان و با سرمایهگذاری ۴۴ میلیارد تومان در حال ساخت است.
اهمیت سردخانهها در تحقق اقتصاد مقاومتی
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان نیز عقیده دارد که وجود سردخانه برای بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت است. به این ترتیب در فصولی که کشش بازار برای محصولات کشاورزی زیاد نباشد میتوان این محصولات را در سردخانه برای عرضه در فصول دیگر نگهداری کرد.«علیرضا طاقهباف» ادامه داد: نگهداری محصولات در سردخانهها موجب ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و افزایش بنیه اقتصادی کشاورزان میشود.وی افزود: اصولا فصل کشت محصولات کشاورزی با فصل بازار آنها متفاوت است، یعنی محصولات در یک فصل مشخص تولید میشوند ولی در کل طول سال باید مصرف شوند.به گفته این مسئول، انبار و سردخانه، نگهداری محصولات را امکانپذیر میکند و موجب میشود که از وجود انبوه یک محصول در یک فصل مشخص در بازار و از نبود همان محصول در فصلهای دیگر جلوگیری شود.وی اضافه کرد: سردخانههای مخصوص محصولات کشاورزی را میتوان یک نیاز ضروری برای هر منطقهای دانست که میخواهد بهصورت مستقل بازارهای خود را کنترل کند.طاقهباف با بیان اینکه ایجاد سردخانه گامی برای اجرای اقتصاد مقاومتی است، گفت: سردخانهها بخش عمدهای از قدرت کنترل بازار و تقویت دوره بازگردانی بازار اساسی محصولات کشاورزی را به عهده دارند.
وی ادامه داد: ایجاد سردخانهها همچنین موجب تقویت بازار محصولات کشاورزی و در کنار آن تولیدکنندگان محصولات کشاورزی میشود.
خسارتهای نبود سردخانه
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان درباره خسارتهای ایجاد شده به دلیل نبود سردخانههای مناسب به ویژه برای محصولات کشاورزی و باغی گفت: نبود سردخانه موجب میشود که محصولات کشاورزی به محض تولید به بازار عرضه شود و بهعلت عرضه زیاد، قیمت پایین میآید و کشاورزان این محصولات بهدلیل قیمت پایین متضرر میشوند.وی ادامه داد: وجود سردخانهها و انبارهای مناسب برای محصولات کشاورزی این فرصت را فراهم میکند که این محصولات یکباره به بازار عرضه نشوند، بلکه نگهداری و در فصل مناسب به بازار عرضه شوند که این موضوع به طور قطع برای تولیدکننده منافع بیشتری خواهد داشت و قدرت او را در بازار افزایش میدهد و زنجیره موثر تولید را در کل محصولات تقویت میکند.به گفته طاقهباف این کار موجب میشود که حتی سیاستگذاریهای این حوزه در سازمانهای دولتی هم بهبود پیدا کند و اشتغالزایی زنجیره تامین و تولید نیز افزایش یابد.
ساخت سردخانه متناسب با ظرفیت تولید
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان با تاکید بر اینکه نبود سردخانه علاوه بر زیانهای مالی موجب ایجاد زیانهای مدیریتی میشود، ادامه داد: امنیت غذایی جامعه در گرو ایجاد استانداردهای لازم صنعتی برای نگهداری محصولات است. «علیرضا طاقهباف» افزود: ساخت سردخانهها متناسب با حجم محصولات تولیدی میتواند زمینهساز رفع بسیاری از دغدغهها و مشکلات در این حوزه برای کشاورزان، باغداران و گلخانهداران استان شود.
همشهری
بخش نظردهی بسته شده است..