صدور مجوزهای مازاد بر نیاز:

خانه نشینی رانندگان آژانس‌های یزدی با صدور مجوزهای بی‌رویه

ایجاد اشتغال به قیمت خانه‌نشین کردن کسبه قبلی، رهاورد قانون جدید نظام صنفی و برداشتن حرایم و سقف صنفی برای صنوف مختلف از جمله صنف اتومبیل‌های کرایه است به طوری که تعداد مجوزهای صادر شده برای متقاضیان جدید، باعث رکود اقتصادی فعالان قبلی و اعتراض آنها شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار یزدی ها( یزدی نیوز) مدیران اتومبیل‌های کرایه شهر یزد با حضور در اتاق اصناف مرکز استان خواستار رسیدگی به این وضعیت و پیگیری‌های قانونی برای جلوگیری از صدور مجوزهای جدید در این زمینه شدند. تماس مسافران با برخی از موسسات اتومبیل‌های کرایه به یک چهارم کاهش یافته است که به گفته صاحبان آنها این موضوع نشان‌دهنده تاثیر منفی صدور مجوزهای جدید برای فعالیت اتومبیل‌های کرایه حتی در کنار آژانس‌های قدیمی و با سابقه است.

صدور مجوزهای مازاد بر نیاز
مسئول اتحادیه صنف اتومبیل‌های کرایه یزد با اشاره به اعتراض اعضای این صنف به صدور مجوزهای مازاد بر نیاز در این صنف می‌گوید: فعالیت آژانس‌هایی که قدمت ۴۰ ساله دارند، به شدت کاهش یافته و اتحادیه به دلیل مواد قانونی، توانایی متوقف کردن روند صدور مجوزهای جدید را ندارد.
«سیداحمد حسینی‌پور» می‌افزاید: در حال حاضر ۱۲۷ آژانس مسافربری درون شهری در شهرستان یزد مجوز فعالیت گرفته‌اند و آمار روز افزون تقاضاها و صدور مجوزهای جدید، کمر آژانس‌داران را خم کرده است. وی با بیان این‌که تلفن‌های تماس با آژانس‌ها از متوسط روزانه ۵۰۰ تماس به ۱۲۰‌تماس کاهش یافته است، ادامه می‌دهد: این در حالی است که ۱۰۰‌تا‌150‌خانوار از محل هر آژانس ارتزاق می‌کنند و مشکلات اقتصادی این واحدها، تاثیر مستقیم بر زندگی مردم دارد.
حسینی‌پور عمده تقاضاها برای راه‌اندازی واحد اتومبیل‌ کرایه جدید را در مرکز شهر اعلام می‌کند و می‌افزاید: این در حالی است که اتومبیل کرایه در مرکز شهر اشباع شده است و باید این تقاضاها به سمت حاشیه شهر و شهرک‌های آپارتمانی سوق داده شود.
وی می‌گوید: اتحادیه اصراری بر متوقف کردن صدور پروانه‌های جدید ندارد اما اعتقاد داریم مجوزهای جدید باید بر اساس کار کارشناسی اتحادیه و در نقاط دارای ظرفیت، صادر شود.
وی مشکلات اقتصادی را در کاهش تماس با دفاتر اتومبیل کرایه موثر نمی‌داند و ادامه می‌دهد: شهروندان یزدی استقبال مناسبی از خدمات دفاتر اتومبیل‌ کرایه می‌کنند اما زمانی که دفاتر بیشتری این خدمات را ارائه کنند، ادامه فعالیت در این حرفه دیگر مقرون به صرفه نخواهد بود.

متضرر شدن کسبه قدیمی از صدور مجوزهای بی‌رویه
رئیس اتاق اصناف مرکز استان با تایید مشکلات ناشی از برداشتن حریم و سقف صنفی می‌گوید: قانون نظام صنفی جدید مورخ بهمن‌ماه۹۲ با برداشتن حریم و سقف صنفی، بزرگ‌ترین صدمه و ضربه را به کسبه استان وارد کرده است.
«محمدمهدی باغستانی» می‌افزاید: این مشکلات، گریبان همه اصناف به ویژه صنف اتومبیل‌های کرایه را گرفته و بسیاری از قدیمی‌های این صنف در حال تعطیل کردن دفاتر یا واگذاری آنها هستند.
وی با اشاره به تصویب این قانون برای حمایت از اشتغال ادامه می‌دهد: نامه‌نگاری‌های متعددی با اتاق اصناف کشور و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برای متوقف کردن روال صدور مجوز انجام شده که تاکنون بی‌فایده بوده است.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان با تاکید بر این‌که منع قانونی برای جلوگیری از صدور مجوزهای جدید از سوی اتحادیه و اتاق اصناف وجود ندارد، می‌افزاید: جمعیت شهر یزد کشش فعالیت دفاتر اتومبیل کرایه جدید را ندارد و صدور مجوز برای فعالان جدید، کسبه قدیمی را از صحنه خارج می‌کند.
وی با انتقاد از عملکرد سازمان تاکسیرانی برای صدور مجوز آژانس‌های مدارس در شرایطی که بخشی از هزینه رانندگان آژانس‌ها از محل جابه‌جایی دانش‌آموزان جبران می‌شد، ادامه می‌دهد: تفکیک خدمات سرویس دانش‌آموزان از آژانس‌ها شرایط بد اقتصادی رانندگان آژانس را تشدید کرده است.
باغستانی می‌افزاید: بر اساس ماده ۹۱ قانون نظام صنفی هر واحد دارای جواز تاسیس باید از اتحادیه و اتاق اصناف پروانه بگیرد. از این رو تمام دفاتر اتومبیل کرایه زیر پوشش اتحادیه قرار می‌گیرند.

توقف صدور مجوز جدید تاکسی تلفنی از ۴ سال پیش
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهرداری یزد از توقف صدور مجوز جدید تاکسی تلفنی از ۴ سال پیش خبر می‌دهد و می‌افزاید: راه‌اندازی سرویس مدارس بر اساس مصوبه هیات وزیران مبنی بر ایجاد موسسات تخصصی انجام شده است.
«حسین صالحیان» می‌افزاید: امسال ۱۳مجوز برای فعالیت موسسات سرویس مدارس در یزد صادر شده اما اعتقاد داریم که نیاز شهروندان به دفاتر اتومبیل کرایه، اشباع شده است. وی با اشاره به دخالت‌های مجمع امور صنفی برای صدور مجوزهای جدید اتومبیل‌های کرایه می‌گوید: دولت در حال بررسی مدیریت اتومبیل‌های کرایه است اما قطعا این مدیریت به سازمان تاکسیرانی به عنوان متولی حمل و نقل و جابه‌جایی بار و مسافر در حوزه شهری واگذار خواهد شد.
این مسئول درباره نارضایتی رانندگان آژانس‌ها از تخصصی کردن خدمات سرویس مدارس، بیان می‌کند: رانندگان آژانس‌ها توانایی همکاری با این موسسات را دارند اما بسیاری از آنها به دلیل تعیین نرخ مصوب برای این خدمات، تمایلی به همکاری با موسسات سرویس مدارس نشان نمی‌دهند.
صالحیان می‌گوید: نرخ خدمات موسسات سرویس مدارس از سوی شورای شهر مصوب و به موسسات تخصصی ارائه شده و رانندگانی که با این نرخ مشکلی ندارند، می‌توانند در این حوزه فعال شوند.

خودروهای فرسوده آژانس در انتظار تعویض
مسئول اتحادیه صنف اتومبیل‌های کرایه یزد درباره فرسوده بودن خودروهای اتومبیل‌های کرایه شهر می‌گوید: مالکان این خودروها آمادگی تعویض خودروهای خود را دارند اما لازم است که تسهیلات کم‌بهره برای تعویض ناوگان در اختیار رانندگان قرار گیرد. «سید احمد حسینی‌پور» ادامه می‌دهد: اتحادیه، امکان برخورد با رانندگان خودروهای فرسوده‌ای را که در آژانس‌ها فعالیت می‌کنند ندارد اما برای جلوگیری از ورود خودروهای فرسوده جدید به ناوگان، ضوابطی را تعیین کرده است.
به گفته وی، تنها خودروهایی که کمتر از ۵ سال از ساخت آنها گذشته، مجوز ورود به این صنف را دارند.
این مسئول درباره مهارت رانندگان آژانس‌های درون‌شهری در مسیریابی مناسب و کوتاه نیز می‌گوید: رانندگان آژانس‌ها قبل از ورود به این حرفه در آزمون شهرشناسی شرکت می‌کنند و موظف هستند که کوتاه‌ترین مسیر را برای به مقصد رساندن مسافران انتخاب کنند.

دوگانگی در مدیریت دفاتر اتومبیل کرایه
مسئول اتحادیه صنف اتومبیل‌های کرایه یزد درباره مدیریت دفاتر اتومبیل کرایه با اشاره به دوگانگی‌ای که همچنان بین اتاق اصناف و سازمان تاکسیرانی برای مدیریت این واحدها وجود دارد می‌گوید: امسال نرخ کرایه همه اتومبیل‌های کرایه یکنواخت شده است. «سید احمد حسینی‌پور» می‌افزاید: نرخ ورودی آژانس‌ها ۱۵۰۰ تومان است و به ازای هر کیلومتر ۵۰۰ تومان از مسافر دریافت می‌شود و کرایه هر دقیقه انتظار نیز ۱۴۵ تومان تعیین شده است. وی از برخورد با رانندگانی که بیش از حد تعیین شده، کرایه می‌گیرند، خبر می‌دهد و می‌افزاید: برخورد با رانندگان خاطی بر اساس شکایت مسافران انجام می‌شود. حسینی‌پور از رسیدگی به تخلفات رانندگان متخلف در صورتی که تخلف آنها از سوی اتحادیه محرز شود خبر می‌دهد و می‌افزاید: رانندگان متخلف برای رسیدگی به تخلف  به اداره تعزیرات حکومتی معرفی می‌شوند.همشهری

بخش نظردهی بسته شده است..