آب و بزرگراه یزد دو اولویت نخست در واگذاری
رئیس کمیته توسعه امور سرمایه گذاری و مشارکت های سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد گفت: آب و بزرگراه یزد به عنوان دو طرح بزرگ زیرساختی استان برای واگذاری به بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز محمدحسین جعفری در نخستین جلسه کمیته توسعه امور سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی سازمان یاد شده به وجود طرحهای نیمه تمام دولت و نبود اعتبار کافی برای تکمیل آنها اشاره کرد.
وی افزود: دولت از این رو و در راستای کاهش تصدی گری خود، سیاست واگذاری این طرحها را به بخش خصوصی در پیش گرفته است.
رئیس کمیته توسعه امور سرمایه گذاری و مشارکت های سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اضافه کرد: دولت در این اقدام قصد دارد تا سهم حداقلی در طرحها داشته و سهم حداکثری را به بخش خصوصی واگذار کند و بخش خصوصی همزمان، منافع خود را در قبال این سرمایه گذاری تعریف کند.
به گفته جعفری این کمیته می تواند طرحهای واجد شرایط را به بخش خصوصی معرفی کند و برای توسعه استان قدم بردارد.
وی خاطرنشان کرد: کمیته همچنین وظیفه دارد تا سرمایه گذار جدید برای طرح های متوقف شده در اختیار سرمایه گذاران قبلی انتخاب کند و تحرک خوبی در استان ایجاد کند.
وی همچنین بهره گیری از سرمایه های خرد مردم استان را راه دیگر برای اجرای طرحهای حیاتی عنوان کرد و گفت: ظرفیت این روش نیز در استان وجود دارد.
** طرحهای نیمه تمام به بخش خصوصی واگذار می شود
در ابتدای این نشست رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد با بیان اینکه دولت عزم جدی دارد تا طرحهای نیمه تمام خود را به بخش خصوصی واگذار کند از تصویب دستورالعمل اجرای این موضوع در شورای اقتصاد خبر داد و گفت: کارگروه ساماندهی به دبیری سازمان مدیریت و برنامه ریزی، متولی این واگذاری هاست.
حمیدرضا نصیری زاده افزود: کارگروه ساماندهی در استان به ریاست استاندار و دبیری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مسئولیت هماهنگی، پشتیبانی، راهبری و نظارت در مراحل واگذاری طرح شامل راه اندازی فرآیند سرمایه گذاری، ساخت و بهره برداری طرحهای جدید، نیمه تمام و آماده بهره برداری، تجمیع اطلاعات، تسهیل گرفتن مجوزها و تضمین ها و اطمینان از پرداخت تعهدات سرمایه گذار مطابق فرآیند دستور العمل ابلاغی را بر عهده دارد.
وی اضافه کرد: دستگاه های اجرایی می بایست طرحهای واجد شرایط خود را به کارگروه واگذاری معرفی کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: بر اساس ماده ۲۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، امکان پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران وجود دارد.
** تاکید بر اولویت بندی طرحهای مهم و قابل اجرای استان در واگذاری ها
رئیس اتاق بازرگانی و عضو کمیته توسعه امور سرمایه گذاری نیز در این جلسه آمادگی اتاق بازرگانی را برای ارتباطات بین المللی در راستای اجرای طرح های مهم استان اعلام کرد.
محمدرضا قمی افزود: لازم است در مذاکرات با شرکت های خارجی، طرح های مورد نظر با مشخصات دقیق و توجیه فنی اقتصادی ارائه شود.
وی با تاکید بر لزوم اولویت بندی طرحهای مهم و قابل اجرای استان اظهار کرد: کشورهای مختلفی در حال حاضر داوطلب ورود به حوزه سرمایه گذاری ایران هستند.
مسعود فانیان از اعضای کمیته نیز در این جلسه به رایزنی های صورت گرفته در دوره های قبل برای جذب سرمایه گذار خارجی در استان یزد پرداخت و گفت: حوزه اختیارات طرف ایرانی و تضمین اجرای تعهدات، دو پیش شرط سرمایه گذار خارجی برای ورود به ایران است.
محمد علی خاکباز عضو دیگر این کمیته نیز بر ارائه پلتفرم طرح های مهم استان یزد در هنگام جذب سرمایه گذار تاکید کرد و افزود: شرایط طرحها می بایست در مذاکرات مشخص باشد تا زمان تصمیم گیری سرمایه گذار کوتاه تر شود.
** وجود پتانسیل جذب ۴ هزار میلیارد تومان پول خرد در استان
مدیرعامل پیشگامان یزد نیز در این جلسه، بررسی مشکلات فعلی صنایع را پیش نیاز حرکت به سمت توسعه در آینده ذکر کرد و گفت: اگر در دوران پساتحریم، واردات اجناس مصرفی رونق بگیرد، تولید داخلی با مشکل جدی روبرو خواهد شد.
محمدرضا رضایی نژاد افزود: جذب سرمایه های خرد، می تواند راهکاری برای اجرای طرح های بزرگ استان یزد باشد.
وی پیشنهاد داد تا یک شرکت سرمایه گذاری باحضور حدود ۱۰۰ نفر از اشخاص معتبر تاسیس شود و با مشارکت مردم استان بتوان ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه خرد جذب کرد و این اعتبار با تضمین های لازم در اختیار طرح های بزرگ استان قرار گیرد.
کمیته توسعه امور سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد، وظیفه بسترسازی در زمینه های: توسعه مشارکت های عمومی و خصوصی، سرمایه گذاری و تامین مالی در امور زیرساختی، ارائه مدل های تامین مالی، کاهش ریسک و پیشنهاد مجموعه مقررات کارآمد در حوزه های یاد شده را بر عهده دارد.
بخش نظردهی بسته شده است..