تلاش برای رونق گردشگری در ابرکوه

no-thumbs

درخشش برگزیدگان یزدی در دومین جشنواره ملی گردشگری کشور، معرف ظرفیت‌های انسانی موجود در استان برای ارتقای صنعت گردشگری بود. استان یزد در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی «مشارکت گردشگری با رویکرد همدلی و همزبانی» در 6 بخش به رتبه‌های برتر دست یافت که از جمله آنها می‌توان به تقدیر از «محمدحسین حاتمی» ...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز وی در این جشنواره موفق به کسب مقام شایسته تقدیر در بین شهرداران شهرهای ۱۴ گانه نمونه گردشگری کشور پس از شهردار شیراز شد. در ادامه گفت‌وگوی روزنامه همشهری با این شهردار نمونه را می‌خوانید.

 

  • دلیل قرارگرفتن ابرکوه در بین شهرهای نمونه گردشگری کشور چیست و انتخاب شما در زمره شهرداران شهرهای نمونه گردشگری چه معنایی دارد؟

در دومین جشنواره ملی گردشگری کشور، اقدامات شهرداران شهرهای نمونه گردشگری مورد بازبینی قرار گرفت و در نهایت از شهرداری ابرکوه به عنوان یکی از شهرداری‌های فعال در رونق گردشگری تقدیر شد. ابرکوه یکی از شهرهای نمونه گردشگری استان با ۵۰۰ اثر تاریخی است که قدمت برخی‌ از این آثار به هزاران سال قبل باز می    گردد و قدیمی    ترین موجود زنده دنیا یعنی سرو ۴۵۰۰‌ساله نیز در این شهر قرار دارد. هدف از انتخاب این شهر به عنوان یکی از شهرهای نمونه گردشگری، بالفعل کردن ظرفیت‌های بالقوه این شهر در حوزه گردشگری است. ابرکوه دارای جاذبه‌های تاریخی و طبیعی ارزشمندی است و دومین بافت گسترده را بعد از مرکز استان دارد. در دولت جدید نگاه ویژه    ای به شهرهای نمونه گردشگری می‌شود و من نیز به عنوان شهردار یکی از شهرهای نمونه گردشگری کشور تلاش کردم تا از ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی موجود در شهر به منظور تحقق اهداف در نظر گرفته شده برای شهرهای نمونه گردشگری، گام بردارم.

  • چه فعالیت‌هایی منجر به انتخاب شما به‌عنوان شهردار منتخب شهرهای نمونه گردشگری کشور شد؟

برگزاری نشست با مجموعه‌داران شهرستان، تشکیل مرکز ابرکوه شناسی، اقدام برای راه‌اندازی مرکز آموزش شهرداری، دریافت مجوز ایجاد مرکز علمی و کاربردی، حضور پررنگ در نشست‌های شهرداران شهرهای نمونه گردشگری و توجه به تهیه طرح‌های ویژه برای بافت تاریخی شهر از اقدامات حائز اهمیتی بود که در این انتخاب تاثیر داشت.

  • آیا برای تغییر ساختار فیزیکی شهر هم تلاشی شده است؟

بله، اقداماتی از قبیل بهسازی نما و منظر شهری، انسان محور کردن اقدامات عمرانی شهرداری، توجه به ارتقای فضای سبز و نصب نمادهای شهری از جمله اقدامات شهرداری در این حوزه است.

  • به نظر شما، ابرکوه توانسته است به جایگاه واقعی شهرهای نمونه گردشگری دست یابد و آیا خدمات و امکانات برای تحقق این عنوان ارائه شده است؟

این شهر از حیث دارا بودن میراث و یادگارهای گذشتگان در حوزه آثار ملموس و ناملموس از مستحق‌ترین شهرهای کشور برای نمونه شدن در حوزه گردشگری است؛ اما متاسفانه ابرکوه در کنار برخورداری از ظرفیت‌های غنی فرهنگی، از حیث خدمات و امکاناتی که مدیریت شهری امروزی باید ایجاد کند، فاصله بسیاری با شرایط شهر نمونه گردشگری دارد.

  • آیا برای تامین این نیازها تدابیری اندیشیده شده است؟

امیدواریم با رویکرد دولت و مسئولان شهرستان و استان شاهد ارتقای خدمات و حداقل‌ها در این شهر باشیم و بر ضرورت ورود بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این شهر و بهره‌برداری از ظرفیت‌های بالفعل آن تاکید داریم.

  • کمبودهایی که ابرکوه به عنوان یک شهر نمونه گردشگری با آن روبه‌رو است چیست؟

کمبود مراکز اقامتی و خدمات عمومی از جمله هتل‌ها، رستوران‌ها و سرویس‌های بهداشتی به شدت در شهر احساس می‌شود و باید برای توقفگاه‌های شهری که به نوعی جاذبه‌های شهر برای بازدید گردشگران محسوب می‌شوند نیز برنامه‌ریزی شود.

  • آیا ظرفیت‌های لازم برای رونق صنعت گردشگری در ابرکوه وجود دارد؟

صنعت گردشگری از صنایع پاک و سبز است که به طور قطع توسعه پایدار را به دنبال خواهد داشت و لازمه آن جاذبه‌هایی است که گردشگران را به سمت خود جلب کند. ابرکوه به دلیل برخورداری از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی، مورد توجه گردشگران است و امیدواریم بتوانیم با معرفی مناسب این ظرفیت‌ها، شاهد رونق صنعت گردشگری در این شهر تاریخی باشیم.

بخش نظردهی بسته شده است..