جزئیات طرح انتقال آب به استان یزد
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه طرح انتقال آب بهشتآباد به ۳ استان اصفهان، یزد و کرمان با هدف انتقال ۵۸۰ میلیون متر مکعب آغاز شده است گفت: در طرح بهشتآباد هم ایرانیها و هم خارجیها فعالیت خواهند کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز سیدمحمدرضا رضازاده در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که آیا طرح بهشت آباد که انتقال آب به یزد و اصفهان و کرمان است به ایرانیها یا خارجیها سپرده شده است، گفت:رودخانه زاینده رود تنها رودخانه مهم در فلات مرکزی است که به دلیل رشد جمعیت ،پایین رفتن سطح سفره های آب زیرزمینی،کاهش کیفیت آب زیرزمینی و تمرکز صنایع مادر در منطقه مرکزی ایران ،نیاز به آب در این منطقه همواره رو به افزایش بوده است.
وی ادامه داد:نیاز به آب در منطقه مرکزی از یک سو و محدودیت های منابع آب از سوی دیگر سیاست های راهبردی توسعه در این منطقه را با چالشی بزرگ روبرو ساخته است.
رضازاده تاکید کرد:شکاف بین تقاضا و تامین منابع آب در این منطقه آنچنان عمیق است که طرح های انتقال بین حوضه ای کوهرنگ و چشمه لنگان نیز نمی تواند این شکاف را پر کند به همین دلیل طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی ایران با هدف انتقال سالانه ۵۸۰ میلیون متر مکعب آب از حوضه رودخانه کارون به سه استان مرکزی اصفهان،یزد و کرمان در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.
مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه این پروژه از سال گذشته به این شرکت واگذار شد گفت:با توجه به موقعیت و ویژگیهای طبیعی حوضه کارون ،این طرح آخرین و در عین حال مهمترین امکان انتقال آب از حوضه پر آب کارون به فلات مرکزی ایران بوده از نظر مدیریت و برنامه ریزی کلان منابع آب کشور از اهمیت راهبردی و فوق العاده ای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای آب منطقهای اصفهان، یزد و کرمان در گذشته بهعنوان دستگاه اجرایی طرح معرفی شده بودند تصریح کرد: وزارت نیرو برای اینکه بتواند فارغ از تبلیغات محلی و منطقهای کار را بهصورت اصولی و هم به لحاظ فنی در سطح بالا پیش ببرد و به لحاظ تأمین منابع مالی قدم جدیتری بردارد دستگاه اجرایی این ۳ طرح را از سال گذشته شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران قرار دارد.
وی افزود:ورود شرکت توسعه منابع آب به این ۳ طرح از سال گذشته بوده است و در حال حاضر هم در جنبههای مختلف مشغول شدهایم بطوریکه در بخش یزد قطعه آخر فعال شده است و در حال کار کردن هستند.
*تفاهم نامه با کره جنوبی امضاء شده است
رضازاده با اشاره به اینکه در بالا دست کارگاه مستقر است و مطالعات ژئوتکنیک را نیز انجام میدهیم گفت: در بخش کرمان هم بحث انتخاب مشاور را داریم و گزینههای مختلف تأمین منابع مالی را هم پیش رفتیم بطوریکه هم با کره جنوبی تفاهمنامه منعقد کردیم و هم با چینیها و هم شرکتهای اروپایی برای این طرح با ما مذاکره کردهاند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا این طرح بهشتآباد را به چینیها ندادهاید، گفت: یک قسمت از طرح که شامل بخش یزد بود از قبل با قرارگاه خاتم قرارداد داشتهاند، اما پیمانکار اصلی انتخاب نشده است.
به گفته وی، کل پروژه حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه میخواهد بنابراین تعامل با دنیای خارج هیچ کار دارای ایرادی نیست و باید به اقتصاد درونزا و برونزا اعتقاد داشت.
بخش نظردهی بسته شده است..