اجرای طرح نوبر در روستاهای بهاباد
فرمانداری بهاباد اجرای طرح «ده گردشی» را برای بررسی و رفع مشکلات روستاهای این شهرستان در دستور کار قرار داده است که این طرح با تغییر نام به «نوبر» به معنای نگاه ویژه به روستاها دنبال میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز اجرای این طرح با سفر به روستاهای شهرستان بهاباد، آشنایی نزدیک با مسائل و مشکلات روستاییان و در نهایت بررسی و رفع این مشکلات دنبال میشود.
آغاز اجرای طرح از آذرماه سال گذشته
فرماندار بهاباد درباره اجرای طرح نوبر در روستاهای این شهرستان گفت: این طرح با هدف دیدار با مردم روستا و بررسی مسائل و مشکلات آنها از آذرماه سال گذشته در شهرستان بهاباد در چند مرحله اجرایی شد.
«عباس اقبال» افزود: از مراحل اجرایی این طرح، حضور دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها در محل بخشداری و طرح مسائل و مشکلات روستاها است.
وی از دیگر مراحل اجرای طرح نوبر را ارسال موارد مطرح شده در این جلسات به ادارات مرتبط از سوی بخشداری و درخواست بررسی و ارائه راهکار به صورت کتبی حداکثر در یک هفته اعلام کرد.
این مسئول گفت: تشکیل جلسه در دفتر فرماندار با حضور مسئولان ادارههای مربوطه و بررسی مجدد مسائل و مشکلات مطرح شده و همچنین ارائه راهکارها و جمعبندی از دیگر مراحل اجرای طرح نوبر در روستاهای شهرستان بهاباد است.
اقبال اظهار کرد: در مرحله بعدی، فرماندار به همراه مسئولان شهرستان در مسجد روستا گرد هم آمده و با تشکیل جلسه با اهالی و شورای اسلامی و تصویب راهکارهای نهایی برای حل مشکلات مطرح شده، اجرای این مصوبات را پیگیری میکند.
وی تاکید کرد: این طرح به تدریج در تمام روستاهای شهرستان اجرا خواهد شد و اولویت اجرا با روستاهای محرومتر خواهد بود.
به گفته این مسئول، تاکنون طرح نوبر در روستاهای رحیمآباد، خیرآباد، پرک، سنجدک و زارکوئیه از توابع بخش مرکزی و روستاهای سیمکوئیه، ده علی، حسین آباد، ده عسکر و آریج از توابع بخش آسفیج اجرا شده است.
روند اجرای طرح نوبر
اقبال درباره روند اجرای طرح نوبر نیز گفت: مدت اجرای این طرح شامل بیان مسائل و مشکلات از سوی اعضای شورا تا حضور مسئولان در محیط هر روستا حداکثر ۱۰ روز است و مدت اجرای مصوبات و نتایج نیز بسته به نوع آنها متغیر است.
وی ادامه داد: نتایج طرح نوبر با گذشت کمتر از یک سال از زمان آغاز به کار آن در تمام روستاها قابل مشاهده است.
به گفته این مسئول، به عنوان مثال زیرسازی و آسفالت معابر روستاهای محروم رحیمآباد و خیرآباد، رفع مشکلات آب کشاورزی و لایروبی و مرمت قناتهای روستاهای پرک، سنجدک و زارکوئیه و ساخت استخر ذخیره آب در روستاهای حسین آباد و ده عسکر و آسفالت جاده دسترسی روستای سیمکوئیه قسمتی از مصوبات اجرا شده است.
فرماندار بهاباد تاکید کرد: از آنجا که این شهرستان در زمره شهرستانهای محروم استان است و اعتبارات دهیاریهای آن نیز ناچیز است، نحوه هزینه کرد اعتبارات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: در این جلسات خواستههای روستاییان اولویتبندی شده و با توجه به ضرورت طرحهای پیشنهادی، این طرحها به مرحله اجرا گذاشته میشود.
اقبال افزود: با توجه به اینکه تحقق بسیاری از این خواستهها با توجه به اعتبارات فعلی چند سال زمان میبرد، فرمانداری شهرستان تاکنون اعتبارات قابل توجهی را به آنها از منابع مختلف از قبیل اعتبارات دولتی، مساعدتهای معادن و شرکتهای فعال منطقه و همچنین خودیاری اهالی برای تکمیل و بهرهبرداری از این طرحها اختصاص داده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پیش از این، جلسات بررسی و تصمیمگیری در مورد مسائل و مشکلات روستا در محل فرمانداری و بخشداریها و بدون شناخت کامل از نیازهای جامعه روستایی برگزار میشد، بیشتر مصوبات این جلسات از پشتوانه اجرایی کافی برخوردار نبودند.
به گفته این مسئول، با اجرای طرح نوبر، مسئولان با حضور در روستاها، مشکلات روستاییان را از نزدیک مشاهده میکنند و علاوه بر بازدید، تصمیمهای واقع بینانه نیز کمک میشود.
وی این حضور را موجب دلگرمی روستاییان دانست و افزود: دبیرخانه مستقر در فرمانداری این طرح به طور مستمر پیشرفت مصوبات را پیگیری میکند.
دستاوردهای اجرای طرح نوبر
فرماندار بهاباد اعلام کرد: دستاوردهای اجرای طرح نوبر در روستاهای این شهرستان به طور مستقیم مورد بهره برداری روستاییان قرار خواهد گرفت.
«عباس اقبال» افزود: از آنجا که در این طرح تمام مسائل و مشکلات روستاها در ابعاد مختلف فرهنگی، عمرانی، اجتماعی و اقتصادی مورد بررسی قرار میگیرد، در صورت رفع مشکلات، اثر آن در کوتاه مدت و بلندمدت برای اهالی و حتی مجموعه شهرستان منشأ خیر خواهد بود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، بهرهبرداری از تعدادی از طرحهای عمرانی از طریق مصوبات طرح نوبر موجب جلب رضایت مردم و در نتیجه مهاجرت معکوس و بازگشت تعدادی از اهالی از شهر به روستا شده است.همشهری
بخش نظردهی بسته شده است..