ضرورت استفاده از انرژی تجدیدناپذیر خورشید:

استقبال سرد یزدی‌ها از انرژی گرم خورشید

نزدیک به یک سال پیش بود که خبر اجرای طرح نیروگاه‌های فتوولتائیک خانگی با پرداخت کمک بلاعوض به متقاضیان در استان اعلام شد و سهمیه مشخصی برای بهره‌مندی از این امتیاز به استان اختصاص یافت اما اجرای این طرح در استان از استقبال سرد مردم از انرژی گرم خورشید حکایت دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوزدر شرایطی که انرژی خورشیدی منحصربه‎‎فرد‌ترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و فرصت اعطای یارانه برای نصب سامانه انرژی خورشیدی به همشهریان یزدی داده شد، بالا بودن میزان سرمایه‌گذاری مشترکان یزدی برای نصب این سیستم‌ها در منازل مسکونی باعث شد که این طرح موفقیت چندانی در استان نداشته باشد.
تنها مشترکان خانگی نیروگاه‌های فتوولتائیک، کارمندان شرکت توزیع برق و شرکت برق منطقه‌ای استان بودند که با واگذاری امتیازاتی از سوی شرکت‌های مزبور، موفق به نصب این سیستم‌ها و تولید برق خانگی از انرژی خورشید شدند. این حمایت با هدف فرهنگسازی نصب این سیستم‌ها از سوی سایر شهروندان انجام شده است.
چون یزد یکی از استان‌های برخوردار از انرژی خورشیدی است و اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها، افزایش هزینه‌ انرژی خانوارها را به دنبال داشته است انتظار می‌رفت که از طرح انرژی خورشیدی استقبال بیشتری صورت گیرد اما ظاهرا کاهش قدرت اقتصادی مردم، فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی را از آنان سلب کرده است.
همچنین شرکت توزیع نیروی برق استان ارائه تسهیلات بلاعوض تا سقف ۴۷ میلیون ریال را برای جلب توجه مردم در دستور کار قرار داده بود اما با توجه به این‌که هزینه نصب هر یک کیلووات پنل خورشیدی بین ۸۰ تا ۱۱۰ میلیون ریال است و تنها نیمی از این هزینه به صورت بلاعوض به متقاضیان پرداخت می‌شود، بخش اعظمی از جمعیت استان توانایی تامین هزینه آن را نداشتند و از طرح استقبال نکردند.

نصب ۸۳ نیروگاه خانگی فتوولتائیک در استان
کارشناس شرکت توزیع برق استان با اشاره به این‌که ۸۳ مشترک یزدی از کارمندان و همکاران شرکت توزیع برق استان به نصب نیروگاه‌های فتوولتائیک خانگی اقدام کرده‌اند، افزود: استقبال از این طرح در استان بسیار ضعیف اما قابل پیش‌بینی بود.
«فاطمه اعلم» با بیان این‌که تنها ۱۰ مشترک خارج از سیستم اداری شرکت توزیع برق، به نصب این سیستم اقدام کرده‌‌اند، ادامه داد: هر کار جدیدی که در کشور آغاز می‌شود، برای استقبال به زمان نیاز دارد که البته استقبال از این طرحی در استان یزد نسبت به سایر استان‌های کشور به مراتب بهتر بوده است.
وی گفت: وزارت نیرو برای جذب مشارکت مردم در اجرای این طرح، سیاست‌های جدیدی را در پیش گرفته که یکی از آنها، خرید برق تولیدی از این نیروگاه‌های خانگی و تزریق مستقیم آن به شبکه است.
اعلم با تاکید بر این‌که نیاز به سرمایه‌گذاری بالا، استقبال مردم را کاهش داده است، افزود: یکی از برنامه‌های وزارت نیرو، خرید برق به قیمت هر کیلووات ساعت ۹۷۷ تومان است و به این ترتیب بازگشت سرمایه مردم، تسریع خواهد شد.

خرید برق؛ عامل تشویق مردم
کارشناس شرکت توزیع برق استان پایین بودن قیمت انرژی برق در کشور را عامل استقبال پایین مردم از طرح تولید انرژی دانست و گفت: متوسط هزینه برقی که مشترکان استان پرداخت می‌کنند، هر کیلووات ساعت ۶۰ تومان است و اگر قرار باشد که برق تولیدی این نیروگاه‌های خانگی ۱۵ برابر این قیمت خریداری شود قطعا تقاضا برای نصب پنل‌های خانگی افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به شفافیت دستورالعمل‌های اجرای طرح نیروگاه‌های فتوولتائیک خانگی از سوی وزارت نیرو در سال جاری اظهار امیدواری کرد این شفافیت به افزایش استقبال مردم از نصب این پنل‌‌ها و بهره‌برداری از انرژی خورشیدی منجر شود.
اعلم ادامه داد: البته کسانی که متقاضی فروش برق تولیدی از نیروگاه‌های خانگی به شبکه توزیع باشند، مشمول دریافت یارانه برای نصب نیروگاه‌های فتوولتائیک نخواهند شد اما پرداخت یارانه برای نصب این نیروگاه‌ها با شرایط با در نظر گرفتن سهمیه مشخص، همچنان پابرجاست.
این کارشناس تاکید کرد: به‌طور قطع نتایج اجرای این طرح در سال‌های شروع قابل استناد نیست چرا که مردم برای پذیرش هر طرح و ایده جدیدی به زمان نیاز دارند و یکی از برنامه‌های شرکت توزیع برق برای حمایت از کارکنان در نصب این نیروگاه‌های خانگی، جلب نظر سایر مشترکان خانگی و افزایش رغبت آنها به نصب این نیروگاه‌های بوده است.
اعلم با بیان این‌که نیروگاه‌های خورشیدی خانگی ظرفیت تولید۱/۵کیلووات انرژی را دارند، ادامه داد: با توجه به میزان تابش خورشید در ساعات متفاوت روز، میزان انرژی خورشیدی تولیدی در این نیروگاه‌های کوچک هم متفاوت است.
وی ادامه داد: بهترین سیستم خورشیدی مناسب برای خانه‌ها سیستم‌های دارای ظرفیت‌ یک تا۱/۵کیلوواتی است چرا که برای نصب هر کیلووات پنل خورشیدی به ۱۲ مترمربع فضای خالی بدون سایه در پشت‌بام‌ها نیاز است و بیشتر از این فضا، در خانه‌های امروزی شهرهای استان، تامین نمی‌شود.

ضرورت استفاده از انرژی تجدیدناپذیر خورشید
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان گفت: طرح نصب نیروگاه‌های فتوولتائیک خانگی در استان با هدف گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در اماکن عمومی از جمله مساجد، ‌اماکن زیارتی، واحدهای آموزشی و همچنین تامین یارانه ویژه مشترکین خانگی متقاضی نصب در استان اجرا شده است.
«محمدرضا صحتی» افزود: طرح توسعه انرژی‌های نو با هدف امنیت‎بخشی به انرژی و کاهش آلودگی‎‎های زیست محیطی با نصب سلول‌های تولید برق خورشیدی متصل به شبکه بر بام ساختمان مشترکان متقاضی این سامانه انجام می‌شود.
وی استفاده از انرژی خورشیدی در این استان را حائز اهمیت خواند و گفت: تمام مشترکان برق می‎‎توانند از فرصت ایجاد شده برای نصب نیروگاه‌های خانگی فتوولتائیک استفاده کنند.همشهری

۲ دیدگاه

  • علیرضا

    شما تبلیغات درست انجام بدید و تسهیلات بانکی در اختیار مردم قرار بدید این دفعه بگید یزد استقبال نکردند . من یکی از متقاضیان هستم بگید چکار کنم.؟

  • وحید رضا

    علیرضا درست میگه. شما به مردم آگهی درست بدید و اطلاع رسانی کنید. مردم استقبال می کنن. اما مسئله اینکه دولتی ها خودشون از امتیاز ها مربوطه استفاده می کنند به خاطر همین تمایلی به اطلاع رسانی به مردم به صورت شفاف نیستند.