بهرهبرداری ازکشتارگاه صنعتی طیور یزد
استان ظرفیت چشمگیری در زمینه تولید گوشت مرغ دارد، ضمن اینکه 70درصد بلدرچین مصرفی در کشور در 15 واحد رسمی استان با ظرفیت تولید 2200 تا 2800 تن در سال تولید میشود که فراهم کردن فرصت عرضه این تولیدات در بازارهای داخلی و خارجی نیازمند ساخت کشتارگاههای مجهز صنعتی است؛ از این رو کشتارگاه بزرگ صنعتی طی...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز در حال حاضر کشتار بلدرچین در ۳ کشتارگاه وابسته به واحدهای تولید بلدرچین یعنی در محل پرورش، انجام میشود و ۲ کشتارگاه مستقل نیز هر یک با ظرفیت کشتار ۱۵۰۰ قطعه در ساعت در استان در حال ساخت است. این شیوه کشتار، باعث شده که محصول بلدرچین استان امکان عرضه بهتر در بازارهای مصرف از جمله بازارهای داخلی و خارجی را از دست بدهد و ساماندهی این جایگاه ضرورت ساخت کشتارگاه صنعتی برای کشتار بلدرچین را دوچندان کرده است. تولید گوشت مرغ نیز مازاد بر نیاز استان است و امکان صادرات آن هم در حوزه داخلی و هم درحوزه خارجی بیش از میزان فعلی صادرات آن، فراهم است.
ساخت کشتارگاهی منحصر به فرد در منطقه
مدیر کل دامپزشکی استان از بهرهبرداری از کشتارگاه صنعتی طیور استان تا پایان سال خبر داد و افزود: این کشتارگاه قابلیت کشتار انواع طیور اعم از مرغ، بلدرچین و بوقلمون را خواهد داشت.
«علی اکبر حدادزاده» ادامه داد: ظرفیت این کشتارگاه صنعتی طیور که در کنار کشتارگاه صنعتی دام استان در حال ساخت است ۲۵۰۰قطعه در ساعت است اما میتوان این ظرفیت را به ۱۰ هزار قطعه در ساعت نیز افزایش داد.
وی با اشاره به پیشرفت ۵۰ درصدی ساخت کشتارگاه صنعتی طیور استان، افزود: تاکنون برای ساخت این کشتارگاه صنعتی ۸ میلیارد تومان هزینه شده است و تکمیل آن به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد.
این مسئول اضافه کرد: این کشتارگاه به سردخانه و واحدهای بستهبندی نیز مجهز و به این ترتیب در نوع خود در منطقه منحصر به فرد است. وی درباره مکانیابی این کشتارگاه و احتمال استقبال نکردن پرورشدهندگان طیور استان از آن نیز گفت: در حال حاضر مرغ تولیدشده در استان در سایر استانهای همجوار کشتار میشود و قطعا راهاندازی این کشتارگاه با استقبال فعالان مواجه خواهد شد.
حدادزاده مشکل کشتارگاههای فعلی را نداشتن قابلیت صادرات عنوان کرد و افزود: کشتارگاه صنعتی طیور استان با هدف صادرات تولیدات طیور در دست ساخت است.
مدیر کل دامپزشکی استان از فعالیت ۳ کشتارگاه بلدرچین در استان خبر داد و افزود: این کشتارگاهها به صورت وابسته در محل تولید، در حال فعالیت هستند اما لازم است کشتارگاههای مستقلی برای کشتار بلدرچین در استان ساخته شود.
وی صنعت پرورش بلدرچین را صنعتی نوپا در ایران عنوان کرد و افزود: رفته رفته شاهد گسترش صنایع وابسته به پرورش بلدرچین در کشور و به تبع آن استان یزد هستیم.
تولید ۷۰ درصد گوشت بلدرچین کشور در استان
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با اشاره به تولید ۷۰ درصد بلدرچین کشور در استان افزود: ۶۰ درصد تولید بلدرچین استان در شهرستان میبد انجام میشود.
«نادر سلیم» ادامه داد: ۱۵ واحد رسمی با ظرفیت تولید سالانه ۲۲۰۰ تا ۲۸۰۰ تن گوشت بلدرچین در استان مجوز فعالیت دارند که محصول آنها تمام استانهای کشور را پوشش میدهد و بخشی از آن نیز به عراق صادر میشود.
وی افزود: بزرگترین چالش صنعت پرورش بلدرچین در کشور، ضعیف بودن فرهنگ مصرف آن است به طوری که شهروندان با مقایسه قیمت آن با گوشت مرغ از خرید آن صرف نظر میکنند.
این مسئول گفت: این در حالی است که کیفیت گوشت این پرنده بسیار خوب است، طبع گوشت آن گرم و دارای خواص غذایی بالایی است و میتوان آن را در زمره تولیدات ارگانیک محسوب کرد چرا که کمتر به بیماری دچار میشود و دارویی مصرف نمیکند.
وی مصرف این گوشت را به بانوان، سالخوردگان و کودکان توصیه کرد و ادامه داد: تلاشهایی برای ترویج مصرف این گوشت در سازمان جهاد کشاورزی آغاز شده است که امیدواریم نتیجهبخش باشد.
سلیم با اشاره به اینکه زنجیره تولید گوشت بلدرچین در هر واحد پرورش ، کامل است، اضافه کرد: هر واحد پرورش، دارای مراحل تولید مرغ مولد، پروار، جوجهکشی، تولید خوراک، کشتارگاه و بستهبندی است.
وی با اشاره به دشواری حمل این پرنده کوچک به کشتارگاههای خارج از محل پرورش، گفت: ۲ کشتارگاه صنعتی برای کشتار این طیور در حال ساخت است اما در حال حاضر کشتار تنها در واحدهای سنتی انجام میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان بر ضرورت ساخت کشتارگاه صنعتی طیور برای فراهم کردن فرصت صادرات گوشت پرندگانی که در استان تولید میشود، تاکید کرد.
پیشتازی استان در پرورش بلدرچین
یزد یکی از استانهای پیشتاز در صنعت پرورش بلدرچین است، به طوری که ۷۰ درصد از گوشت بلدرچین کشور در استان تولید میشود و شهرستان میبد نیز از شاخصترین شهرستانهای استان در پرورش این پرنده است. سالانه ۲۲۰۰ تا ۲۸۰۰ تن گوشت بلدرچین در استان تولید میشود که در کنار پوشش دادن نیاز همه استانهای کشور، بخشی از آن نیز به کشور عراق صادر میشود اما توسعه صادرات این محصول نیازمند ساخت کشتارگاههای مجهز صنعتی است. فرهنگ مصرف گوشت این پرنده با خواص غذایی فراوان، هنوز بین مردم جا نیفتاده است در حالی که مصرف آن همواره به بانوان، سالخوردگان و کودکان توصیه میشود.همشهری
بخش نظردهی بسته شده است..