نوروز ۱۹۸ هزار دانش آموز یزدی
این روزها و در هفته پایانی شهریورماه بیش از همیشه استشمام بوی ماه مهر ، دل انگیز می شود چرا که با بازگشایی مدارس و حضور آینده سازان در در آموزشگاه ها حیاط اجتماعی و بالندگی و نشاط رنگ و بو می گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز به نقل از ایرنا ، آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین وزارتخانه مرتبط با آینده کشور هر ساله در این روزها شرایطی را برای دانش آموزان فراهم می کند تا خانواده ها با خاطری آسوده فرزندانشان را برای کسب علم و دانش راهی مدارس کنند.
امسال استان یزد نیز که به تازگی حاصل تلاش بیست و یکمین سال متوالی رتبه برتر کنکور را که حاصل تلاش همزمان والدین و معلمان است چشیده لحظه شماری می کند تا بار دیگر فرش قرمز به زیر پای ۱۹۸ هزار دانش آموزشش پهن کرده و مقدمشان را گلباران کند.
این موضوع بهانه ای شد تا به سراغ مدیران و مسوولان اداره کل آموزش و پرورش استان برویم و وضعیت این روزهای دارالعباده را در قالب یک میزگرد جویا شویم.
** آمادگی کامل مدارس در هفته استقبال از مهر
معاون آموزش و پرورش استان یزد در میزگرد ویژه بازگشایی مدارس در ایرنا مرکز استان گفت: تمامی مدارس یزد آماده شروع سال تحصیلی و اجرای پروژه مهر است .
محمود زارع افزود: جلسات هماهنگی و برنامه ریزی برای هر چه بهتر آغاز سال تحصیلی در تمامی ۱۶ منطقه زیرپوشش آموزش و پرورش برگزار شده است .
وی اضافه کرد: برای نخستین مرتبه در سطح کشور و در قالب یک فعالیت ابتکاری ، آخرین هفته ماه شهریور به عنوان هفته استقبال از مهر نامگذاری و مدارس برنامه خود را در طول سال برنامه ریزی می کنند.
معاون آموزش و پرورش استان یزد اظهار داشت: آغاز سال تحصیلی به عنوان نوروز تعلیم و تربیت در ذهن دانش آموزان ما ماندگار می شود و لذا باید خیلی باشکوه برگزار شود .
زارع گفت: خوشبختانه برای شروع سال تحصیلی جدید تمامی تهمیدات لازم اندیشه شده و بدون مشکلی وارد ماه مهر و بهار تعلیم و تربیت خواهیم شد.
** کمبود مدرسه در استان نداریم
این مسوول با اشاره به اینکه مدرسه بویژه در روستاها حیات اجتماعی محسوب می شود و وجود مدرسه برابر با حیات ان منطقه است گفت: به همین دلیل سعی کردیم هیچ مدرسه ای در مقطع ابتدایی در هیچ جای استان تعطیل نشود با این وجود معتقدیم باید در ظرفیت کلاسها تجدید نظر شود .
وی افزود: در این استان کمبود مدرسه نداریم اما به دلیل تراکم جمعیت که در هر کیلومتر هشت نفر است مجبوریم مدارس چندپایه داشته باشیم و یک معلم همزمان به دلیل کمبود دانش آموز چند پایه تحصیلی را آموزش دهد.
معاون آموزش و پرورش استان یزد درباره وضعیت مدارس اسیجاری استان نیز گفت: در حال حاضر مدرسه اجاره ای از افراد حقیقی نداریم اما تعدادی از مدارس به صورت استیجاری از دستگاههای حقوقی همچون اوقاف و امور خیریه است.
** ضریب نفوذ تیزهوشان استان
زارع در ادامه درباره وضعیت نخبگان استان گفت: در حال حاضر حدود ۱۱درصد دانش آموزان استان به غیر از پیش دبستانی ها زیرپوشش غیردولتی ها قرار دارند که در این میان مدارس تیزهوشان شرایط خاصی دارند .
وی افزود: امسال ۴۰۰دانش آموز در این مدارس استعدادهای درخشان در کنکور سراسری شرکت داشتند که از میان آنها بیش از ۱۰۰دختر و پسر در رشته های پزشکی دانشگاههای کشور پذیرفته شده اند البته این آمار تا زمان دریافت کامل معرفی نامه برای ثبت نام در دانشگاهها تغییر خواهد کرد.
این مسوول با اشاره به اینکه میانگین ضریب نفوذ دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان معمولا زیر ۲ است اضافه کرد: این میانگین در استان یزد که ۲۱سال متوالی است بیشترین درصد قبولی کنکور سراسری کشور را دارد ۱.۸درصد است.
** شرایط بازگشت نخبگان فراهم شود
معاون آموزش و پرورش استان یزد در بخش دیگری از این نشست درباره بازخورد و انعکاس جایگاه برتر استان یزد در این حوزه و دلیل مهاجرت نخبگان گفت: معتقدم نخبگان سفیران ایران اسلامی در هرجای دنیا هستند و شاید یکی از دلایل رفتن آنها کمبود امکانات برای رشد در برخی علوم در کشور است.
زارع تاکید کرد: با این حال مهاجرت این نخبگان برای استان و حتی در سطح ملی برای کشور مناسب نمی دانیم و باید شرایط کشور و یزد را برای بازگشت آنها مهیا کنیم .
** بازگشت تعدادی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل به مدارس
وی درباره بازماندگان از تحصیل نیز گفت: برخی خانواده ها فرزندان خود را به دلایل مختلف همچون برخوردار نبودن از توانایی جسمی و معلول بودن از تحصیل باز می دارند.
معاون آموزش و پرورش استان با بیان اینکه این 'خود تصمیمی' کار خوبی نیست از خانواده های خواست در این زمینه از نظرهای کارشناسان و مشاوران استفاده کرده و مانع تحصیل فرزند خود نشوند.
زارع با بیان اینکه در سال گذشته تعدادی از دانش آموزانی که از تحصیل باز مانده بودند با تلاشهای معاون آموزش و پرورش ابتدایی و کارشناسان این بخش و مراجعه خانه به خانه به مدرسه برگشتند و به تحصیل مشغول شدند.
** رشد ۳۲درصدی ضریب جذب دانش آموزان در هنرستانهای استان/ جذب ۹۰درصدی هنرستانی ها در بازار کار
این مسوول در ادامه با بیان اینکه در سال ۵۷ ، چهار هنرستان با ضریب هفت درصد کل دانش آموزان استان وجود داشت گفت: در سال گذشته تعداد هنرستانهای استان به ۹۰ باب و ضریب ۳۹درصد جذب دانش آموزان رسید.
وی افزود: تعداد هنرستانهای در این سالها ۲۵ برابر و جذب دانش آموزان چند برابر شده که نشان از راندمان کارآیی خوب و موفق هنرستانهای در بحث استغال است.
زارع با بیان اینکه ۹۰ درصد دانش آموزان هنرستانهای پس از فارغ التحصیلی بویژه در شاخه کار دانش جذب بازار کار می شوند گفت: در شاخه کار دانش ،دانش آموزان بیشتر واحدهای درسی خود به صورت کارگاهی و عملی آموزش می بییند و از توان و مهارتی خوبی برخوردار هستند.
معاون اموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان یزد استقبال خانواده ها را از رشته هنرستانی خوب توصیف کرد.
وی در پایان ضمن قدردانی از تلاشهای خبرگزاری ایرنا در راستای اطلاع رسانی اخبار آموزش و پروش گفت: امیدواریم این تعامل بیش از گذشته و پررنگ تر شود.
** ساخت ۳۰ درصد فضاهای آموزشی استان از سوی خیرین
مدیرکل نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس استان یزد نیز در این میزگرد با بیان اینکه تمام کارهای عمرانی مدارس بر عهده این اداره کل است گفت: در مجموع دو هزار فضای آموزشی در استان وجود دارد که از یکهزار ۵۰۰باب آن استفاده می شود و مابقی فضاهای پرورشی ، ورزشی و یا رها شده در مناطق روستایی استان است.
حمیدرضا محمدی با بیان اینکه از مجموع فضاهای آموزشی ۷۰۰ مورد معادل ۳۰ درصد توسط خیرین ساخته شده است افزود : در حال حاضر بالغ بر دو هزار خیر در این استان در امر مدرسه سازی همکاری دارند.
وی با بیان اینکه خیرین به نوعی در ساخت تمام مدارس نقش داشتند گفت:طرحهای خیری در حوزه مدارس و مراکز آموزشی به دو گونه است یکسری ۱۰۰درصد خیری است و خیرین از صفر تا ۱۰۰هزینه ها متقبل می شوند و ما فقط طراحی می کنیم و دیگری طرحهای مشارکتی خیرین و آموزش و پرورش است.
محمدی تاکید کرد: خیرین استان یزد سرامد خیرین کشور هستند و با وجود مشکلات اقتصادی سالهای گذشته اما همکاری خوبی با مجموعه آموزش و پروش دارند.
** تکمیل نیمی از طرحهای نیمه تمام تا پایان مهرماه سال آینده
مدیرکل نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس استان یزد با اشاره به ۴۳طرح خیری نیمه تمام در استان اضافه کرد: در این زمینه در سال گذشته و سالجاری اعتبارات خوبی به این طرحها اختصاص یافته که امیدواریم که نیمی از این طرحها تا پایان مهرماه سال آینده به بهره برداری برسد.
محمدی با بیان اینکه در قانون برنامه توسعه چهارم ۹۲۷ کلاس سهمیه تخریب و بازسازی مشخص شده و سه هزار و ۶۲ کلاس هم نیاز مقاوم سازی در استان دارد تصریح کرد: از این تعداد در سالهای گذشته ۱۰۹ طرح در قالب ۷۲۳ کلاس با زیربنای ۱۲۰ هزار مترمربع در زمینه تخریب و بازسازی آغاز شد.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۱۴طرح در قالب ۱۵۴ کلاس با زیربنای ۳۰ هزار مترمربع بصورت نیمه تمام باقی مانده است ادامه داد: اتمام و سرو سامان دادن طرحهای نیمه تمام اولویت اصلی این سازمان است.
به گفته مدیرکل نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس استان یزد ۲۰۰ کلاس مابقی در بخش تخریب و بازسازی به مرور زمان و با توجه به تامین اعتبار در سالهای آتی به اتمام خواهد رسید.
محمدی درباره مقاوم سازی کلاسها نیز گفت : از مجموع سه هزار و ۶۲ کلاس، ۳۵ طرح در قالب ۳۳۳ کلاس در سالهای گذشته در استان آغاز شده و چهار طرح در قالب ۲۸ کلاس دیگر باقی مانده که بزودی به اتمام می رسد.
** نبود اعتبار برای اتمام طرحهای مقاوم سازی مدارس استان
وی از دلایل نیمه تمام ماندن طرحهای مقاوم سازی را کمبود یا نبود اعتبار بیان کرد و گفت: همچنین اعتبارات بخش تخریب و مقاوم سازی در قالب یک طرح دیده شده و اولویت هم با مدارسی است که نیاز به تخریب داشته و بیشتر اعتبارات هم در بخش تخریب و بازسازی هزینه شد.
این مسوول گفت: همچنین یکهزار و ۵۲۶ کلاس که نیاز به مقاوم سازی دارند مطالعات آن انجام شده و در سالهای بعد نیز مقاوم سازی می شوند.
وی با اشاره به استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس گفت: به دلیل زمان بر بودن مدارس به سیستم شوفاژ و پکیچ در سال ۹۱ ، ۶۷۲ بخاری تابشی در سطح مدارس استان به ویژه در روستاها توزیع شد.
مدیر کل نوسازی، تجهیز و نوسازی مدارس استان با بیان اینکه در سال ۹۲ نیز ۵۰۰ کلاس و در سال ۹۳ ، ۵۷۰ کلاس به سیستم شوفاژ و یکیچ مجهز شدند اظهار کرد: تمام مدارس استان تا پایان سال ۹۵ به این سیستم گرمایشی مجهز و بخاری های نفتی و گازی جمع آوری خواهند شد.
** ۴۰درصد مدارس استان نیازمندمقاوم سازی
محمدی از واگذاری هفت طرح در قالب ۶۶ کلاس و سه طرح مقاوم سازی در قالب ۲۳ کلاس در آغاز سال تحصیلی جدید آموزش و پروش استان خبر داد و گفت: مجموعا ۴۰ درصد مدارس نیاز به مقاوم سازی و تخریب دارد.
وی استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس را از اقدامات بسیار مهم و بزرگ دولت یازدهم بیان کرد و گفت: رویکرد این دولت به سمت تکمیل طرحهای نیمه تمام و عدم آغاز طرح جدید است.
مدیرکل نوسازی، تجهیز و نوسازی مدارس استان اظهار کرد: در سالهای گذشته طرحهای جدید به دیگر پروژه های افزوده می شد و به همین دلیل تکمیل پروژه های به کندی صورت می گرفت.
** رشد ۵۰درصدی اعتبارات نوسازی مدارس استان در دولت تدبیر و امید
وی افزایش ۵۰ درصدی اعتبارات در بخش نوسازی و مقاوم سازی مدارس را از دیگر اقدامان دولت تدبیر و امید بیان کرد و گفت: در سال ۹۰ و ۹۱ اعتبارات بسیار کم بود.
این مسوول با بیان اینکه عمده طرحهای نیمه تمام این اداره کل در سال آینده با توجه اعتبارات اختصاص یافته به بهره برداری می رسد گفت: در سال گذشته مجموعا ۲۷ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که پیش بینی می شود امسال ۱.۵ برابر افزایش یابد.
مدیر کل نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس استان یزد افزود: همچنین پیش بینی شده حدود ۱۵ درصد مجموع اعتبارات استان امسال به این اداره کل اختصاص یابد.
** ۱۹۸ هزار دانش آموز یزدی میهمان مهر امسال
در ادامه این میزگرد رییس اداره طرح و برنامه اداره کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: مدارس استان در سال تحصیلی جدید پذیرای ۱۹۷ هزار و ۸۰۹ دانش آموز است.
رضا دادآفرین با بیان اینکه از این تعداد ۹۹ هزار و ۵۶۲ نفر پسر و بقیه دختر هستند اظهار کرد: این تعداد دانش آموز در یکهزار و ۴۰۰ باب مدرسه مشغول به تحصیل خواهند شد.
وی با اشاره به تحصیل ۱۱۱ هزار و ۵۷۰ دانش آموز در ۶۹۷ مدرسه مقطع ابتدایی استان ادامه داد: از این تعداد ۲۱ هزار و ۵۲ دانش آموز کلاس اولی و ۱۵ هزار و ۲۷۰ نفر پایه هفتم هستند.
رییس اداره طرح و برنامه اداره کل آموزش و پرورش استان، تعداد نوآموزان پیش دبستانی را هم ۱۰ هزار و ۱۳۴ نفر بیان و اظهار کرد: همچنین دانش آموزان ورودی دوره اول متوسطه ۴۴ هزار و ۷۰۲ نفر هستند که در قالب ۳۱۹ مدرسه تحصیل خواهند کرد.
دادآفرین تعداد دانش آموزان متوسطه نظری ، کار دانش و دوره فنی و حرفه ای را به ترتیب ۲۲ هزار و ۴۵ نفر ، سه هزار و ۸۱۷ و چهار هزار و ۴۸۹ نفر اعلام کرد و ادامه داد: همچنین یکهزار و ۶۲ دانش اموز هم در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل خواهند شد.
این مسوول تعداد مدارس متوسطه نظری ، کار دانش ، فنی و حرفه ای و استثنایی را به تربیب ۲۱۴، ۴۳، ۴۶ و ۲۲ باب بیان کرد و گفت: در مجموع تعداد دانش آموزان استان نسبت به سال قبل ۳.۳ درصد رشد داشته است.
رییس اداره طرح و برنامه اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به فعالیت بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر کادر آموزشی اداره کل اموزش و پرورش استان یادآور شد: امسال برای نخستین بار ۳۵۰ معلم از استانهای مختلف کشور به این خطه انتقال یافتند.
بخش نظردهی بسته شده است..