اختراع دستگاه بازیافت آب صنعت کاشی در یزد

no-thumbs

دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک دانشگاه یزد موفق به ساخت دستگاه آزمایشی بازیافت آب اسپری درایر کارخانجات کاشی شد که به صرفه جویی آب در صنعت کاشی کمک شایانی می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوزاسماعیل بلور اظهار کرد: در استان یزد که بیش از ۶۰ درصد تولید کاشی کشور را به خود اختصاص داده است حدود ۷۰ واحد تولید کاشی وجود دارد.

وی با بیان اینکه هر کارخانه کاشی به طور میانگین حدود ۳۰۰ هزار لیتر آب در روز مصرف می کند، افزود: این موضوع بدان معنا است که هر روز صنعت کاشی استان یزد آبی معادل سرانه مصرف ۷۰ هزار نفر هم استانی را هدر می دهد؛ این عدد نشان دهنده آن است که اکنون در بحران کم آبی زندگی می کنیم و این بحران هرروز بزرگ و بزرگتر می شود.
وی ادامه داد: دستگاه ساخته شده که به طور آزمایشی ساخته شد و در کارخانه کاشی ایفاسرام یزد اجرا شد بیش از ۵۵ درصد از این آب را بازیافت و به چرخه تولید کاشی باز می گرداند.
بلور با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد این دستگاه از جمله هزینه های جاری پایین آن اضافه کرد: این دستگاه دارای گواهی ثبت اختراع بوده و توسط استادان باتجربه دانشگاه به تایید رسیده است.
دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک دانشگاه یزد گفت: امیدواریم در آینده ای نه چندان دور دستگاهی چندین برابر بزرگتر از این دستگاه ساخته و آزمایش شود تا بتوانیم مشکل بزرگی از بحران کم آبی را رفع کنیم.
وی افزود: ما نمی توانیم صنعت کاشی را حذف کنیم، چرا که یکی از صنایع پردرآمد است و حدود یک پنجم مردم استان به گونه ای از آن کسب درآمد می کنند و حذف آن مشکل به مراتب بزرگ تری است، از این رو بهترین راه، بهینه سازی مصرف آب در آن است.
وی اضافه کرد: اگر این دستگاه با قیمت تقریبی ۲۰۰ میلیون تومان به دست مصرف کننده برسد علاوه بر بازگشت پول خرید در عرض یک سال، بازدهی بیشتری نیز برای کارخانه ها دارد و کمک شایانی به اقتصاد و مصرف آب استان نیز خواهد کرد.
دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک دانشگاه یزد در پایان از حامیان این پروژه قدردانی کرد.
استاد راهنمای بلور و عضو هیات علمی دانشگاه نیز با تمجید از این مخترع جوان به مراحل ساخت و عملکرد این دستگاه اشاره کرد و گفت: عملکرد این دستگاه به بازیافت آب کارخانجات کاشی و آب مصرفی بخش هایی از آن مربوط می شود.
علی محمد رسولیان افزود: با توجه به اینکه استان یزد با مشکل کمبود آبی روبرو است و گرداندن صنایع بدون مصرف آب امکان پذیر نیست، استفاده از این دستگاه می تواند در مصرف آب بسیار صرفه جویی کند.
حمیدرضا عابدی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد میبد و مدیر پروژه کاشی نیز درباره عملکرد این دستگاه اظهار کرد: ما در صنعت سرامیک ایران حرف اول را میزنیم و بزرگ ترین تولید کننده کشور هستیم اما این صنعت در حین سودآوری برای ما، به منزله یک سرطان برای استان بوده و برای منابع آب استان کم آبی مانند یزد، مشکل ساز است.

بخش نظردهی بسته شده است..