ضرورت استفاده از مشاوره بخشخصوصی برای حل مشکلات صنایع یزد
روز مشکلات اقتصادی برای صنایع استان، راهکارهای متفاوتی را پیش روی مسئولان و بخش خصوصی قرار داده است. ایجاد کلینیک تخصصی صنعت یکی از پیشنهادهای سازمان بسیج مهندسان استان برای بهبود شرایط اقتصادی واحدهای صنعتی استان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز«محمدحسین فنایی» عضو هیات مدیره شورای مرکزی خانه صنعت ایران و عضو خانه صنعت و معدن یزد درباره ایجاد کلینیک تخصصی صنعت معتقد است که راهاندازی یک کلینیک صنعت دردی را از صنایع دوا نمیکند بلکه باید افرادی کارآزموده از خود بخشخصوصی به بخشخصوصی و صاحبان صنایع مشاوره بدهند. در ادامه گفتوگوی روزنامه همشهری با وی را میخوانید.
- آیا با ایجاد کلینیک تخصصی صنعت برای ساماندهی وضعیت صنایع استان موافق هستید؟
با توجه به دوگانگی مدیریت صنایع استان که بخشی تحت مدیریت بخش خصوصی و بخشی تحت مدیریت بخش دولتی است، نمیتوان فرمول یکسانی را برای بهبود وضعیت آنها بهکار برد. از آنجا که بخش دولتی به درستی قادر به درک مشکلات فعالان بخش خصوصی صنعت نیست، این کلینیک باید به دست بخش خصوصی مدیریت شود و به درمان صنایع بیمار بپردازد. با توجه به اینکه بسترهای کشور برای بهبود وضعیت صنایع فراهم نیست، اگر قرار باشد این کلینیک هم به صورت تئوری و در حد شعار فعالیت کند، ایجاد آن راهگشا نخواهد بود.
- پس شما تشکیل کلینیک تخصصی را برای حل مشکلات صنایع استان مفید نمیدانید؟
با توجه به اینکه عزم جدی برای حل مشکلات صنایع در استان و کشور وجود ندارد و مسائل سیاسی و حاشیهها مشکلات صنعتگران را احاطه کرده است، به نظر من ایجاد این کلینیک چندان راهگشا نخواهد بود چرا که اگر بسترها برای رفع مشکلات آماده نباشد، کار این کلینیک بسیار پیچیده خواهد بود. همانطور که برای درمان یک بیماری اگر منشا آلودگی و بیماری از بین نرود، هر قدر هم درمان خوب باشد، باز هم شاهد ابتلای افراد بیشتری به بیماری خواهیم بود، تا زمانی هم که منشأ مشکلات صنایع برطرف نشود، این مشکلات در صورت مداوا، باز هم بروز خواهند کرد. در عین حال ذکر این نکته نیز ضروری است که صنعتگران در بیشتر موارد در بروز مشکلات قصور و نقشی ندارند و این ایراد بیشتر متوجه متولیان صنعت کشور است که در ظاهر حامی صنایع هستند اما در عمل هیچگاه چنین عمل نکردهاند.
- به نظر شما یک کلینیک تخصصی صنعت باید چگونه باشد؟
راهاندازی یک کلینیک برای صنعت به خودی خود دارای مزایای زیادی است. کلینیک صنعت، مرکز فکر متخصصانی است که باید به صنعتگران دچار مشکل و بحرانزده، مشاوره بدهند اما به نظر من این مشاوره باید از سوی صنعتگران بخش خصوصی که دردآشنا هستند و مشکلات را درک کردهاند، ارائه شود. در کنار اینکه تشخیص بیماری اهمیت دارد، شیوه و روشهای درمان نیز بسیار مهم است از این رو متولیان این کلینیک باید افراد کارآزموده، باتجربه و صاحب تخصص برای رصد مشکلات و رسیدگی به مشکلات صاحبان صنایع باشند. یکی از ملزومات بهرهگیری صاحبان صنایع از خدمات این کلینیک، شناسنامهدار کردن صاحبان صنایع است تا امکان هر نوع سوء استفادهای از خدمات این کلینیک، سلب شود. به این ترتیب صنعتگرانی که در اثر عوامل مختلف دچار رکود و ورشکستگی شدهاند به راحتی قابل شناسایی و حمایت خواهند بود و به این ترتیب به مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان واقعی رسیدگی خواهد شد. عدهای خودشان را نماینده صنعتگران میدانند و بدون اینکه در عرصه تولید دستی داشته باشند، مدعی صنعت و صنعتگری هستند در حالی که صنعتگران واقعی هیچ ادعایی ندارند.
- حمایت مسئولان و سازمانهای مسئول از صاحبان صنایع دچار رکود را چگونه میبینید؟
متاسفانه صدور مجوز و حمایت از تولید کننده در کشور ما با سایر کشورهای جهان تعاریف متفاوتی دارد چرا که در کشورهای پیشرفته، سرمایهگذار بخش خصوصی از مرحله دریافت مجوز تا زمان بهرهبرداری و فروش محصولات تولیدی، تحت حمایت متولیان صنایع قرار دارد اما در کشور ما این حمایت تنها به صدور مجوز محدود شده است و در حقیقت میتوانیم بگوییم که مسئولان از صاحبان صنایع حمایت خاصی نمیکنند و درحال حاضر وضعیت برای صاحبان صنایع که درگیر رکود عمیقی هستند، بغرنجتر شده است.
بخش نظردهی بسته شده است..