فعالیت ۷۲۷ کانون فرهنگی مساجد دریزد
مساجد از گذشته تاکنون مرکز برگزاری برنامههای فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی بودهاند و با توجه به معنویت و قداست خاصی که دارند مورد احترام مردم بودهاند. مساجد نه تنها در گذشته، بلکه اکنون نیز در برخی محلهها مهمترین مکان برای رفع مشکلات اجتماعی مردم منطقه هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوزکانونهای فرهنگی و هنری مساجد نیز با توجه به کارکردهای متنوع مساجد، به عنوان دژی محکم و معنوی در برابر تهاجم فرهنگی، آسیبهای اجتماعی و عواملی که بنیان خانوادهها را تهدید میکند، ایجاد شدهاند.
این کانونها به منظور استفاده از ظرفیتهای خوب معنوی در جامعه به ویژه ظرفیت جوانان به وجود آمدهاند و با توجه به نقش آنها در برخورد با آسیبهای اجتماعی متعدد در جامعه، به حمایت بیش از پیش مسئولان فرهنگی نیاز دارند. در همین زمینه با «محسن رستگاری» مسئول کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان به گفتوگو نشستیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
کانونهای فرهنگی و هنری چه فعالیت هایی انجام میدهند؟
کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، فعالیتهای متنوعی از جمله در حوزه کتاب و کتابخوانی، برگزاری برنامههای مناسبتی، مذهبی و ملی، اجرای برنامههای متنوع در رابطه با اوقات فراغت، برگزاری جشنوارههای مختلف هنری، برگزاری دورههای مختلف و متنوع آموزشی انجام میدهند که مورد استقبال نوجوانان و جوانان محلههاست.
در حال حاضر چند کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان داریم؟
براساس آخرین آمارهای موجود ۷۲۸ کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان وجود دارد که برخی در شهرها و برخی در روستاها فعالیت دارند.
جایگاه استان در حوزه کانونهای فرهنگی و هنری کشور چگونه است؟
یزد از استانهای مهم و پیشتاز در زمینه فعالیت کانونهای مساجد در کشور است. براساس برنامه پنجم توسعه کشور، باید یک پنجم یا به عبارتی ۲۰درصد از مساجد آن دارای کانون فرهنگی و هنری شوند ولی این رقم در استان یزد ۸ درصد نیز بیشتر از حد نصاب تعیین شده بوده است..
کانونهای فرهنگی و هنری استان چند عضو دارند؟
به طور کلی در هر کانون بین ۵۰ تا ۲۰۰ نفر عضو هستند ولی آمار دقیقی از عضویت و افراد عضو هر کانون وجود ندارد که در این زمینه در حال ساماندهی کانونها هستیم.
هدف از تشکیل کانونهای مساجد چیست؟
مبارزه با تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی، مهمترین هدف تشکیل کانونهای فرهنگی و هنری است. با توجه به شاخص بودن مساجد از گذشته تا امروز، این کانونها در مبارزات فرهنگی میتوانند نقش بیبدیلی داشته باشند.
البته دولتها به تنهایی و بدون مشارکت مردم نمیتوانند در عرصههای مختلف از جمله در مقابل آسیبهای اجتماعی موفق عمل کنند و از طرفی کانونهای مساجد با مشارکت و فعالیت خود مردم شکل میگیرند و یک سرمایه اجتماعی قلمداد میشوند و نقش مهمی مانند واکسیناسیون جوانان در برابر آسیبها را برعهده دارند.
مساجد و کانونهای فرهنگی و هنری، در واقع چراغ روشن و نقشه راه فرهنگی هستند و از طریق آنها میتوان در این راه گام برداشت و جهل را با اقدامات فرهنگی این کانونها در جامعه از بین برد.
عملکرد کانونهای فرهنگی استان را چگونه ارزیابی میکنید؟
هر چند اعتبارات امسال کانونهای فرهنگی به طور صددرصد محقق نشده است اما کانونهای استان در رابطه با کارهای فرهنگی بهصورتی مناسب وارد عمل شدهاند و در حوزه ویژه برنامههای اوقات فراغت و کارهای فرهنگی، ظرفیتهای خوبی داشتهاند. کانونهای فرهنگی و هنری مستقر در دانشگاههای استان نیز حرکتهای خوبی انجام دادهاند و در حوزه فرهنگی و قرآنی عملکرد خوب و قابل قبولی داشتهاند. کانونهای فرهنگی روستاها نیز فعالیتهای شایستهای برای ارتقای سطح فرهنگی و دانش روستاها انجام دادهاند.همشهری
بخش نظردهی بسته شده است..