بهرهبرداری از ۲۰ پروژه راه و شهرسازی استان یزد
به مناسبت گرامیداشت هفته دولت ،20 پروژه به بهره برداری می رسد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوزمدیرکل راه و شهرسازی استان ضمن اعلام این خبر گفت : برای اجرای آنها اعتباری بالغ بر ۱۹۹ میلیارد ریال هزینه شده است. در حوزه راههای بین شهری می توان از بهره برداری از پروژه هایی همچون ۷۶ کیلومتر روکش آسفالت و ۲۶ کیلومتر انواع حفاظهای جانبی گاردریل نام برد. در حوزه راههای روستایی نیز این پروژه ها شامل احداث ۲۵.۵ کیلومتر راه روستایی، بهسازی ۲۵ کیلومتر راه روستایی و ۵۴ کیلومتر هم روکش آسفالت راههای موجود می باشد
غلامرضایی رضایی افزود مهمترین ویژگی های استان یزد سهم بالای ترافیک سنگین از کل ترافیک عبوری (حدود ۴۰ درصد) و اختلاف بسیار زیاد با میانگین کشوری (۲۵ درصد) وموقعیت ممتاز حمل و نقلی استان به جهت تلاقی کریدورهای حمل و نقلی شمال- جنوب و شرق- غرب در استان و نیز وجود پنج راه عظیم ریلی در بافق ومرکزیت جغرافیایی استان در کشور و دسترسی آسان به سایر استانها بیان کرد.
رئیس شورای حمل و نقل استان ، با اشاره به شروع عملیات اجرایی بندر خشک در استان وموقعیت ممتاز حمل و نقل ریلی و جاده ای و شرایط اقلیمی متفاوت (کویری، کوهستانی، تهدید شنهای روان، برف گیر) به سهم بالای تلفات واژگونی در استان اشاره کرد و افزود، خستگی و خواب آلودگی رانندگان به سبب ورود به استان پس از ساعتها رانندگی عامل اصلی این گونه حوادث جاده ای است .
وی در خصوص مهمترین شاخص های حمل و نقل جاده ای گفت:بر اساس آمارنامه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور مجموع راه های اصلی و فرعی تحت پوشش وزارت و شهرسازی در استان یزد ۲۳۵۳ کیلومتر است که شامل ۶۵۳ کیلومتر بزرگراه (۴.۵ درصد از بزرگراه های کشور و رتبه ۸ کشوری)، ۶۶۳ کیلومتر راه اصلی (۲.۶۶ درصد از راههای اصلی کشور و رتبه ۱۵ کشوری)، ۱۰۳۷ کیلومتر راه فرعی (۲.۳۹ درصد از راههای فرعی کشور و رتبه ۱۶ کشوری) و 2175کیلومتر راه روستایی (۲.۰۶ درصد از راه های روستایی کشور و رتبه ۲۲ کشوری) را در خود جای داده
مدیرکل راه و شهرساز ی استان طول کل راهای شریانی کشور ۳۴۶۳۳ کیلومتر و استان ۱۱۶۶ کیلومتر عنوان کرد که سهم استان یزددر مقایسه با سهم کشوری 3.3 درصدبوده و رتبه دهم را به خود اختصاص داده است .
نکته قابل توجه اینکه علیرغم سهم و رتبه بالای استان در طول راهها در کشور (رتبه ۱۳)، خوشبختانه میزان و رتبه تلفات جاده ای استان بسیار پایین بوده (رتبه ۳۱) و این نشان دهنده ایمنی بالای راههای استان نسبت به کشور می باشد. این باوجودی است که از لحاظ سرانه اعتبار فصل حمل و نقل ، سرانه اعتبارات هزینه ای و سرانه اعتبار به طول راهها، اعتبار مناسبی نداشته و رتبه ۳۰ کشور را داراهستیم.
رئیس شواری حمل و نقل استان در خصوص آمار مقایسه ای تلفات جاده ای خاطرنشان کردبا عنایت به اینکه سهم راههای استان یزد از کشور، ۲.۷ درصد می باشد سهم تلفات جاده ای استان از کشور ۱.۲۸ درصد اعلام گردیده و با توجه به اینکه تلفات جاده ای در هر صد کیلومتر برای کشور ۱۲.۷ و برای استان ۶ میباشد. تلفات برون شهری کشور ۱۰۹۵۱ نفر و استان ۱۴۱ که کمترین میزان تلفات کشوری را دارد.
وی افزود ،اداره کل راه و شهرسازی استان یزد در قالب ۸ مدیریت و ۱۱ اداره شهرستانی و ۲۷ اداره ستادی و با ۵۱۹ نفر پرسنل مشغول انجام وظایف قانونی خود می باشد.
اعتبار استانی اداره کل در سال ۱۳۹۳ مبلغ ۵۵۷.۰۲۸ میلیون ریال بوده که مبلغ ۱۸۱.۶۵۴ میلیون ریال آن تخصیص یافته است جمع کل اعتبارات مصوب استان در سال ۱۳۹۳ مبلغ ۱.۲۳۱ میلیارد ریال بوده که ۶۸۹ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
رضایی درحوزه راهسازی این اداره کل گزارش داد ،این اداره کل در سالهای ۹۲ و ۹۳ پیگیری عملیات اجرایی احداث بزرگراه و یا باند دوم راههای استان را در قالب ۴ پروژه به طول ۱۱۰ کیلومتر در دست اقدام داشته که در دو سال گذشته اعتباری بالغ بر ۴۶ در این پروژه ها هزینه گردیده است. لازم به ذکر است برای اتمام پروژه های مذکور بیش از ۴۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز می باشد وی ادامه داد علاوه بر این ادامه عملیات اجرایی احداث راه اصلی بالغ بر ۱۹۰ کیلومتر در قالب ۳ پروژه و نیز بهسازی و ارتقا راهها به راه اصلی به طول ۵۰ کیلومتر نیز از دیگر اقدامات این اداره کل در سالهای مذکور بوده است. از مهمترین پروژه های ملی راهسازی استان؛ احداث باند دوم یزد ـ طبس، کنار گذر زارچ ـ اشکذر، بزرگراه یزد ـ بافق، احداث راه اصلی بهاباد ـ دربند ـ نایبند، بهسازی محور یزد- خاتم، احداث راه اصلی زرند ـ بافق، احداث راه ندوشن – ورزنه، احداث راه ابرکوه – مروست را می توان نام برد
مدیرکل راه و شهرسازی استان در خصوص فعالیتهای حوزه راهداری گفت : علاوه بر این در سال ۹۳ این اداره کل در راستای افزایش ایمنی راههای استان اقدام به خط کشی ۲۵۹۵ کیلومتر از راهها، نصب ۷۲۷۰ عدد تابلو و نیز نصب ۴۳ کیلومتر گاردریل در راههای استان نموده که نتیجه آن کاهش نزدیک به ۵ درصدی تلفات جاده ای استان نسبت به سال قبل بوده است.همچنین در ادامه این روند در سه ماهه اول سال جاری نیز شاهد کاهش تلفات جاده ای به میزان ۲۰ درصد بوده ایم.
غلارضا رضایی نیز گزارشی از حوزه احداث و توسعه ساختمانهای دولتی داد و افزود ازمهمترین پروژه های عمرانی ساختمانی نیز می توان به تکمیل مجتمع فرهنگی هنری یزد، مطالعه واحداث مجتمع فرهنگی زارچ، مطالعه واحداث ساختمان فرهنگی وتبلیغی بافق، مطالعات احداث سالن وکانون پرورش فکری صدوق، مطالعه واحداث ساختمان اداره کل ثبت احوال یزد، احداث کانون اصلاح و تربیت یزد، مطالعه واحداث مجتمع اداری بهاباد، مطالعه واحداث بخشداری مروست، مطالعه واحداث مجتمع اداری ابرکوه، مطالعه واحداث مجتمع اداری خاتم اشاره نمود که با زیربنای حدود ۲۴۹۰۰ مترمربع (شامل ۱۰ پروژه) در حال احداث می باشد. همچنین کتابخانه مرکزی مهریز در زمین به مساحت ۲۶۰۰ مربع و بازیربنای ۸۶۷ متر مربع و محوطه ۱۹۱۵ متر مربع در سال ۱۳۹۲ به بهره برداری رسیده است
وی در بخش مسکن مهر گفت: در زمینه احداث واحدهای مسکن مهر، لازم به ذکر است که کل پروژه های مسکن مهر ۲۲۰۴۶ واحد می باشد که شامل: ۸۶۸۰ واحد تعاونی مسکن مهر، ۱۸۱۸ واحد سه جانبه مسکن مهر،۹۴۳ واحد خیرین، ۶۰۷ واحد بهزیستی،۱۱۰۲ واحد اجاره داری ۵ ساله، ۵۱۵۱ واحد خودمالکین، ۳۷۴۵ واحد می باشد مجموع افتتاحات تاکنون ۱۴۹۸۶ واحد بوده است که از این تعداد ۵۷۳۹ واحد آن در سالهای دولت یازدهم بوده است. در حال حاضر تعداد واحدهای آماده افتتاح ۲۳۹۶ واحد مسکن مهر بوده و همچنین با برنامه ریزی انجام شده، زمان پهره برداری کامل مسکن مهر استان یزد پایان سال ۱۳۹۴ می باشد.
وی در پایان با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تهیه طرحهای توسعه شهری اشاره کرد و افزود :ازجمله وظایف این اداره کل تهیه و نظارت بر اجرای طرحهای توسعه شهری می باشد که در این راستا این اداره کل ۲۲ طرح توسعه شهری در دست اقدام دارد که شامل یک طرح مجموعه شهری، یک طرح ناحیه ای، یک طرح طراحی شهری و
مناسب سازی و نوزده طرح جامع و جامع تفصیلی شهرهای مختلف می باشد. لازم به ذکر است ۷ طرح از این مجموعه تهیه و ابلاغ شده و بقیه نیز در مراحل مختلف تهیه و بررسی و تصویب می باشند.
بخش نظردهی بسته شده است..