«آنومالی D۱۹» به چغارت و چادرملو واگذار شد

no-thumbs

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یزد گفت: «آنومالی D۱۹» به چغارت و چادرملو واگذار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز محمدرضا علمدار در نشستی خبری در مورد آخرین خبر در مورد آنومالی D۱۹ اظهار داشت: ذخائر این معدن در حد ذخائر چغارت است و با توجه به اینکه ذخائر چغارت و چادرملو به زودی تمام می شود، طی کنسرسیومی آنومالی D۱۹ به این دو معدن بزرگ واگذار شد.

وی تصریح کرد: با این اقدام که به تازگی انجام شده است، اجازه ندادیم آنومالی D۱۹ از استان یزد خارج شود و این اتفاقی خوب در حوزه معدن در استان یزد بود.

علمدار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه معدن متاسفانه شفاف سازی وجود نداشت و رانت و رابطه برای بهره برداری و ثبت معدن برای افراد مشاهده می شد به نحوی که اعضای یک خانواده در گذشته، ۳۲ معدن را به نام خود ثبت کرده بودند، عنوان کرد: برای جلوگیری از این اتفاق، سامانه کاداستر در سراسر کشور راه اندازی شد که یزد در عملیاتی کردن استفاده از آن پیشتاز بوده است و دیگر شاهد چنین اتفاقاتی در حوزه معدن نخواهیم بود.

از این پس فقط بهره برداری از معادن به بخش خصوصی واگذار می شود

وی همچنین با بیان اینکه اکتشافات معدنی بسیار پرریسک است، خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد ممکن است میلیاردها تومان برای اکتشاف یک ماده معدنی هزینه شود اما در نهایت ماده معدنی در منطقه اکتشافی وجود نداشته باشد به همین دلیل بر اساس تفاهمنامه ای که با ایمیدرو به امضا رسیده است، یزد پهنه بندی شده و عملیات اکتشاف توسط ایمیدرو انجام می شود و از این پس فقط بهره برداری معادن به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

علمدار همچنین با اشاره به صدور پروانه و مجوزهای اکتشاف، گواهینامه کشف و پروانه بهره برداری معدن در استان یزد اظهار داشت: تا پایان مردادماه امسال، ۳۶۸ پروانه اکتشاف با سرمایه گذاری ۲۹۲ میلیارد ریال، ۸۸ گواهینامه کشف با سرمایه گذاری ۱۱۶ میلیاردریال و ذخیره ۴۷۵ میلیون تن و ۴۲۰ فقره پروانه بهره برداری با ظرفیت ۵۵ میلیون تن و سرمایه گذاری ۹ هزار میلیارد ریال صادر شده است.

پروانه‌های بهره‌برداری و اکتشاف معدن با نظر مثبت محیط زیست صادر می‌شود

وی تصریح کرد: کلیه این پروانه ها با استعلام از دستگاه های ذیربط از جمله محیط زیست، منابع طبیعی و … انجام شده و تا زمانی که جواب این استعلام ها از سوی دستگاه های یاد شده، مثبت نباشد، هیچ مجوزی صادر نشده است.

علمدار یزد را در زمینه تنوع ماده معدنی دارای رتبه اول خواند و افزود: در استان یزد معادن سنگ آهن از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردارند به نحوی که ذخائر قطعی سنگ آهن با اکتشافات انجام شده، به زودی یک میلیارد تن اعلام خواهد شد.

وی در مورد اکتشاف باریت نیز اظهار داشت: با تکمیل فرایند اکتشافات، ذخیره باریت ممکن است به ۱۲۰ میلیون تن افزایش پیدا کند.

کالاهای تولید شده در یزد به ۵۵ کشور دنیا صادر می شود

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یزد همچنین به ارائه آماری در حوزه صنعت پرداخت و اظهار داشت: هم اکنون یزد در زمینه تولید کاشی و سرامیک رتبه نخست کشور را داراست و حدود ۵۰ درصد کاشی و سرامیک کشور در یزد تولید می شود.

علمدار خاطرنشان کرد: در زمینه نساجی نیز در کشور دارای رتبه خوبی هستیم و ۲۷ درصد صنعت نساجی کشور در استان یزد شکل گرفته ضمن اینکه این استان در تولید محصولاتی نظیر ترمه، پارچه رومبلی، روفرشی و … رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

فعالیت ۴۰ هزار واحد صنفی در یزد

وی یادآور شد: کالاهای تولید شده در استان یزد به ۵۵ کشور دنیا صادر می شود به نحوی که صادرات استان یزد طی دو سال گذشته، ۶۳ درصد از لحاظ وزنی رشد داشته و رشد صادرات به افغانستانی ۱۵ درصد، به ترکیه ۲۵۷ درصد و به هلند بیش از ۶۰ درصد رشد داشته است.

علمدار در مورد واحدهای صنفی استان یزد نیز اظهار داشت: هم اکنون در استان یزد ۴۰ هزار واحد صنفی با ۲۶۰ اتحادیه و ۱۰ اتاق اصناف فعالیت می کنند.

نیمی از قالیبافان یزد غیرفعالند

وی در مورد فرش دستباف نیز بیان کرد در استان یزد ۷۰ هزار بافنده قالی داریم که اکنون ۴۰ هزار نفر از آنها فعال هستند و سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش دستباف تولید می کنند و متاسفانه نیمی از قالیبافان غیرفعال هستند.

علمدار در مورد بازرسی های انجام شده نیز یادآور شد: به منظور نظارت دقیق بر بازار، طی سال گذشته ۳۹۵ هزار بازرسی انجام شده که ۱.۴ درصد نسبت به گذشته رشد داشته است.

نظارت بر بازار یزد توسط ۸۴ بازرس انجام می شود

معاون نظارت و بازرسی صنعت، معدن و تجارت استان یزد نیز در این زمینه اظهار داشت: برای هر بازرس بین ۱۳ تا ۱۵ بازرسی در روز تعیین شده که با احتساب ۸۴ بازرس، هر بازرس طی دو سال گذشته ۹ مورد بازرسی انجام داده اند.

مسعود زارع افزود: حتی واحدهای خدماتی نیز مورد نظارت و بازرسی قرار می گیرند و بازرسی ها منحصر به گرانفروشی و کم فروشی نیست بلکه کیفیت کالا و خدمات نیز در بازرسی ها ارزیابی می شود.

مهر

بخش نظردهی بسته شده است..